Będę je łączył miedzy innymi z wysokimi hostami i paprociami ... Ewo, tędy do raju, czy nie tędy droga , to zestawienie wydaje mi się być prawidłowe.
Dziwne są te świecznice, nie chodzi o wygląd, a o uprawę. Miałem jedną potężną, przy zakwicie prawie 2 m, na suchym i słonecznym stanowisku. Rosła bardzo okazale, ale z lekka przepalało jej liście. W tamtym sezonie przesadziłem ją w cień do lekko wilgotnej gleby. Teraz dopiero słabo rośnie, choć powinno być odwrotnie. W prawdzie zakwitła, ale marnie. Szukam fotki na starym stanowisku.
Pierwsze krzyżówki irysów bródkowych wysiane, zabawa się zaczęła .
Dostałem hortensję dębolistną, muszę poszukać kto uprawia, bo nie mam pojęcia z czym to się je.
Werbeny które późno wystartowały spróbuje przezimować w pomieszczeniu.
Masz Dorotko rację, czasami brakuje polskich instrukcji do aparatów, co utrudnia poznanie aparatu, albo są byle jak napisane. Jak znasz zasady, wcześniej, czy później się uda, jak masz sprzęt. Czasem jest tak, że jedno zdjęcie na 100 nam wyjdzie ładne, czasami więcej, czasami niezadowoleni jesteśmy, zauważyłam też, że bardziej podobają mi się fotki innych, niż własne. Może dlatego, że są robione z innej perspektywy, której bym nie zastosowała?
Ewka widzę że będziesz mnie mobilizować i dobrze ale to chyba dopiero w przyszłym sezonie wiosennym się za to zabierzemy, chociaż jednej rabatce już zrobiłam kancik, a nawet dwóm bo nową różaną też już wykończyłam takim niby kancikiem. Problem nazywa się donice pytanie czy może miałaś coś takiego i co Ty w ogóle na to?
I jeżeli ok to które?
...cudowna jesień...ciepła, może nawet zbyt ciepła bo niektóre rośliny zachowują się jakby był wrzesień...tylko begonie zmrozilo w ciągu jednej jedynej nocy z przymrozkiem...
...katalog Austina znam na pamięć, po tej zimie nie będzie co z niego zbierać
No to mnie zaskoczyłaś, ale jeśli chodzi o drzewa to samych sosen mam około 50, świerków tyle samo, jodeł 6, brzozy 10, wierzby 3, morwy 2, magnolii 10, klonów 17, wiśnie ozdobne 2, dęby 2, buki 5, derenie kwieciste 4, dawidia chińska 1, kielichowiec wonny1, wiązy 4, modrzewie szczepione 3, rosną kaliny, jaśminowce, krzewuszki, azalie, rh, hortensje, wrzosy i wrzośce, trawy i byliny...ale nie umiem tego zliczyć
tu jest na fotce kosówka z jodełką, nie liczyłam ich wcale