Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:52, 07 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko na mojego nosa to Iresine (napikowałam się tego podczas praktyk ogrodniczych w MPO)

Iresine

W grafikach masz rózne, tutaj może to jakaś odmiana o wąskich listkach. To bardzo popularna roślina na kwietniki dywanowe, dla mnie to jest to.

Dodam, że Iresine nie zimuje, to sezonowa roślina ozdobna z liści.

Danusiu, mistrzyni!! tak, dokładnie taka z bliska, chcę ją za rok, dla kolorudzięki za pomoc i buziol
na zimę tu nadal mam robótkę, ale już uważniej z tą piłą, po moich doświadczeniach
Dwa ogrody 16:47, 07 lis 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Małgoś - liście miłorzębu to już wspomnienie, katalpa gubi pojedyncze, krety zryły trawnik w starym totalnie, takiej demolki dawno w nim nie było

a skoro o różach
zastanawiałam się, czy Pirouette zdąży rozwinąć mikrusiego pączka, ciepło jest i proszę

Chippendale w jesiennych odsłonach

i przy samej ziemi

Skoro są krety to znaczy że nie ma opuchlaków...cos za coś, jak sobie krety u ciebie stołówke zrobiły to wyżarły na pewno to i owo co mogłoby zaatakować twoje rosliny... tak na to spójrz Mariolko szukaj pozytywów, łatwiej sie zyje wtedy

U mnie po różach już tylko wspomnienie choć wczoraj jeszcze pąki na pastelli obfotografowałam, jak teraz popada to kto wie, kto wie czy na Święto Niepodległości mi nie zakwitnie...szkoda że nie jest w narodowych barwach - byłoby tak a propo's

Mariolko przypomnij mi co ja teraz z tymi nalanymi alkoholem owocami derenia powinnam zrobic. Wtedy jak mówiłas to pamietałam ale juz nie paietam i proporcji cukru tez nie...a mineły juz 2 miesiące od zalania... to co teraz ?
Miłego wekendu !
U BusyBee w ogródku... 16:44, 07 lis 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Poza tym mój eM też wygrzebał z garażu i zainstalował karmnik...miałam zamiar dokarmiać ptaki, ale na razie to świetnie sobie same radzą... oby jak najdłużej...Ewcia a TY cały czas podkarmiasz swoje??

drabinka dla kotow ?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 16:41, 07 lis 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

No tak jak się sadzi nawet małe na pustej działce to widać od razu, a tak to widać, że coś tam jest i się potknąć można, ale co to lupę trzeba

Książe powiadasz hihihihi to dla Ciebie zdjęcia porównawcze

Ale czad!!!... a ja go nie mam??? muszę o nim poczytać, bo naprawdę niezwykły... on gubi te listeczki zimą?? a wrażliwy jest...wcale nie znam tej rośliny...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:30, 07 lis 2014

Do góry
marzena napisał(a)
Irenko, te liściaste różowo-bordowe to pewnie trzykrotki purpurowe/setkrezje,
mam takie rośliny, trzymałam je w doniczce w ogrodzie, wzięłam po pierwszych przymrozkach - trochę uszkodzone liście obcięłam i mam nadzieję, że dadzą radę...

Nie rok temu miałam chyba wszystkie możliwe trzykrotki, te mają owalne liście, takie dość podłużne
więc może masz, tylko nazwa inna
a ta ścięta, urosła i kwitnie
Rahpsody in Blue
U BusyBee w ogródku... 16:27, 07 lis 2014

Do góry
I jeszcze przed domem...

Conica w kolczastych objęciach

Jurajski Ogród 16:24, 07 lis 2014

Do góry
jurajska jesień - cd

U BusyBee w ogródku... 16:22, 07 lis 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Mi wszystkie kolory odpowiadają Pięknie masz w ogrodzie Tyle kolorów... cudo

U mnie wszystko co delikatniejsze pomarzło...kolorki to w zasadzie głównie z berberysów a u Ciebie nadal z hortensji...i gdzie tu sprawiedliwość się pytam???

Poza tym mój eM też wygrzebał z garażu i zainstalował karmnik...miałam zamiar dokarmiać ptaki, ale na razie to świetnie sobie same radzą... oby jak najdłużej...Ewcia a TY cały czas podkarmiasz swoje??

Moja bajka 16:21, 07 lis 2014

Do góry
Wreszcie i ja sprawiłam sobie to proste, a jakże cudowne narzędzie

A to efekty mojej pracy . Musiałam wypróbować od razu, a jak . Całe szczęście, że Igunia uwielbia spać na świeżym powietrzu

a tu bluszczyk zrobił mi niespodziankę . Zaczął się piąć po murku, a pod winobluszczem nie było tego widać. Fajnie, może zrobi się zimozielono i mój paskudny murek będzie zasłonięty przez cały rok
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 16:20, 07 lis 2014

Do góry
Kasial mój mąż twierdzi ,że przez działkę zaburzyły mi się priorytety bo jak to kobieta może wybrać końskie odchody zamiast nowej torebki czy butów...ale jestem na Ogrodowisku i wiem,że to normalne...dla nas

co do warzywnika...tak naprawdę zależy mi na nim ale nie mam odpowiedniego miejsca.W tym pierwszym roku był na widoku,na jesieni zlikwidowałam i wsadziłam drzewa czyli tak to wygląda ,na fotce szmaragdy tylko zadołowane dlatego jest krzywo

tu przed szmaragdami planuję jeszcze trochę roślin i trawki oraz "wtopioną " w nie ławeczkę .Po bokach ławeczki róże.Przed ławeczką może jakies oczko wodne..

owocówki mam jak widziałaś za domkiem i miejsca starczyło tylko na jezyny,borówki i truskawki bo to dzieci zjedzą.
Muszę jeszcze wszystko rozplanować ,może gdzieś ,jakoś za roślinnością ukryję warzywnik.Działkę mam 20km od domu więc nie nastawiam się na jakąś wielką uprawę warzyw ale tak dla zabawy cukinia,ogórki,koperek i szczypior wskazany

I tak zostawiasz sporo smakołyków,aż slinka leci Planujesz ogrodową kuchnię???
Moja działka. 16:15, 07 lis 2014

Do góry
Basiu tak zrobiłam te sadzonki,zamkłam góre i nie będę zaglądać.
Moja działka. 16:13, 07 lis 2014

Do góry

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:11, 07 lis 2014

Do góry

Już nie zielony jest listek klonu!
I drzewa już prawie nagie.
Psu też nie chce się wyjść z domu,
Zwyczajnie. Jak w listopadzie.

Ale niech słońce promyk wystawi,
raźniej się robi na duszy.
I już ten widok przy mojej ścieżce,
napełnia mnie masą wzruszeń.

Moja działka. 16:11, 07 lis 2014

Do góry
Dziś przed deszczem zebrałam ostatnie liście,ścięłam zżółknięte liliowce
Jeszcze kopczyki różą zrobić i może być zima,chociaż róże jeszcze ładnie kwitną

Jurajski Ogród 16:06, 07 lis 2014

Do góry
Kochani, nie robiłam fotek kilka dni, ale teraz postanowiłam troszkę nadrobić. Jesień listopadowa jest teraz, hmm, ...bardzo kolorowa Cudnie przebarwiły się berberysy, modrzewie i inne roślinki, zresztą zobaczcie sami:

cdn

Moja działka. 16:04, 07 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Grzybki lubię, ale się nie znam, więc boleję
Bogusia, jak już mrozik miałaś, zbieraj werbenę pozdrawiam

Irenko dzięki,właśnie dziś trochę zebrałam,będę suszyć a resztę zostawie.
Do raju daleko - u Ewy 15:53, 07 lis 2014

Do góry
Udało mi się uchwycić moją ptaszarnię Tylko aparat odbija mi się w szybie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:48, 07 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Różowe to begonie ale ci chodzi chyba o te liściaste... fajne som

Tak, o te, ich kolor na żywo dawał po oczach i jaka ciekawa podpowiedź
wiciokrzew u mnie nadal kwitnie, tylko dziś juz ma złote liście
i jakiś spóźnialski liliowiec

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:34, 07 lis 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Ogród masz zaplanowany profesjonalnie, najwyższe piętro to drzewa. Różnorodność kolorów, faktur - jestem naprawdę pod wrażeniem.

Dziękuję Bożenko......ale z tym planem, to nie jest tak idealnie....bo ostatnio znalazłam w lasku mojego buka DawikGold, którego sosny zasłoniły, a ja o nim zapomniałam

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:29, 07 lis 2014

Do góry
marzena napisał(a)
piękny przegląd iglaków, bardzo ładnie się komponują z innymi, ten białobok i cyprysik nutkajski by mi się przydały myślę, gdzie je posadzić ?

Marzenko u Ciebie jeszcze dużo miejsca...możesz poszaleć iglakowo

Serbusiowa gałązka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies