Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:28, 13 lut 2015

Grace

tez zakwita wcześnie, ma bardzo wiotkie łodygi, kwiatki przewieszają się, przypominają dalie więc nazywają ją daliową - u mnie młoda, krzaczek mały, czekam na nią nieceirpliwie no i mam nadzieję, że zima jej nie zaszkodziła bo mrozów sporych mogła by nie wytryzmać

mira 21:35, 13 lut 2015

Jedna z moich pierwszych róż angielskich, ma już kilka lat, kwitnie 2 razy ale w sezonie 2014 nie wiem dlaczego kwitła tylko raz
zmienia kolor w zależności od stopnia rozwoju , je tego nie lubię ale nie oddam jej za nic w świecie

Abraham Darby

mira 21:45, 13 lut 2015

Rosarium uestern

mam już dobrych kilka lat, trochę kontrowersyjna dla mnie za dużo kwiatów, ale za to super do wazonu, kwitnie cały czas prawie i zdrowa

olaw 21:49, 13 lut 2015

mira napisał(a)

Reine de Resht

Piękna właśnie o niej myślałam...ale dla mnie z powodów konsumenckich potrzebuję dodatku do przetworów
mira 21:50, 13 lut 2015

a teraz piękna nieznajoma

może ktoś rozpozna to taki dziwak, kwitnie mocno pierwszy raz, kolejne kwitnienie marne, bardzo cienki lodygi

mira 21:52, 13 lut 2015

olaw napisał(a)

Piękna właśnie o niej myślałam...ale dla mnie z powodów konsumenckich potrzebuję dodatku do przetworów

to chyba idealny wybór, zapach niesamowity, kwiaty mocno wypełnione i dość szybko przekwitają ale zaraz są następne - dla mnie to taka róża właśnie do ziołownika albo warzywnika - może i u mnie kiedyś zmieni miejsce na razie jest

mira 21:54, 13 lut 2015

a teraz znów moje zaskoczenie

mam ją dlugo a dopiero w tym roku polubiłam hmm - może dlatego że wreszcie dobrze przycięlam i pozwoliłam jej rosnąć pionowo na 2 metry / no i te zimy też się przyczynily

mira 22:03, 13 lut 2015

a teraz moja zachcianka

Chopin

musiałam mieć tę różę i ze względu na nazwę, na producenta i urok

mam nie najlepiej posadzoną, szukam dla niej dobrego miejsca, to mocarna róża bardzo wysoka, najlepiej wygląda sądzę przy jakimś slupie

mira 22:08, 13 lut 2015

Jedna z pierwszych, bardzo mocna, zdrowa, wielka, pachnąca, powtarza kwitnienie
obdarowałam nią moją moje dwie koleżanki bo jest cudna

to róża wielkokwiatowa - w nich kocham się nadal bo nie są wielkimi krzakami i można je wplatać gdzieś do iglaków

mira 22:09, 13 lut 2015

tą chciałam bardzo ze względu na kolor, powtarza kwitnienie ale bardzo słabo, dopiero w tym roku będzie okalzalszy krzak, doceniam umiejętność ciecia niestety dopiero teraz

Tuscany