Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:49, 14 mar 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Ivo, stipa tez dobry pomysł - wkurza mnie tylko jej wygląd po zimie i ta niewiadomo jaka jej część będzie jeszcze ładna...
Ja w tym roku spóźniłam się z sianiem i nie wiem jak bedzie mój łan wyglądał...liczę na siewki bo inaczej doopa blada...

Ja nasiałam sporo to ci wyślę jak mi zostanie może urosną ładne pierwszy raz siałam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:45, 14 mar 2016

Do góry
Ivo, stipa tez dobry pomysł - wkurza mnie tylko jej wygląd po zimie i ta niewiadomo jaka jej część będzie jeszcze ładna...
Ja w tym roku spóźniłam się z sianiem i nie wiem jak bedzie mój łan wyglądał...liczę na siewki bo inaczej doopa blada...
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:32, 14 mar 2016

Do góry
Motylku już decyzja zapadła - będzie rząd rozplenicy a przed nią rozchodniki ten zwykly rózowy i matrona zatopione w stipie . Jak będzie mnie stipa wkurzać to pomyślę nad inną trawą.
A odnośnie seslerii tez kocham baaardzo Tylko jakoś jeszcze nigdzie nie mam zaplanowane a zostały mi tylko przody więc mus tam upchać. Opracowałam plan tylko kiepsko widać Asia nawigatorka ma mi trochę pomóc by był bardziej czytelny bo kilka osób pyta
Do raju daleko - u Ewy 18:09, 14 mar 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Ale będzie w tym roku u Ciebie trawiasto. Super! Moje 12 sztuk w porównaniu z Twoim buszem wygląda mizernie Stwierdzam, że nie warto było się śpieszyć z wcześniejszym wysiewem ze względu chociażby na słabe nasłonecznienie. Pozdrawiam z mrożnych Żuław.

Stipa rzeczywiście pięknie mi wzeszła A bałam się, że się nie uda, bo to nasionka, które sama zebrałam Ale ryż ozdobny wyszedł na razie e ilości 5 kłosów U mnie też mroźno - zwłaszcza rano.
Asi ogródek pod świerkami 17:36, 14 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Stipa popikowana?
Ja ze swoją chyba będę musiała do czasu poświątecznego poczekać, bo nie będę miała gdzie doniczek poustawiać... Zawsze zajmują miejscówkę przy oknie tarasowym, a tu się rodzinka na święta zapowiedziała... I salon mi zajmą, stipa musi poczekać

Zaczęła się dzielić. Popikuję ją pod koniec tygodnia. Będzie miała wtedy około miesiaca. Krwawnik też już gotowy do pikowania , dostał liść właściwy .
A swoją stipę kiedy siałaś?
Ogród tworzony z pasją 17:15, 14 mar 2016

Do góry
była werbena, stipa, hameln i purple
Ogródek nad jeziorem 17:12, 14 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ale piękne zdjęcia Super
Trawa to stipa?

tak stipa
Typografia ogrodu 15:27, 14 mar 2016

Do góry
Zeta napisał(a)
Nie no teraz rób bez liści .... przepieknie wyglàda ...u mnie werbeny w mini paletkach nie widać ale cierpliwie czekam.
Za to stipa hula!!!!

z liści te z mogłby byc ciekawy. wytargałam winorosli z kompostu i już uwiłam mały wianek. a że trochę chudy to muszę gdzieś jeszcze pedy upolować i dopleść. fajnie się zawijaja i bardzo mocne.
może masz fotki tego z winobluszczu?
Typografia ogrodu 15:23, 14 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Ładna stipa ja musze wreszcie swoją pikować tak się do tego zbieram że szkoda słów
ja rozsadziłam stipe. nie pikowałam bo chyba bym zeszła zobaczymy co z tego bedzie
Typografia ogrodu 13:55, 14 mar 2016

Do góry
Nie no teraz rób bez liści .... przepieknie wyglàda ...u mnie werbeny w mini paletkach nie widać ale cierpliwie czekam.
Za to stipa hula!!!!

Typografia ogrodu 13:46, 14 mar 2016

Do góry
Ładna stipa ja musze wreszcie swoją pikować tak się do tego zbieram że szkoda słów
Typografia ogrodu 13:33, 14 mar 2016

Do góry
Skoro siedze juz przy siewkach to moja werbena na dzis

I stipa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:28, 14 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cofnęłam się do irysków i wianka. I bardzo mi się podoba.
Iryski w lawendzie - fajnie wyglądają. U Magnolii w stipie też. Tylko czy jak stipa padnie i będzie trzeba ją wyrwać...nie uszkodzą się cebulki? Nie pogubią się?

Zapomniałam napisać, że wianek śliczny. Nie mam w szafie takich cudów...Szkoda

na pewno nie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:37, 14 mar 2016

Do góry
Cofnęłam się do irysków i wianka. I bardzo mi się podoba.
Iryski w lawendzie - fajnie wyglądają. U Magnolii w stipie też. Tylko czy jak stipa padnie i będzie trzeba ją wyrwać...nie uszkodzą się cebulki? Nie pogubią się?

Zapomniałam napisać, że wianek śliczny. Nie mam w szafie takich cudów...Szkoda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:53, 14 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)
ooo jak ładnie ciemierniki u mnei w sumie pierwszy rok i marniutkie są

stipa u nas ruszyła już nie tniesz?

moja w większości jest martwa. Wyciełam jej dużą część, a niektóre, młodsze, co rokują, zostawiłam. Wygląda to paskudnie, ale chcę jej dać szansę, może bez cięcie się wyliże. Choć nie wiem czy wytrzymam taki widok dłużej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:47, 14 mar 2016

Do góry
ooo jak ładnie ciemierniki u mnei w sumie pierwszy rok i marniutkie są

stipa u nas ruszyła już nie tniesz?
Mój mały ogródeczek :) 09:41, 14 mar 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
uu piękne skrzynie\
\i stipa też

moja jakas niedorobiona

Mój mały ogródeczek :) 09:28, 14 mar 2016

Do góry
uu piękne skrzynie\
\i stipa też

moja jakas niedorobiona
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:14, 14 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
nieeeeeeeeeee, dziewczyny tną i im odbija, ja po prostu tylko tak robię

Aniu moja stipa przezimowała u mnie drugą zimę tzn. w zeszłym roku na wiosnę nie obcinałam tak jak Ty i potem faktycznie była piękna i duuuża, w tym roku jednak mam wrażenie, że te suche końcówki były o wiele większe i nie wyglądało to dobrze, więc postanowiłam obciąć,no to zobaczymy jak się trawka zachowa Pozdrawiam i życzę miłego i słooonecznego tygodnia!
U mnie rano mrrrróz , a teraz słoneczko piękne wychodzi!
Ogród prawie romantyczny 08:46, 14 mar 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
I u mnie też dziś jest biało od szronu...
Róże mam już odkryte i przycięte na maksa, mam nadzieję, że nic im nie będzie?

Ja róż jeszcze nie zdążyłam pociąć, jak się okazuje, na szczęście. W zeszłym roku przymarzły mi do kopczyka, ale potem ładnie odbiły, więc Twoje też powinny sobie poradzić. Ale traw mi szkoda. Stipa pewnie nie przetrwa tych przymrozków.szkoda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies