Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

ryska 14:11, 15 mar 2016

Fajnie, że już jesteś. Śniegowe czapeczki są i u Ciebie na kwiatkach.
Taki to smutny obrazek. Wolę słońce
renatamama3 14:47, 15 mar 2016

Fajnie ,że jesteś ,zrezygnowałaś z zakupu drzewek ?narcyzy śliczne ,lubię żółć wiosną.
Anda 14:52, 15 mar 2016

Hej Misiu Widzę, że u Ciebie roślinki śniegiem przykryte. Wiosna coś się ociąga. Fajnie, że już w doniczkach coś przynajmniej posadzić można
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 14:57, 15 mar 2016

07_Rene napisał(a)
Sylwio, nie opuściłam Was Wracam stęskniona za Wami, za wiosną i za ogrodem Jak miło, że o mnie pamiętacie, nie spodziewałam się.

W ostatni piątek zdołałam w końcu coś wysiać, na pierwszy ogień poszła stipa, rudbekia cherry brandy, cynia liliput, próbuję też z carex prairie fire. Resztę - m.in cleome i tytoń ozdobny posieję od razu do gruntu.

Rośliny powoli budzą się do życia. Wszeszły ostróżki, tulipany, rozchodniki, liliowce, a nawet języczka. U mnie niestety tak mokro, że nie zaczęłam jeszcze wiosennych porządków. Wczoraj była piękna, słoneczna pogoda. Dziś niestety znowu śnieg, mus poczekać jeszcze kilka dni.

Ten sezon będzie u mnie niestety raczej stagnacyjny. Nic nowego nie planuje (no, chyba że jakieś drobne zakupy na poprawę humory). Będę Was podglądać i kibicować, ale uprzedzam, że u mnie rewolucji nie będzie

Lecę do Was

Nie muszą być rewolucje, w sezonie pracy nie braknie, wiosna juz jest pod czapeczką
sylwia_slomc... 15:29, 15 mar 2016

No i co , że rewolucji nie będzie ważne , że wróciłaś
Juzia 15:39, 15 mar 2016

Kasya 16:18, 15 mar 2016

07_Rene napisał(a)

W ostatni piątek zdołałam w końcu coś wysiać, na pierwszy ogień poszła stipa, rudbekia cherry brandy, cynia liliput, próbuję też z carex prairie fire. Resztę - m.in cleome i tytoń ozdobny posieję od razu do gruntu.

sialas juz tak cleome i tyton wprost do gruntu ? wyrastaja ładnie ?
margaretka3 20:19, 15 mar 2016

Hej, Śpiochu
Dobrze, że się pojawiłaś Na te drobne zakupki to ja się piszę
Mam nadzieję, że rubekia ładnie Ci skiełkuje. Ja z tęsknoty za tamtą kupiłam rudbekię Cherokee Sunset, bezproblemowo skiełkowała i ładnie rośnie.
Jana 22:02, 15 mar 2016

wiesz, że takie zakupy na poprawę humoru to mogą z torbami puścić? cieszę się, że wróciłaś
07_Rene 08:05, 16 mar 2016

Kawa napisał(a)
no nareszcie sie obudziła

Mam nadzieje, że nie zasnę znowu

ryska napisał(a)
Fajnie, że już jesteś. Śniegowe czapeczki są i u Ciebie na kwiatkach.
Taki to smutny obrazek. Wolę słońce

Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy. Nie jeszcze pada, byleby w maju śnieg nas oszczędził, bo i takie lata pamiętam.

renatamama3 napisał(a)
Fajnie ,że jesteś ,zrezygnowałaś z zakupu drzewek ?narcyzy śliczne ,lubię żółć wiosną.

Jakieś zakupy drzewkowe poczyniłam jesienią. Zimą doszłam do wniosku, że muszę zmienić miejsce miłorzębowi. Teraz miałam brać się za piwniczkę, ale muszę to odłożyć co najmniej do jesieni.
Nie mam przekopanych nowych rabat, więc na razie nie będzie szałowych zakupów.

Anda napisał(a)
Hej Misiu Widzę, że u Ciebie roślinki śniegiem przykryte. Wiosna coś się ociąga. Fajnie, że już w doniczkach coś przynajmniej posadzić można

Doniczki zawsze cieczą. Stwierdzam, że narcyzy choć nie w moim ulubionym kolorze, po zimie są jak miód na moje serce