Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały skrawek ziemi 19:52, 16 lis 2014

Do góry
Cukrowe piękne , ale miałaś szczęście pofocić
O....! 19:47, 16 lis 2014

Do góry
Widokami nas zabijasz, i pobudzasz
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 19:46, 16 lis 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

1. Wiśnia osobliwa umbraculifera
2. Ekrany z cisa baccata
3. Pinus densiflora umbraculifera
4. Grab Dawyck Gold
5. Skrzynie na warzywnik
6. Rabata podwyższona (klon palmowy + ...)
7. Rabata podwyższona
8. Rabata podwyższona
9. Donice z czymś
10. ?
11. Pas lawendy
12. Miłorząb Mariken
13. Gracki
14. ?
15. Same kulaski buksowe małe i duże

W ogóle jakieś małe to to, nie umiem zrobić żeby było większe

jazzy a moze zaznacz gdzie masz wyjscie na taras gdzie okna kuchni i salonu
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:45, 16 lis 2014

Do góry
W przyszłym sezonie muszę poprawić to miejsce, dosypać ziemi, zdjąć włókninę i poprawić to i tamto. Przy okazji moze jakoś ożywić ? macie jakiś pomysł ? Zdjęcie jeszcze sprzed rewolucji więc wybaczcie ten sajgon w tle

Ziemia jest między zielonymi liniami, po bokach beton
Ogródek Ewy 19:44, 16 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewuś tylko raz się zdecydowałam bo ryczałam przy oddawaniu każdego malucha
Gotowałam wielki garnek jedzonka a one wsysały go w dwie minutki. Brzuchy im w oczach pęczniały Rewelacyjny widok Twoje zwierzaczki cudne

Małgoś u mnie też było tylko raz, też sobie nie radzę w takich chwilach. Cała rodzinka zdecydowała że nigdy więcej.

Dziękuję wszystkim za pochwały, obiecuję więcej Was psiakami nie zanudzać.
Do raju daleko - u Ewy 19:37, 16 lis 2014

Do góry
Złapałam jeszcze klonik z listkami. Ciężko było, bo wiało

I nie pokazywałam jeszcze mojej sosenki

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 16 lis 2014

Do góry
Kochani wszystkim dziękuję za słowa pochwały, za wyrozumiałość i wsparcie.

Jest tak dużo wpisów, że przepraszam jak nie każdemu podziękuję "osobiście" i indywidualnie.

Jest to bardzo miłe, bo nie ukrywam stres miałam przed emisją, w trakcie nagrywania był duuuuużo mniejszy. Jeszcze chyba nie ochłonęłam i oglądałam tylko raz rano i to tak na pół gwizdka.. bo telefony, sms-y i piesio co się kręcił i ciągle coś chciał.

Napiszę krótko, cieszę się, że mam to już za sobą.
Były fajne momenty i były słabe momenty.. ja nie miałam wpływu na to co pokażą.. i w jakim okresie przyjadą.
Jak się podobało to jest wszytko w porządku

Teraz czekam na inne ogrody.. z naszego forum..... będę też wspierać każdy pokazany Bo warto propagować nasze ogrody.. każdy jest jedyny i niepowtarzalny, robiony własnymi łapkami. Takie ogrody z duszą

Buziaki każdemu indywidualnie przesyłam

Z widokiem dzisiejszym... by jutro wrócić na stare normalne bezstresowe tory. Popatrzę jeszcze tylko czy były jakieś pytania.... bo mogłam przeoczyć.. dużo wrażeń..szalony dzień.

PS. Róże wszystkie posadzone Wybory te zaliczyłam....

Ogród Loczka 19:23, 16 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Łukasz kurka, co tu zaglądnę to głodna jestem Przestań bo zacznę na obiady przychodzić A tak serio to niesamowity jesteśPozdrówka

Oj tam oj tam to zapraszam na przysmaki. Coś trzeba robić jak pogoda średnia. Obmyślam prace ogrodowe na wiosnę. Muszę zacząć od pierwszego ciecia thuji i po tym zabiegu biorę się z rabatki no i czko wodne chciałbym rozbudować. A dzisiaj normalnie nie wytrzymałem jak zobaczyłem 3 miejsca pod gąsiorami na dachu przez które kuny mi włażą do podbitki i o godz. 17 pojechałem do firmy po dużą drabine i załatałem te dziury specjalną taśmą dachową. Zobaczymy rano czy to coś dało. Już mnie wnerwia ta nierówna walka. Pozdrawiam Gosiaczku serdecznie.

A ty nasza Julcia z nową zabawką

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:21, 16 lis 2014

Do góry
Senna, leniwa niedziela, robię porządek w komp i tak mnie naszło Mam nadzieję, ze nie zostanę zbanowana

Oto moje szkodniki, czterołapna brygada, najlepsi przyjaciele

Tofik vel Krzywy na pierwszym planie, w tyle schroniskowa Pestka - kundel, który okazał się rasowym sznaucerem

Ally

Mela ... bo jabłka się skończyły
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:13, 16 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aniu, wcześniej pisałam jakie są pomyłki z nazwami roślin.

Aniu.. to nie ja pomyliłam ... i zaraz po programie to sprostowałam na forum i w internecie, bo mi wstyd było.Wstyd za innych. To montujący program pomieszali. Mam te kaliny od 5 lat i już nazwy dawno sobie przyswoiłam.
Konsultowali ze mną jeszcze nazwy roślin a akurat o to nie upewnili się... program był montowany w jeden dzień.. pomyłki zdarzają się każdemu. Co nie znaczy, że w fachowym programie powinne być informacje wiarygodne.

Nie jest to kalina Roseum.. Roseum jest kaliną koralową, kwiaty ma z delikatnych płatków, jest luźnym krzewem i ma liście jasnozielone. Zupełnie inaczej wygląda od mojej Eskimo, która płatki kwiatowe ma mięsiste, liście ciemnozielone, woskowane (w łagodne zimy utrzymują się na krzewie, jest tak zimozielona) i jest zwarta.
Ale tu można jeszcze pomylić, program leci na szybko... ale jak pomylić Watanabe i Eskimo??? W dobie internetu wystarczyło klepnąć nazwę w wujka Google..
Kręcili jedną i drugą.. do emisji poszła tylko jedna... szkoda, bo jedna i druga warta reklamy. Ale program ma tylko 20 minut.
Mogę w rozmowie pomieszać nazwy, ale zanim powiem coś publicznie to muszę być pewna.

To ESKIMO

To Watanabe

Aniu wiem, że to nie Ty pomieszałaś pisałam, że Twoje wypowiedzi były profesjonalne, a Eskimo śliczna buziolkiAniu powinnaś nakręcić filmiki z ogrodu według 4 pór roku bo tyle umknęło w tym programie, byłyby to filmiki poglądowe i wtedy na spokojnie można omówić większość roślin
Na Żonkilowej 19:11, 16 lis 2014

Do góry
Moja przygoda z ogrodem tak na poważnie zaczęła się 5 lat temu ,kiedy wraz z mężem kupiliśmy działkę rekreacyjną ROD w pięknym leśnym zakątku ,przez 5 lat remontowaliśmy dom i urządzaliśmy ogród od podstaw ,ponieważ poprzedni właściciele zarośli dosłownie i w przenośni Mieszkaliśmy w bloku i każdy wypad na działkę był jak wyjazd na krótkie wakacje ,odpoczynku było mało ,pracy nie do przerobienia na bieżąco przez weeckend tak więc powoli rodził się w nas nie dosyt grzebania w ziemi ,budowania kolejnej narzędziowni ,skalniaka itd ...

Pokażę wam co stworzyliśmy wspólnie z mężem ,aż żal było to sprzedawać ale myśl o tym iż jest to dobry początek na rzecz domu z działką była silniejsza niż olbrzymi sentyment do tego miejsca

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:06, 16 lis 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ale tu tłok dzisiaj- po programie. Wiadomo!
Wyszło super! I ja miałam szczęście wodzieć to cudo na żywo!
P.s. Tylko psinka nie widziałam w programie- zamelinował sie gdzieś?
Buziaki!

Everest nie zmieścił się w limit czasowy. Był kręcony..nawet jak wodę pił z ciurkadełka.. bo to jego ulubiony wodopój.. ale program ma ograniczony czas i jak stwierdzono dużo nagrali nie wszytko się zmieści.. osobiście wolałabym mniej mojego skrzeczącego głosu, który mnie bardzo denerwuje, a zobaczyć piesa.. ogród był dla niego.. i to też mówiłam... ale ja zawsze dużo mówię ..wiesz bo mnie znasz

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:55, 16 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Były prośby o pokazanie moich brzozowych wytworów, więc pokazuje.

Wianki to mi się nie za bardzo podobają, ale wiem już co zrobić, aby były ładniejsze, w końcu praktyka to podstawa

Taki malutki wyszedł już znacznie lepiej robiony inną techniką.

I na końcu choinka, która będzie powodem wywiezienia mnie w kaftanie, więc gdyby mnie długo nie było to mnie wywyeiźli... a chce jeszcze dwie zrobić.
Ta ze zdjęcia nie skończona bo gałązek mi brakło.

Jak skończe to zacznie się dekorowanie.

Ile Ty jeszcze tych ukrytych talentów masz ?

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:46, 16 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu program wyszedł super, ale wiadomo za krótko, profesjonalnie opowiadałaś o roślinkach i Kaziu również co do kaliny Watanabe chyba pomyliłyście z Mają nazwę, moja całkiem inaczej kwitnie, bardziej mi wyglądała na Roseum, obejrzałam o 7.55 i 9.10 i jeszcze będę oglądała iryski są śliczne też mam te miniaturki buziolki

Aniu, wcześniej pisałam jakie są pomyłki z nazwami roślin.

Aniu.. to nie ja pomyliłam ... i zaraz po programie to sprostowałam na forum i w internecie, bo mi wstyd było.Wstyd za innych. To montujący program pomieszali. Mam te kaliny od 5 lat i już nazwy dawno sobie przyswoiłam.
Konsultowali ze mną jeszcze nazwy roślin a akurat o to nie upewnili się... program był montowany w jeden dzień.. pomyłki zdarzają się każdemu. Co nie znaczy, że w fachowym programie powinne być informacje wiarygodne.

Nie jest to kalina Roseum.. Roseum jest kaliną koralową, kwiaty ma z delikatnych płatków, jest luźnym krzewem i ma liście jasnozielone. Zupełnie inaczej wygląda od mojej Eskimo, która płatki kwiatowe ma mięsiste, liście ciemnozielone, woskowane (w łagodne zimy utrzymują się na krzewie, jest tak zimozielona) i jest zwarta.
Ale tu można jeszcze pomylić, program leci na szybko... ale jak pomylić Watanabe i Eskimo??? W dobie internetu wystarczyło klepnąć nazwę w wujka Google..
Kręcili jedną i drugą.. do emisji poszła tylko jedna... szkoda, bo jedna i druga warta reklamy. Ale program ma tylko 20 minut.
Mogę w rozmowie pomieszać nazwy, ale zanim powiem coś publicznie to muszę być pewna.

To ESKIMO

To Watanabe

Ogródek Ewy 18:39, 16 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
To zdjęcia dla Mirelli
Kiedy smoczyca trafiła do nas była taka malutka. Kotek, który był już gospodarzem na działce, zaakceptował ją jeż w pierwszym dniu.

Zostali kompanami na sześć lat.

Dalsze losy kota już znacie i mimo tego, że minęły już trzy lata, od kiedy kota nie ma, suka nadal radośnie reaguje, biega, węszy próbując go znaleźć, kiedy ktoś wypowiada jego imię.

Przecudne zwierzaki i przyjaźń piękna, dziękuję Ewuś.
Zwierzęta są urocze.
I dzieciaczki Smoczycy słodkie i każdy inny, i charaktery zapewne też różne.
Metamorfozy ogrodowe 18:33, 16 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Było(koniec lutego 2014)

Jest(październik 2014)

Było(marzec 2014)

Jest(wrzesień 2014)

Niesamowita metamorfoza! I te kolory. Twój ogród żyje Łukaszu Pięknie!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:30, 16 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
(...)

Ech, jak ja lubię takie widoki.
Front deszczowy do nas dotarł i od południa siapi.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 18:22, 16 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I jeszcze kwiatki kwitnące nieustająco. Zdjęcie robione wczoraj.
Pozdrowienia dla Wszystkich

śliczne biała biel ....rumiankowe jestem macham łapką
Mam marzenie 18:20, 16 lis 2014

Do góry
Mała Mi to sam pozytyw.

Martwi mnie ten żwir, wiem że wygląda kiepsko. Będzie dobrze w przyszłości, trzeba wyklarować. Przede wszystkim muszę sprawdzić jak się czyści żwir z liści, drobnych zanieczyszczeń. Może pożyczę odkurzacz ogrodowy od sąsiada i sprawdzę jaką wielkość żwirku można dać, żeby nie wciągał odkurzacz i jednocześnie zbierał liście itd. Myślę też, że nie dam żwirku na całą długość przedogródka, za dużo byłoby sprzątania. Trzeba będzie też wysypać kory, liście będą mniej widoczne.

Mam dość. Lecę do Ciebie i do innych zobaczyć co słychać. Jeszcze tylko może zarys przyszłego lustra da się wkleić.
Buziaki
Ogrodowe przygody 18:14, 16 lis 2014

Do góry
ja najbardziej kocham wygląd róż nostalgicznych, angielskie
są takie słodkie, aż chce się zjeść
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies