Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:43, 22 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Wow, Kasiu, podziwiam twoją fotorelację i 4 pory roku na wybranych rabatach..... i nie tylko w twoim wątku, widać jak dojrzały i doskonały masz ogród, cudowne urządzony.
Jesteś mistrzynią kompozycji, nie umiem powiedzieć, która pora roku ładniejsza, ale wybieram rabatę na oczkiem, bo rośnie tam piękny egzemplarz wawrzynka, że aż poproszę Cię o zbliżenie tego krzaczka

Mój malutki mam go dzięki Tobie, pamiętasz, gdzie go kupiłam?

Żałuję, że nie mogę zacząć jesiennego tańca liści, bom chora

Piękną masz pięknotkę i mam nadzieję, że się dobrze przyjmie w nowym miejscu, jak błyszczą fioletem jej owocki, aż chciałoby się skosztować....chociaż nie mam apetytu, to nabrałam smaku......na jagody

Buziaki

Matko, Agtka aż się zarumieniłam - trochę Cię poniosło, do Mistrza mi daleko, ale uczniem jestem pilnym
Pewnie że wiem kto Cie namówił na wawrzynka (a zresztą Ciebie nie trzeba namawiać tylko wskazać Ci szkółkę Mam nadzieje że urośnie Ci taki dorodny jak mówj
Wiem że jesteś chora i tulę cie mocno, mam nadzieje że szybko staniesz na nogi
A pieknotka test będzie miała bo przesadzona 11.11 - późno, zobaczymy jak sobie poradzi.
Buziam
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 16:15, 22 lis 2014

Do góry
Biedroneczko jak zgubi liście to sama zobaczysz co jest najstarsze, jeżeli nie ma nowych mocnych i pojedynczych pędów (wystarczy 3-6) to możesz zostawić stare z bocznymi pędami ,oczywiście maksymalnie skracając główny pęd
zbyt duża ilość owoców na jednym pędzie -to kiepskie owoce

Kasia u mnie najlepiej sprawdza się Rubinola smakowo nie ma lepszego i kolejny rok prawie bez chorób

Ogród z łezką 16:06, 22 lis 2014

Do góry
Kasiula...już 1000 dobiłaś....no w szoku jestem, że tak szybko....ale róże Ci jeszcze kwitną czy to tylko wspomnieniowe zdjęcia?....bo aż nie mogę uwierzyć...Figo to prawdziwy nastolatek...długaśny się zrobił, tzn. łapy długaśne dostał Buziaki i pozdrówka

Tortem się poczęstowałam...dzięki

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:58, 22 lis 2014

Do góry
A ja co do filtra myślałem ukryć pod jakimś krzakiem i z niego zrobić taką mini kaskadę lub coś żeby ta woda wypływała z czegoś muszę pomyśleć jeszcze nad tym

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 15:56, 22 lis 2014

Do góry
Moje doświadczone koleżanki, proszę zerknijcie. Ta rabata jest wąska jakieś 90cm a długa na 20m. Jak przesadziłam z ilością gatunków to piszcie. Buka, miskany i choine kanadyjską i off course bukszpany chciałabym powtórzy na innych. A jako krajobraz zapożyczony po drugiej stronie siatki tuje sąsiadki.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 15:28, 22 lis 2014

Do góry

Moja działka. 15:01, 22 lis 2014

Do góry
Miłej soboty wszystkim zaglądającym życzę
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 14:42, 22 lis 2014

Do góry
Zbigniew Moje juki to odmiany ;

- J. ‚Bright Edge’
- J. ‚Color Guard’
- J. ,Glauca’
- J. ,Ivory Tower’
- J. ,Gloriosa Variegata’ (Pierwsze zimowanie będzie na wiosnę się okaże)
- J. ,Sapphire Skies’ (Pierwsze zimowanie będzie na wiosnę się okażę)
- J. ,Karolińska’

Ogród z widokiem na jezioro 14:40, 22 lis 2014

Do góry
Jolu dzięki za wizytę u mnie z refleksem szachisty gratki przesyłam . Prześledziłem obrazkowe pismo , popodziwialam i uśmiecham sie pełna gęba do Ciebie i do ogrodu.
I kwiatucha przesyłam
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 14:22, 22 lis 2014

Do góry
Mój śnieg Anka, z dedykacją dla ciebie

Przyjazny ogród 13:58, 22 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ooo nowe fotki, wieczorkiem obejrzę.. bo nigdy do ogrodu nie wyjdę.

Przybiegłam napisać, że Crimson tylko jako soliter.. musi mieć dobry przewiew, bo lubi łapać mączniaka. Na twoje pytanie gdzie go najlepiej posadzić odpowiadam... tylko jako solider.

Dzięki , to odpada, potrzebuję drzew na gęste ściany na tyłach, Krzysiek jak się zgodzi to podrzuci mi początkiem maja ze szkółki w Pęchcinie, zależy czy będzie miał miejsce. Mam zimę na dobór.
Zdjęcia stare i już pewnie wstawiane, spodobał mi się wątek o czterech porach roku i też się powoli motywuję na następny sezon, nie ma u mnie cudów, ale kilka miejsc po tegorocznych przeróbkach już można będzie fotosić, jak czegoś nie spierniczyłem, mam nadzieję . Najwyżej rydel będzie w ruchu.

Arundo 'Aureovariegata' na zimę trafi do pomieszczenia, pewnie bym go nakrył jak co roku, ale coć go pogryzło i nie ma sensu trzymać go na zimę w gruncie.
W torfie spokojnie przetrwa.

'Gracillimus' nadal dobrze wygląda, tak że szkoda go jeszcze wiązać, dla mnie jedna z piękniejszych traw. A Panicum fajnie wygląda jako chochoł, niezwiązany rozwalony jest na wszystkie strony.

Sadzimy cebulki kwiatowe 13:50, 22 lis 2014

Do góry
Potem doniczki owinę streczem i zakopię w ziemi. Odkopię wiosną, jak kiełki wyjdą z doniczki

Sadzimy cebulki kwiatowe 13:49, 22 lis 2014

Do góry
Sadzić, nie ugniatać mocna aby ich nie złamać, wczoraj sadziłam takie same. Z jedną różnicą, że do doniczek.

Dzisiejsze cebulki

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:42, 22 lis 2014

Do góry
Wciągnął mnie ten wątek na amen. Wiem, że chcę rabaty w linie proste, bo to już wprowadzam w życie, a teraz chyba sadzenie dużymi grupami będę wprowadzać Usiłuję czytać na bieżąco i środek w między czasie usiłuję ogarnąć, ale nie da się go przelecieć pyk pyk, mimo nocowania u Ciebie hehehe bo każdy wpis to cenne info, albo "przytomna uwaga", albo wesołe "szpadle w dłoń"
I na ten obrazek nie mogę się napatrzeć

Gdzieś na końcu świata... 13:03, 22 lis 2014

Do góry
Kochani a na Polesiu zimaaaaaaaaaaaaaa brrrrrrrrrrrrr

W cieniu - zacieniona 12:41, 22 lis 2014

Do góry
...ciąg dalszy hortensji...

Great Star le Vesterival...hortensja o mocnych, grubych pędach,mocno przyrastająca w ciągu roku.Ciekawe ,duże kwiatostany,prowadzę ją wysoko.

Mała Eleczka 12:27, 22 lis 2014

Do góry
-dodałam kostke granitową, może nornica przez nią nie przejdzie

-tulipany posadzone, teraz czekam na wiosnę

KONIEC
Mała Eleczka 12:22, 22 lis 2014

Do góry
-zrobiliśmy nowy taras

-nornica wredna się napatoczyła

-zniszczyłam zawijaska

Mała Eleczka 12:18, 22 lis 2014

Do góry
-zrobiliśmy taras

-posadziłam kilka kwiatków(tego raczej kwiatami nie można nazwać )

-zrobiłam zawijaska

-zniszczyliśmy taras

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:10, 22 lis 2014

Do góry
mam pytanie ...czy wszystkie trawki powinno się wiązać na zimę ???

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies