Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:57, 21 lis 2014

Do góry
bardzo modne w NL połówki choinek postawione przy ścianie //

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:55, 21 lis 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Ładny ogród to i w śnieg ładnie wygląda
W cieniu - zacieniona 21:53, 21 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jeszcze kwitnąco u Ciebie. JUż się przeprowadziłaś do miasta? Czy nazacienionej jeszcze buszujesz?
Ja u siebie już zakończyłam sezon.
Haniu już skończyliśmy...zimno,szaro ...chyba już nie ten wiek...siedzimy cieplutko w domu,przeglądamy fotki i zastanawiamy się nad następnymi zmianami na Z....tym razem w domku.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:52, 21 lis 2014

Do góry
Skończyłem drugą choinke i teraz można sobie porównać, która ładniejsza.
Jak dla mnie ta druga o wiele lepsza, w tej sprawie jednak wygrało co za dużo to nie zdrowo i przy okazji ile gałązek na tej pierwszej się zmarnowało.
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:43, 21 lis 2014

Do góry
mech,szyszki,biały spray // gałęzie graba,biały spray

Pszczelarnia 21:43, 21 lis 2014

Do góry
kiedy pszczoły roiły się nam zawsze podczas naszej obecności w domu , a nawet na wrocławskich ulicach (w klonie):

z zaskoczenia odwiedzili nas Goście - ekipa "TVN Maja w ogrodzie".

Spontanicznie nagraliśmy jeden odcinek o pracach w ogrodzie "w tym tygodniu"

spakowaliśmy co potrzebne:

i wyruszyli na "majówkę".
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:37, 21 lis 2014

Do góry
No i mam jeszcze niespodziankę.

Tak wyglądały hiacynty , jak ich chciałam sadzić do ziemi w ogródku.
POsadziłam jednego w wazoniku nad wodą.Przykryłam ciemną czapeczką,i czekam a korzonki.
PO trzech dniach już są takie.

A po 5 -takie.

Cebula nie dotyka wody, a na dno wazonika wrzuciłam kawałek tabletki grzybobójczo-nawozowej. Teraz czekam na kwiatka.

Musi coś się dziać, no nie?
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:37, 21 lis 2014

Do góry
Aga, taki

...a ten rudy do podłogi by pasował
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:35, 21 lis 2014

Do góry
Inspiracja: mech plus UWAGA... suche gałązki bukszpanówNa żywo, bomba

W cieniu - zacieniona 21:35, 21 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Podziwiam Twoje rabaty ale i ścieżki bez najmniejszego chwascika. Pozdrówka.
Chwaściorki na pewno by się znalazły...po prostu aparat je filtruje i usuwa...klisza jest bez nich...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:30, 21 lis 2014

Do góry
W ogródku już kwiatków nie ma, ale na parapecie-jak u wszystkich- coś kwitnie.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:28, 21 lis 2014

Do góry

Czego tam nie było!
Berberys,dzika róża, rajskie jabłuszka, pigwowce- Wszystko poszło do słoików na zimowe witaminki.Zalane syropem cukrowymi zapasteryzowane.
U sąsiadki leżałoby na ziemi i gniło, a u mnie - wykorzystam zimą na poprawę kondycji. Swojej i domowników.
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:28, 21 lis 2014

Do góry
Tu u kuzynki po szalonych zakupach Mamy te same gusta

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 21:28, 21 lis 2014

Do góry
Wow u Ciebie wszystko rośnie jak szalone. Bluszczyk sprawdziłam piękny zapisuję sobie podpowiedź.
Gardener27 napisał(a)
Nigdy nie próbowałem ich przezimować w piwnicy ale podobno tak można Wczesną wiosną bierze się z nich szczepki i ukorzenia
Moje komarzyce w tym roku urosły potężne To ta sama donica

Ja polecałbym Ci coś bardziej lekkiego do Twoich kompozycji a mianowicie Bluszczyka kurdybanka verigata
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:25, 21 lis 2014

Do góry
Ja mam taki obecnie jutro zrobię aktualne zdjęcie na drzwiach...rudy, rudy, rudy
Pszczelarnia 21:21, 21 lis 2014

Do góry
W maju, kiedy ogród użytkowy był w niedoczasie tak jak i jego właściciele i wyglądał tak:

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:19, 21 lis 2014

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
W zeszłym roku było szaro-srebrno.

Będę te wianki jeszcze reanimowała,ale w tym roku mam ochote na troche miedzi tak modnej w tym sezonie i na prosty naturalny wianek.Narazie pierwszy został reanimowany wianek z hortensji. Potraktowałam go delikatnie złotym sprayem i wyszło naprawdę fajnie.

Postaram się zrobic jeszcze zdjęcie z bliska.

Och i ach! Też bym tak chciała umieć wyczarować coś z niczego, nawet z reanimowanego wianka
Mam taki wianek-podkład jak na pierwszej fotce, tylko bombki trzeba dokupić - super inspiracja
Ogródek Iwony 21:17, 21 lis 2014

Do góry
Mira napisał(a)
A jak Iwonko posuwają się prace z karmnikiem? Masz jakiś pomysł?

Mirko, Znalazłam kilka pomysłów, pokazałam M, ale on właśnie wrócił do pracy i ma taki nawał roboty (firma robi schody), że w tej chwili powiedział, że mam z tym poczekać. Pokażę Ci, co wybrałąm. Takie będę chciała, aby zrobił, nie jest to wiele pracy, ja potrzebuję tylko, aby przyciął materiał, a potem już poleci. Przecież jak powiem: kochanie, gwóźdź krzywo mi wchodzi, to na pewno gwoździe same się wbiją
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:13, 21 lis 2014

Do góry
Witajcie,
Bardzo proszę o radę co robić.

Dzisiaj przyjechał do mnie mój tato, który na dzień dobry powiedział:
Córeczko mam dla Ciebie niespodziankę i wręcza mi oto to:
hortensje ogrodową

Hortensje bukietową

Z podziału dużej hortensji. Podział został zrobiony 2 dni temu przez niego nie wyjmując "dawczyni" z ziemi.

Fakt, ze są to piękne odmiany tylko nie wiem czy Mój tato nie zrobił krzywdy roślinkom i co teraz zrobić z tym prezentem :roll:
Czy zdołować i czekać do wiosny? Czy one mają wogóle szansę na przeżycie?
Pszczelarnia 21:06, 21 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
W naszej ekipie pracuje 2 działkowiczów. Pan Stanisław i sławny na całą okolicę "Balanga". Pan Stanisław wie, jak zaprawiać ziemię obornikiem. Balanga ładuje, pan Stanisław - wiekowy ale krzepki emeryt - dowozi i rozrzuca lub ściółkuje.
Balanga - postać wpisana w nasz uzdrowiskowy krajobraz - donosi łom, łopaty, szpadle, czasami znika ale pojawia się zawsze wtedy, kiedy nie ma komu wywieźć gruzu na wysypisko i ... resztkami sił wywozi!

Panowie mieszkają w wielkim stylowym wielorodzinnym domu, każdy ma swoje mieszkanie i swój balkon ale razem uprawiają działkę.

Ich ogródek działkowy jest cudowny, myślę, że Panowie i tenże ogródek spodobałyby się Geoffowi Hamiltonowi.
Na działce są grządki z warzywami. Są łuki różane, dookoła naturalnie rosną rhododendrony, na obrzeżach pełno kwiecia, pozyskuje się deszczówkę, tworzy własną próchnicę. Działkowicze nasi mają w swym ogródku od dawna hortensję "tą co w kule kwitnie", łany ciemierników i narcyzów. Zobaczcie:

świetny maja ogród i ciężki do uprawy choćby przez tą pochyłość ale ładnie zrobione murki i nasadzenia a ile narcyzów szacun dla obu Panów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies