Piotrek witaj, widzę że zajęty jesteś, bo nigdzie się nie pojawiasz, od kilku dni myślę nad jukami, mam trzy odmiany i nie mam pojęcia z czym je połączyć, czy one dobrze rosną w donicach?
Agania, a u nas dzisiaj już na plusie. Trawnik snuje się wzdłuż rabat, takie wyjście zapoczątkowała środkowa z piwoniami drzewiastymi z lat 90. Powiększyłem ją o kilkanaście metrów, otoczyłem wąskim pasem trawy, a po zewnętrznych bokach aż po granice działki zrobiłem nowe bylinowe rabaty, obecnie są w trakcie obsadzania. Ogród nie jest duży, ale wąskie, trawiaste alejki, gdzieś tam kończące się na wylotach, optycznie go wydłużają. Tak, to moja młodsza córka

.
Ewo, staram się, zanim nowe nasadzenia jeszcze młode, to kanciki nadają nieco estetyki

.
Dziękuję
Bogdziu 
, wiem że jesteś bardzo obowiązkowa, od Ciebie wystarczy buźka z oczkiem i radość przychodzi, szanuj oczy.
Paniprzyrodo, zdecydowałem się na rozsadzanie liliowców, może nie wszystkie naraz , a sukcesywnie. Irysy również będę łączył z innymi roślinami, ale poza niskimi.

Bażant podchodzi pod same oko, a nocuje w tujach, mam też zimujące sowy uszate.