Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zakątek z fioletową ławeczką 15:27, 04 lis 2014

Do góry
Fotek z ogrodu nie maBędą później

A tu takie jesienne widoczki

Kiedyś będzie tu ogród 15:24, 04 lis 2014

Do góry
Małgosiu witaj serdecznie. Grill niestety niedokończony, musi poczekać do wiosny. Staw już wykopany. Teraz tylko rozplantowanie ziemi z wykopu i ogarnięcie terenu.

Witaj Dorotko. Wycieczka do Arkadii to było moje marzenie od dawna. Niby nie tak daleko, ale jakoś nigdy nie było po drodze. Wspaniale wyglądały te przebarwiające się drzewa i purpurowe winobluszcze pnące się po murach.
No to może jeszcze jedna fotka- wspaniale wyglądający mur z cegły i rudy darniowej.

Niestety kiepski mam aparat i fotki w niewielkim procencie oddają piękno tego miejsca.

Staw wykopany. Trzeba tylko zamówić most. No i w przyszłym tygodniu ma przyjechać sprzęt do rozplantowania ziemi. Później tylko zaorać, wyrównać, wytyczyć ścieżki i można sadzić. A trochę drzewek czeka. No i dzisiaj przyszło kilkanaście brzóz papierowych.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:03, 04 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)
U mnie przegorzany nie chcą rosnąć, podchodziłam do nich dwa razy, więcej nie będę......w bukiecie wyglądają prześlicznie, wianki też urocze......wiankowanie wciągnęło cię na całego.

Pomysł z tajemniczą ścieżką popieram, podziwiam pracę, bo widok masz boski, a ścieżka zapowiada dużo bodźców

Trzymam kciuki za Aleksandrinę i jej pierwsze kwitnienie u ciebie, zaszalałaś różanie, gdzie fotki

Z iglaków masz Inwersę i śliczną wejmutkę, brakuje Ci cyprysika nutkańskiego, jodły kaukaskiej i metasekwoji....to moje propozycje, ale odpowiedziałam Ci szerzej u mnie obrazkowo

Wianki i ozdóbki cieszą
Nie wiadomo jak długo będziemy mieć taki widok, bo dokładnie przez środek tych pół (lub co gorsza na granicy z naszą działką, bo dwa warianty są) ma biec Beskidzka Droga Integracyjna Ale że za budowę tej drogi zabierają się już kilkadziesiąt lat, więc nie wiadomo czy zdążą za mojego życia.
Właśnie z tego powodu w drugiej części działki planuje matasekwoje, mam ją pierwszy sezon i 0,5 metra ją przybyło, ale w miejsce docelowe trafi pewnie w przyszłym roku.

Ostatnio naszła mnie refleksja, że muszę jakieś szybkorosnące iglaki posadzić na moje półokrągłe rabaty, bo na razie mam tam oprócz tej jodełki i wejmutki same karłowe -świerk conika, jodła górska kompacta, jodła koreańska silberlocke - a to miejsce zazwyczaj jest z daleka oglądane. Dzięki za rady
Przeraża mnie ogrom pracy, a zniechęcają mizerne efekty
Może te róże chociaż w przyszłym roku mnie trochę pocieszą
Ogródek Ewy 15:02, 04 lis 2014

Do góry
Takie tam....

Ogródek Ewy 14:57, 04 lis 2014

Do góry
Tu jesień nie dotarła.

Ogródek Iwony 14:53, 04 lis 2014

Do góry
To ja też się dołączę do gratulacji, kolejnych seteczek ci życzę
Ogródek Ewy 14:50, 04 lis 2014

Do góry
Co by nie było że my tylko o nalewkach

Troszkę jesieni.

Ogródek Iwony 14:45, 04 lis 2014

Do góry
Gratki na 200

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:28, 04 lis 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Wstępny pokój naszego synka lat 7

RE-WE-LA-CJA!!!
A może i na sypialnię masz sprawdzone pomysły???...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:58, 04 lis 2014

Do góry
na szybko rozkład rabat w tyłu ogrodu:

Ogród wyrozumiały 13:47, 04 lis 2014

Do góry
Wiecie,co? chyba się pochlastam..Wyszłam przed tę moją skarpę,dostawiłam jałowce płożące ,popatrzyłam i...wydaje mi się że przy schodkach(na prawo od nich) powinno rosnąć coś ciut wyższego.........(nie wydaje mi się żeby nawet kulki sosny w jałowcu tę sprawę załatwiły)
Chyba lepiej by było gdyby najpierw rósł berberys red carpet, on mimo,że jest płożący to nieco się unosi,tyle,że nie wiem jak z tymi kolcami czy faktycznie będą przeszkadzać przy schodkach(w końcu można go przycinać by nie właził zbytnio na nie,co? )
wkleję jeszcze widok na wprost tych schodków (za rozgardiasz na tarasie sorki)

Z nieśmiałością upraszam o jakieś głosy...od WAS
Ogród - Moje spełnione marzenie 13:34, 04 lis 2014

Do góry
To ja w tej konwersacji nie będę przeszkadzać. Usiądę cichutko na ławeczce

No dobra- tylko jedno małe pytanko- czy u ciebie Dorotko koty zjadają trawy- te ozdobne? Bo moje zjadły prawie całą Graziellę- musiałam ją ogrodzić.
A ogród wspaniały. Ach jak ja zazdroszczę tych dojrzałych nasadzeń.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:21, 04 lis 2014

Do góry
=ana_art napisał(a

witam się ciepło, a możesz napisac dokładnie jaka to odmiana bergeni? Plisss

Pozdrawiam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:38, 04 lis 2014

Do góry
nieszczesne zdjęcie z komorki juz troche nieaktualne:

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:24, 04 lis 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:12, 04 lis 2014

Do góry
Świat zza okna...

Ogród wyrozumiały 12:12, 04 lis 2014

Do góry
A to moje dzisiejsze zakupy :

Jałowce golden carpet - na skarpę

Derenie Spaethii

Chciałam kupić jeszcze wiśnię royal burgundy ,ale były szczepione na wysokości ok.150cm i nie wiem czy mogą takie być, czy powinny być wyżej zasczepione,powiem,że kusiły mnie baaardzo
Ogród - Moje spełnione marzenie 12:06, 04 lis 2014

Do góry
To ja dalej ze sobą pokonwersuję...
Ogród u schyłku jesieni, albo w jej pełnym rozkwicie, jeszcze jest piękny... Szkoda, że tak szybko mija w nim czas... Jak w kalejdoskopie... Jak miałam naście lat, wszystko takie powolne było, tak czas stał w miejscu... Czasem bym chciała, żeby to spojrzenie na świat wróciło...
Plany ogrodowe mam, jak pewnie każdy, zmiany szykuję na nowej rabacie... Myślę o połączeniu Traw, przede wszystkim odmian Miskantów z Różami... Inne rośliny też będą, iglaki też będą... Ale chciałabym, żeby to zestawienie wybijało się na główny plan...
Doniczkowce pochowane, mam nadzieję, że spokojnie przezimują w piwnicy...
Z roku na rok, mam ich co raz mniej... I tak już chyba zostanie...
Listopad, to czas nostalgii, zadumy... Oby był dalej tak piękny, jak jest teraz...
Ostatnia fotka z października...

Co się stało kwiatom ... 11:53, 04 lis 2014

Do góry
Dla wszystkich miłych gości dzisiejsza Azalia

W cieniu - zacieniona 11:50, 04 lis 2014

Do góry
...zawiązane koczki na poczochr ańcach |stipy|...i czekają do wiosny...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies