Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 11:39, 01 lut 2015

lilia napisał(a)
Witaj, Karolu Wpadam z rewizytą, ale wcześniej przeczytałam cały wątek.
Napiszę to co wszyscy przedmówcy. Podziwiam Twoj zapał do ogrodu w tak młodym wieku i to, że wiesz czego chcesz.
Odnośnie agrowłókniny też ją mam w rządku thui i przy altance. Kladłam ja przed poznaniem ogrodowiska. Z poczatkiem wiosny będę ją usuwać. Na szczęście była tylko jeden sezon.
Ja dopiero zaczynam przygodę z moim ogrodem i wszystko malutkie.
Będę zaglądać
Pozdrawiam i udanych ferii życzę!

Dziękuje, chyba każdy przed ogrodowiskiem kładł tę szmatę
Iwk4 20:20, 01 lut 2015

Karol99 napisał(a)

Kasiu, ja na początku nie wierzyłem, że agro jest zła. Ale niestety potem prawda wyszła na jaw. Może to jeszcze nie najgorsze rozwiązanie na glebach lżejszych, ale tak jak u mnie w niektórych miejscach na glinie to kompletna porażka. Zamiast ściółka użyźniać glebę to leży na szmacie i jednocześnie przydusza rośliny.

Ja dawno temu jedną rabatę wyściełałam folią, potem przykryłam korą. Rosły tam krzewy liściaste. We folii były dziury, aby roślinki mogły pobierać wodę. Minęło kilka lat, o folii zapomniałam. Na folii zrobiła się naturalna ściółka dość gruba. Jesienią tam przekopywałam berberys. Zdziwiłam się, ze na kawałku jest folia i roślinki tak dobrze rosną. Okazało się, że korzonki zaczęły rosnąć na folii, dlatego tak dobrze sobie radziły.
Macie mówię NIE.
Iwk4 20:21, 01 lut 2015

Karol, odpisałam u mnie o miedzianie
Karol99 20:31, 01 lut 2015

Widok straszny... U mnie na szczęście nie było aż tak źle. Nigdy więcej już tego nie położe u siebie w ogrodzie. Lęcę do Ciebie czytać o miedzianie
Anusia 20:38, 01 lut 2015

Witaj Karolu przybiegłam z rewizytą , jestem zdumiona taka pasja w tak młodym wieku tylko pogratulować
Karol99 20:40, 01 lut 2015

Witaj. Dziękuje Anusiu
Ewkakonewka 22:21, 01 lut 2015

Hej, agro wyrzucone, sezon rozpoczęty
Też będę robić ekspreryment na choince. Stoi w domu teraz cały czas i przetrzymam ją, aż się całkiem ciepło zrobi i dopiero posadzę. Zobaczymy może się uda. Do tej pory zawsze kończyło się suchym badylem.
Karol99 22:36, 01 lut 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Hej, agro wyrzucone, sezon rozpoczęty
Też będę robić ekspreryment na choince. Stoi w domu teraz cały czas i przetrzymam ją, aż się całkiem ciepło zrobi i dopiero posadzę. Zobaczymy może się uda. Do tej pory zawsze kończyło się suchym badylem.

Witaj Ewo
W sumie można tak powiedzieć, że zacząłem sezon. Ja choinkę wystawiłem na dwór na początku stycznia i wsadzilem ja w doniczke. Jak na razie pogoda sprzyja. Próbowałem dwa razy, teraz jest trzeci. Jedna wyleciało, a jedna przetrwała. Jej stan był fatalny.. Miała ścięty czubek, i parę igiełek na końcach. Minęło 5-6 lat i jest teraz wspaniała ozdobą ogrodu. Także uważam, że warto próbować
dominika_ 22:40, 01 lut 2015

Moja choinka też na dworze w donicy dzielnie jeszcze czeka aż śnieg stopniej i mróz puści Ciekawa jestem czy da radę przetrwać
Karol99 22:43, 01 lut 2015

dominika_ napisał(a)
Moja choinka też na dworze w donicy dzielnie jeszcze czeka aż śnieg stopniej i mróz puści Ciekawa jestem czy da radę przetrwać

No cóż, wszystko okaże się wiosną
Moja sąsiadka też wsadziła rok temu w donice i przyjęła jej się. Potem zapomniała przesadzić podlać i w lipcu uschla. Chciałbym, żeby moja się przyjęła, bo ładna jest taka srebrzyta