Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:26, 03 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Oczka przed spaniem pocieszyłam..... oczywiście nie ślimakami.. chociaż twoje skorupki nie są brzydkie..
I przypomniałaś mi, że pora tulipany wsadzić do donic na wiosnę będzie jak znalazł...
Oj uciekam spać..

Acha.. mój głos i trawki i hosty.... jak to bez jednego i drugiego???

Agapanty masz wypasione...

No tak sobie myślę, że są dwie konkurencje hosty i trawy i hortensje i róże, jak hosty są młode i młode listki róż z maleńkimi pączkami to aż piszczę z radości a przecież ani traw ani hortensji nie widać - wkraczają dopiero od lipca jak te pierwsze ślimaki obłupią a róże mają za sobą pierwszą mlodość - no i wtedy głupie myśli przychodzą

28 kwiecien

O....! 13:08, 03 lis 2014

Do góry
pozdrawiam także
niedługo też wpadnę w odwiedziny

a teraz trochę kolorów ode mnie...

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:05, 03 lis 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)

super to wyszło, jakieś rozbielone drewno?
a kto taki ładny okrągły blacik z robił do stolika?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:03, 03 lis 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
I jak tu się skupić na pracy . Wczoraj zrobiłam rundkę po parku, bo w biurze za chłodno

aga a co to za park?
śliczny
to chyba przekwitające liliowce?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 13:01, 03 lis 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
sosenka. Z dalszej perspektywy zrobię zdjęcie, jak chwasty ogarnę

ładnie Ci wyszło!
a ta żółta trawka to Hakone czy tatarak?
ładnie świeci na rabacie
Grubej dyni zmagania z naturą 12:39, 03 lis 2014

Do góry
Wrzucam projekt warzywnika. 4 równe skrzynie o boku 1,2 m. Waham się czy nie powiększyć skrzyń. Tylko czy wtedy będzie to wygodne w obsłudze?

Ogródek Anity 12:32, 03 lis 2014

Do góry
I jeszcze jakaś róża ostatnia

I goździk

I jesienne spojrzenie na ogród
Ogródek Anity 12:30, 03 lis 2014

Do góry
Hortensje zbrązowiały, ale ich kwiaty bedą ozdoba przez całą zimę

Podobnie jak gałązki derenia

I bazie kitkowe traw
Ogródek Anity 12:27, 03 lis 2014

Do góry
W ogrodzie jesień, nic sie nie dzieje, wszystko powoli zasypia....
No, może z wyjątkiem kretów, bo gdy chowam kosiarkę, to one sie dekonspirują....
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:23, 03 lis 2014

Do góry

o tak tylko na podniesieniu i otoczony murkiem bukszpanowym coby dzieci nie wpadły...ale wiecej to wieczorkiem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:18, 03 lis 2014

Do góry
a tu na szybko brzydko bo telefonem otynkowana w końcu donica w tyle ogrodu przy której kiedys bedzie ciurkadełko

tylko mam mały problem bo chciałam tam posadzić cos co kwitnie a tam nawet latem 3/4 dnia cień...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:52, 03 lis 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Uwielbiam takie widoki! Pogoda wyjątkowo udana jak na pierwszy weekend listopada. Było 15-19 st C, przez większość czasu piękne słonko!

Cudownie
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:31, 03 lis 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Mały ogród Kasi 11:28, 03 lis 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:27, 03 lis 2014

Do góry
Olili napisał(a)
Widok cudny...
O zbliżającym się terminie z Mają mam nadzieję,że będzie tu bardzo głośno,bo nie chciałaby żeby mi się przeoczyło!

Gdzieś czytałam,że psina piękna choruje...?

Psina już jest staruszkiem.... jakby był człowiekiem to miałby wg przelicznika 118 lat.
Wiec już i ma niedyspozycje związane z tym wiekiem. Jest w 100% głuchy, ma wiele guzów i problemy z chodzeniem, tylne łapy praktycznie niesprawne. Pogorszył sie też mu wzrok..w nocy nie może trafić nigdzie.
Ale jest kochany... martwię sie zimą.... teraz trzeba mu pomagać wstawać ze śliskiego (z trawnika i dywanu sie podniesie).... a to jest do podnoszenia 45 kg.. ze schodków też już co któryś raz nie zjedzie... bo o chodzeniu trudno tu mówić.. w trakcie pisania posta właśnie sie znów zawiesił i musiałam podnosić.. pozycja z którą sam już nie poradzi.. dodatku uparty i zawsze połozy sie tam lub pójdzie gdzie sam sobie nie poradzi. Teraz tak planujemy prace by zawsze ktoś był w domu przy psie. Z powodu głuchoty też sam nie chce sie zostać... od razu szczeka panicznie...

Ale jak sie popatrzy na te oczy, które tęsknią za panem co pojechał.. to jest 45 kg miłości. Bezwarunkowej miłości...

I znów położył się na płytkach...grrrrr.... w domu porozkładałam dywany na matach antypoślizgowych jakie tylko udało mi się zdobyć... wygląda to okropnie.... Jak ktoś ma do oddania stary dywan.. przyjmę każdy..
Lawendowy zawrót głowy 11:06, 03 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Cofałam za laską sprzed kilka kilo mniej... i znalazłam tylko takiego słodziaka..
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:00, 03 lis 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
sosna 'Winter Gold' już w zimowych barwach

Miscanty urocze z tymi białymi choragiewkami - mam podobne u siebie
Lubie na nie patrzec o tej porze roku...ale przez okno tylko rano...
Twoja sosna sliczna - świeci tym kolorem po prostu - Czy ona jest taka złota przez cały rok ?

Ambrowca zazdroszcze - dojrzewam do decyzji o zakupie tego drzewa na wiosne....tylko nie mam gdzie posadzic.....
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:55, 03 lis 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Bogusiu,
sadzonki z bukszpana robię jak tylko mam materiał. I rzeczywiście coś w tym jest, te własne ukorzenione nie chorują.
Tu mam bukszpaniki z własnych sadzonek

a tu te nieszczęsne kupowane. Niedożywione?

pozdrawiam niedzielnie

No fajnie ci porosły..... Plantatorka jestes na medal
Moje "przedszkole" bukszpanowe podsadziłam w łyse miejsca do mojej obwódki, niestety co drugi buksik mam zrudziały w tej obwódce, ale w tym sezonie dam im spokój, prysne tylko przeciw grzybom jeszcze a na wiosne je odżywię.
Pozdrawiam !
Z miłości do bukszpanów... 10:53, 03 lis 2014

Do góry
Piekna tez mnie zainspirowały białe dynie a nawet biało czarne do mojego wnetrza
Jak dziecko we mgle wciąż błądzę... 10:43, 03 lis 2014

Do góry
No w sumie fakt, wśród pozostałych tu roślin,bonsai nie wyglądał by efektownie...Na szczęscie w razie co mam już 2 pomysły na jego miejsce. Jednak chciałabym dokończyć chociaż jedną rzecz...
Cały czas zastanawiam się nad tym czy faktycznie jest tu za dużo gatunków?
Tak lepiej?
(wywalone bonsai(w zamian +jedna hortka,usunięte goździki i tawułki na rzecz linii berberysów golden ring)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies