Karolu, daj znac kiedy będziesz rozmnażał hortensje - także przymierzam się do tego eksperymetu. A w przypadku twoich mega śliwek, będziesz robił jakiś oprysk? Jestem ciekawa czy moje w końcu zaskoczą. Do tej pory na drzewka owocowe robię dwa razy do roku oprysk miedzianem i wszystko.
Choinkę spokojnie wkop, bo na pewno się przyjmie. Ja tak zrobiłam dwa lata z rzędu i odpukac - rosną Wkopywałam jak tylko pogoda pozwoliła (chyba w marcu) i podlewałam. Trzeci raz nie podeszłam już do tematu, bo w końcu miałabym ogród rozmaitości. Pozdrawiam
Dziękuję, że do mnie wpadła.
Hortensje będę rozmnażać gdzieś z początkiem marca, po cięciu. Włożę od razu do doniczek z ziemią, bo jakoś nie jestem zwolennikiem trzymania w wodzie.
My na wiosnęopryskujemy miedzianem, plus na robactwo. Ile twoje śliwy mają lat? I w jakim terminie je tniesz? Bo zawsze mam z tym dylemat.
Świerk na razie przesiaduje a doniczce, trzyma się dobrze i pąki zaczynają rosnąć. Może to dobra oznaka, że się przyjął. Zobaczymy w maju, wtedy będzie już wszystko wiadomo.
Jak będę już hortensje rozmnażać to dam Ci dokładnie znać.
Pozdrawiam.
U mnie dzisiaj dzień siewu też eksperymentalnego bo posiałam ze zbieranych nasion stipę, kosmos czekoladowy i tojeść purpurową zobaczymy czy nasionka sa coś warte