Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 19:59, 21 lis 2014

Do góry
Przyjechała dębowa pergola:

Kwitnie sad:

Warzywa posiane:

Dosadzam cisy:

Ogród z łezką 19:57, 21 lis 2014

Do góry
Gratki na 1000stron
No tort dla babci super
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:54, 21 lis 2014

Do góry
Związujemy gałązki na samej górze drucikiem bardzo ciasno (w późniejszym etapie nadmiar drucika można zdjąć i zostawić jedną pętelkę najlepiej przysłoniętą cienką witką brzozy)

Gotowy stelaż zapewne wyjdzie troszkę pijany tzn. krzywy
Ważne aby kontrolować czy szczyt choinki jest idealnie po środku okręgu patrząc od góry ni i czy nie jest krzywa

Zaczynamy obwiązywanie stelaża gałązkami brzozy przywiązując je trwale drucikiem (zapewnia to stabilność i sztywność całości)

Całość obwiązujemy na zewnątrz, ale początek każdej gałązki dobrze jest wsunąć do wewnątrz, aby później nie wystawał.

Przywiązujemy jedną gałązkę w kilku miejscach

Życie w wiejskim ogrodzie 19:51, 21 lis 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Myślę, że cały sekret koloru horti tkwi w korekcie zdjęcia

Nic z tych rzeczy Spójrz na zdjęcia Młode są limonkowe a te starsze już nabierają rumieńców

Pszczelarnia 19:48, 21 lis 2014

Do góry
Maj 2014.

Pierwszy łykend maja: temperatura +2, pada śnieg z deszczem a my musimy natychmiast zobaczyć Wojsławice:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:47, 21 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Aga dzięki no szperałam i szperałam w necie i znalazłam tak, fotele będą białe, ale nie wiem, jak się zabrać, muszę lakier zedrzeć jakoś i potem malowanie, ale w domu, bo za zimno i wilgotno, to nie wyschnie mi...
będę też przerabiać dębowe meble, które tam mam, myślę jaką technikę wybrać, jak już to sobie rozpracuję, pójdzie z płatka...ale chyba zrobię je tak, jak kominek robiłam...farbami A. Sloan
tę komodę dębową tak zrobiłam, bez przecierki...tylko farba i wosk

a kominek przecierałam i dopiero woskami

kiedy wpadasz po werbenę?

jak zobaczyłam fotele z poduchami to właśnie pomyślaam o takich Twoich wcześniejszych bielach

Po werbenę to chyba dopiero na wiosnę po nasionka wlecę ( albo jak spotkamy się na jakimś wiankowaniu). Jakoś nie mogę złapać wolnego czasu. Mama jest w sanatorium, to inny kierunek weekendowy obieram niż Wrocław
Życie w wiejskim ogrodzie 19:47, 21 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Muszę poszukać foto swoich Vanilek, bo jakoś nie pamiętam aby były tak seledynowe/żółte Ale skleroza lekka już mi przysługuje

Poszukaj to porównamy

Myślę że sklerozie ciężko będzie Cię dogonić Hahaha

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:45, 21 lis 2014

Do góry
Choinka z gałązek brzozy

Do zrobienia choinki potrzebne są nam oczywiście gałązki brzozy o zwisłych pędach (w dośc dużej ilości oczywiście wszystko zależy jak duża ma być choinka).
Potrzebne będą proste gałązki/ patyki na stelaż np. z leszczyny. Ważne aby było dość proste i nie za cienkie.
Do tego drucik florystyczny lub inny cienki jak najmniej widoczny na tle gałązek.
Oczywiście sekator, nożyczki i oczywiście mnóstwo cierpliwości

Proste gałązki leszczyny u mnie ok 85-90cm

Zaplatamy z jednej gałązki coś co ma przypominać okrąg, będzie podstawą do której przytwierdzimy pionowe gałązki.

Przywiązujemy drucikiem gałązki do okrągłej podstawy (u mnie średnica 26-27cm)

Detal (połaczenie będzie i tak niewidoczne)

Życie w wiejskim ogrodzie 19:44, 21 lis 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
A tu jak zwykle jak w ulu!
Pogaduszki i pośmiać sie mozna !
Zestaw hortensja i lawenda widzę poraz pierwszy, pewnie tak jak pisze Ania , ze względu na inne wymagania glebowe! Ale wyglada cudnie, to fakt!

Fajnie Anitko że wpadłaś Ja takiego połączenia też u nikogo jeszcze nie widziałem Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana

Życie w wiejskim ogrodzie 19:37, 21 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gardenerze, co to za żółtawe hortensje? Pierwszy raz w życiu widzę. Świetny zestaw.

Pszczółko dobrze je znasz to Hortensje bukietowe Renhy VANILLE FRAISE Na początku są limonkowe a później zmieniają barwę

Ogród z łezką 19:37, 21 lis 2014

Do góry
Dzisiaj akurat tort dla Babci piekłam, a tu też święto...to się Panie (Panowie też) częstują Czekoladowy.

Ogród z łezką 19:35, 21 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Nooo, psze Pani, tysiączek!
Gratki

A strzeliło Tesiuniu

Dziękuję (muszę mieć te kwiatki...!!!)
Ogród z łezką 19:34, 21 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)
pięknie i jeszcze wszystko kwitnące piesio do przytulania Najlepszego na 1000 czka

Nawet nie wiem jak teraz wszystko wygląda tam, w Pszczynie. Czy jeszcze coś kwitnie...ten weekend w Zabrzu, imprezowy jest

Dzięki
Ogród z łezką 19:33, 21 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu gratki, aż 1000 stronek w 1,5 roku tylko.

Dziękuję Tak, do wątku w "Naszych ogrodach" przeniosłam się w maju 2013
W cieniu - zacieniona 19:29, 21 lis 2014

Do góry
...maleńka Bobo...od maja do października
Pszczelarnia 19:27, 21 lis 2014

Do góry
Wszystko inne dzieje się jakby obok:

Życie w wiejskim ogrodzie 19:20, 21 lis 2014

Do góry
Agcia napisał(a)

Makkasiu Przemkowi nie tyle chodziło o prace typowe w ogrodzie na rabatach ale o małą architekturę i nie tylko np.wytyczanie i wykonanie płotu, słupków, furtek, projektowanie i realizacja tarasu na fundamencie, domki dla ptaków i owadów i różne prace z drewna z odzysku.

Kobietki na ogrodowisku mamy bardzo zdolne, pomysłowe i pracowite jak mróweczki. Sama praca z grabkami, szpadlem itp.wykańcza i chodzimy czasem jak paralityki

Nic dodać nic ująć Dokładnie tak Podziwiam Was za to że jesteście pracowite i nie boicie się nowych wyzwań a przy tym bardzo kreatywne

Pozdrawiam

Pszczelarnia 19:18, 21 lis 2014

Do góry
Kwiecień 2014.

Prace ogrodowe przy kościele trwają. Uwijamy się jak mrówki.
Każda skiba ziemi jest przesiana, dołki pod rośliny zaprawione cudowną próchnicą, wszystko obficie podlewane, od sznurka sadzone, kamienie i głazy usuwane; jedna wielka z nas orkiestra.

Życie w wiejskim ogrodzie 19:16, 21 lis 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Przemku z tego co czytam na O to większość ogrodniczek robi wszystko sama albo prawie sama Stąd te nasze bóle pleców, krzyży, barków, łopatek itd.
Jeśli chodzi o rabatę z Vanilkami to uważam, że jedynie lawenda może mieć kłopoty ze względu na mniejsze nasłonecznienie i kwaśność gleby.
Wszystko okaże się w praniu. Oby wszystko pięknie rosło bo ta rabata jest piękna
ściskam

Równouprawnienie jednym słowem Panie naprawiają samochody, budują domy i drogi a panowie piorą, gotują i wychowują dzieci Podziały na meskie i żeńskie obowiązki coraz bardziej się zacierają

O rośliny na rabacie w ogóle się nie martwię Hortensje mają kwaśną ziemię a reszta zwykłą ogrodową W sezonie każda roślina dostaje indywidualny nawóz i doskonale sobie radzą

Życie w wiejskim ogrodzie 19:10, 21 lis 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Chyba szuflę i do odśnieżania

Zapowiadają ocieplenie w następnym tygodniu więc myślę że nie będzie aż tak źle a zimy podobno ma nie być

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies