Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

Poziomka 21:48, 13 lut 2015

mira napisał(a)

Jasiu a która jest Twoja wymarzona? ta na pierwszym zdjęciu wygląda na taką jak miałam kiedyś. Też lukam w czeski katalog Lukon - znasz takie? sporo tam dalii

Czerwony kolor przychodzi z wiekiem jeszcze 3 lata temu nie tolerowałam nawet czerwonej pelargonii i co zmieniło się natomiast jestem wybredna do koloru żółtego no chyba że jest sierpień to wtedy niech jeszcze świeci żółty

pozdrawiam

Moje wymarzone dalie to cudownie pomarańczowe 'Ludwig Helfert' i 'David Howard'

Do czerwieni powoli dorastam i chyba do lili też , niski paciorecznik też zaczął mi się podobać. Jestem na etapie szukania nasion czerwonej lwi paszczy, chociaż nie mam pojęcia gdzie ją posadzę

Poziomka 21:58, 13 lut 2015

hanka_andrus napisał(a)
U Ciebie też można oczy nacieszyć. Dalie też muszę jakieś nabyć. Może pod koniec miesiąca?
Pozdrawiam.

Lubię dalie za ich długie kwitnienie i za kolory.
Mimo że kwitną bardzo długo kojarzą mi się zawsze z upalnym sierpniem.
pozdrawiam cieplutko

Poziomka 22:05, 13 lut 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Ech, gdybym miała gdzie karpy dalii przechowywać!
Pozdrawiam i cieszę się, że Ci bułeczki smakowały.

Bułeczki są nie tylko smakowite ale taż pięknie wyglądają

I bzów ciąg dalszy

monteverde 22:39, 13 lut 2015

Przepiękne masz te bziki a widać dalie wracają do lask w rajskim mialam sporo, a w warmińskim miejsca za malo ale cosik zawsze tam rośnie
mira 22:57, 13 lut 2015

ja bym pół dnia siedziała na tej ławce a drugie pół bym ją przestawiła żeby patrzeć na to co za nią

lwie paszcze tylko wielkie rekomenduję, moim zdaniem najlepsze

pozdrawiam
Kondzio 13:08, 14 lut 2015

Jasiu już mi się przypomina ten piękny zapach twojego ogrodu A i zapomniałem buziamy z okazji św. Walentego
Leida 21:44, 15 lut 2015

A ja się do Miry dopisuję do tej ławeczki.

Nie wiem jak Kuklik do tej pory nie poznał tego wątku. Przecież te obydwa ogrody mają całkowicie angielski klimat. I wystarczy pojechać w okolice Gliwic a nie tysiące kilometrów, żeby poznać angielski ogród i nawąchać się zapachów. Iza, koniecznie musisz ten ogród odwiedzić jak dostaniesz zezwolenie od właścicielki. I od drugiej też.

Ja już się nie mogę doczekać nowego sezonu w Twoim Jasiu ogrodzie. Może byś jeszcze coś powrzucała ze starego roku żeby jakoś uprzyjemnić to czekanie?

Kuklik 00:08, 16 lut 2015

Leida napisał(a)
A ja się do Miry dopisuję do tej ławeczki.

Nie wiem jak Kuklik do tej pory nie poznał tego wątku. Przecież te obydwa ogrody mają całkowicie angielski klimat. I wystarczy pojechać w okolice Gliwic a nie tysiące kilometrów, żeby poznać angielski ogród i nawąchać się zapachów. Iza, koniecznie musisz ten ogród odwiedzić jak dostaniesz zezwolenie od właścicielki. I od drugiej też.

Ja już się nie mogę doczekać nowego sezonu w Twoim Jasiu ogrodzie. Może byś jeszcze coś powrzucała ze starego roku żeby jakoś uprzyjemnić to czekanie?

Wstyd mi, że dopiero teraz, ale nadrobię zaległości

Jasia chyba już się zgodziła, a drugą właścicielkę też ładnie poproszę i już się cieszę na taką przyjemność i zaszczyt
paniprzyroda 00:34, 16 lut 2015

Chyba się jeszcze zmieszczę na ławeczce wszak do Towarzystwa Bzowego przystąpiłam
Tamaryszek 19:17, 26 lut 2015

Witaj Poziomko, już kiedyś pisałam, że Twój ogród ma wyjątkowy klimat, lubię go bardzo. Zakątek z ławeczką w krzewie bzu uroczy.