Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:51, 02 sty 2015

Do góry
Najpierw pomęcze Was jeszcze światecznymi ozdobami, ale klimat świateczno-moworoczny wciąz trwa, więc jeszcze nie jest za późno....

Zrobiłam 3 wianki świąteczne w tym roku.
1. na zewnątrz na świezym podkładzie z jodły w czerwonym, energetycznym kolorze, tak oto wyglada

a tak sie prezentuje na drzwiach przed domem

I w komplecie do tej czerwieni pozostałe elementy na zewnątrz utrzymane w tej samej tonacji kolorystycznej

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:35, 02 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Choinka "po mojemu" .
A za oknem cuda widzę.... . Bywaj na forum częściej, bo brak mi Twojego ogrodu i ogrodniczki.

Dzięki Ewo, wieczory teraz długie, nie ma już mamy, postaram się nadrobić zaległości.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:29, 02 sty 2015

Do góry
Betka napisał(a)
Dzisiaj mnie też na wspomnienia zebrało.... nie ma to jak piękne kwiatuchy a za oknem chlapa
Pozdrawiam i wszystkiego naj... na 2015r

Dziękuję
Ja po Nowym Roku to już czekam na wiosnę i denerwują mnie już dekoracje świąteczne, lubię je robić i uwielbiam święta, ale jak się tylko kończą to już mnie drażnią Zaczęłam dzisiaj powoli zdejmować. No choince jeszcze chwilę dam pobłyszczeć Macham

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:26, 02 sty 2015

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...i jeszcze zawilcami nękają...zejdę na zawał przy tych fotach...wiosnę czuje ale zima za oknem...

Oj miło miało być, a nie nękanie U mnie nie wiem co za oknem, ale szumi mocno wiatr brrr
To jeszcze wiosennie Zaraz kwiatki mi się skończą heheheeh

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:20, 02 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Też chce taką, ale się nie doprosiłam o nazwę w ogrodniczym jedyna nadzieja, że w .... miałam napisać w przyszłym roku.. ale to już w tym będą mieć taką samą Bo była cudownie piękna
Wzajemnie najlepszego

...i jeszcze zawilcami nękają...zejdę na zawał przy tych fotach...wiosnę czuje ale zima za oknem...
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:19, 02 sty 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
U mnie też okropny wiatr, jakiś huragan

Tylko co on ma przynieść, ciepło było i zimno było
Dzisiaj wspomnienia kwiatkowe lata

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:17, 02 sty 2015

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...rany, boska szałwia...chcę taką w 2015
...no właśnie, najlepszego

Też chce taką, ale się nie doprosiłam o nazwę w ogrodniczym jedyna nadzieja, że w .... miałam napisać w przyszłym roku.. ale to już w tym będą mieć taką samą Bo była cudownie piękna
Wzajemnie najlepszego

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:15, 02 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ewcia, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

U nie od wczoraj śniegu nie ma, za to wieje jak wiosną!!!

Dziękuję za życzenia i witaj w klubie, u mnie od rana wieje i leje, ale coś mi to wiosny nie przypomina niestety jeszcze

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:13, 02 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)

Hej na razie to chyba się nie da odespać ale jest oki tylko pogoda załamuje teraz wieje i leje śnigu nic a za fotę dzięki baardzo robiłam ją przed drzwiami ganku z aparatem w górze wszystko na moim niebie było miałam ekstremalny pokaz na szczęście nic się nie zapaliło z mamą darłyśmy się ze szczęścia i ze strachu super widok a wrażenia jak na poligonie tak sąsiedzi z resztą mili sąsiedzi rok witali a że ja na środku to wiesz żonowi nagrałam i Lence bo padła koło 22 godz. i taki sen mocny był że nawet na żaden boczek się nie przesunęła przez te wybuchy

darłyśmy się ze szczęścia i ze strachu - hahahaha to Wy obydwie szalone Kobiety jesteście Lenka przespała? To niesamowite Mój Mały wstał podziwiać, ale długo nie wytrzymał, u nas z daleka dosyć było widać bo my ani blisko sąsiedzi nie strzelaliśmy
Coś ta pogoda wiejąca i lejąca do mnie też już doszła, rano ślisko okropnie było. Ale to chyba niemożliwe, żeby zima tylko tydzień trwała hehehehe wróci jeszcze oj wróci
Kwiatek na pocieszenie To ładniejsze od śniegu i innych chlap

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:08, 02 sty 2015

Do góry
Kochani złożyłam jedne życzenia u siebie na wątku i wybaczcie ale nie odpowiem każdemu z osobna by nie produkować zbędnych postów.
Dziękuję wszystkim za życzenia dla mnie

wczorajszy obraz po Sylwestrowy
Co się stało kwiatom ... 23:08, 02 sty 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
A u Ciebie wiosennie, wiesz co pokazać aby rozgrzać serducho.
Ciekawa jestem ile cebulek dały radę zjeść nornice. U mnie jest ich mnogo.

W tym miejscu nornice chyba nic nie zjedzą, tulipanki rosną w takiej małej wyspie razem z buksami i hortensją Limką i krokusami a w nogach jest tojeść rozesłana

o tu widać pierwsze są krokusy..
następnie buksy..
Tulipany..
Hortensja Limka
i Tojeść rozesłana, wysepka jest kwitnąca przez cały sezon wegetacyjny.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:06, 02 sty 2015

Do góry
te bratki spałaszowały ślimaki

a ten ... zapomniałam był długo

paprocie 7 maja w najpiękniejszej zieleni

słodkie stokrotki przechowane z poprzedniego sezonu
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:05, 02 sty 2015

Do góry
Beata, Gosia, Zawitka, Makkasia dziękuję pięknie za życzenia
Buziaki wysyłam i wspomnienie lata

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:02, 02 sty 2015

Do góry
Mimo, że nie zaznaczam mojej obecności na Forum, od czasu do czasu obserwuję, co dzieje się w znajomych ogrodach. Forum tak się rozrosło, że nie sposób ogarnąć nowych wątków. To był dobry rok dla ogrodów, mimo że niewiele udało mi się zrobić w moim własnym. Zapowiadają krótką i lekką zimę – no i dobrze. Może uda się podgonić trochę zaległych prac.
Życzę wszystkim udanego roku w ogrodach i nie tylko.

Łańcuch bardzo stary wykonany przez moją mamę w czasach jej wczesnej młodości.
Żywopłotki cisowe. 23:00, 02 sty 2015

Do góry
Zagonki mojego nowego warzywnika, w nim też zadołowałam nieposadzone róże w donicach, rosły przez całe lato tymczasowo posadzone i miejsce jeszcze docelowe nie przygotowane.
w skrzynkach stoją wykopane żurawki miałam podzielić i z braku czasu stoją dalej.

Tak mnie męczy, podzieliłam 36 m szeroką działkę na dwie części.
W 2013 przesadzałam tuje szmaragdy by zasłonić wielką szklarnię.
W 2014 wczesną wiosną nagle bez planowania oddałam część starszego ogrodu pod budowę domu, a szklarnia została rozebrana.
Tak wyszło.
Drażnią mnie teraz środkiem tuje, są ładne, myślę może obniżyć na równe stożki.
Przesadzać nie mam siły.

To już nie ogrodowiskowe, wczoraj z kryształków pomarańczowych zrobiłam komplecik z bransoletką i kolczyki.
Dziś inne kolory i perełki majorka. Oderwałam się od kompa do innych zajęć, do ogrodu za zimno iść.

Z różyczek coś trzeba wymyślić, z dużej wisiorek z małych kolczyki i
bransoletka.

To akcesoria do wykonania.
Coton Manor Garden - Anglia 22:36, 02 sty 2015

Do góry
Tak się robi lifting roślinom:

Albo tworzy coś nowego:

Ten okaz był za duży na rabacie bylinowej i został zmniejszony. Ciekawe: często rozmawiając z właścicielami w ogrodach z cisami napotykałyśmy stwierdzenie, że dorosłe cisy górujące nad rabatami mogą stanowić wyzwanie. Są za duże, za masywne a ich cięcie wymaga umiejętności, siły, odwagi.

To jest ten po prawej:

Bajkowy ogród Weroniki 22:30, 02 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Weroniko.. życzenia świąteczne zostawiam.. i swój ślad... oglądam dziś wizytówki i tam gdzie mi sie bardzo podoba zostawiać ślad na wątku... u Ciebie musowo też muszę go zostawić

Aniu, dzięki. Ja nie mam co wstawiać w taki czas. Pokażę jak nasz mały "powsinoga" wpadł na "okrągłe ...lecie" mojego M, które odbyło się w pobliskim lokalu, a Kajtek miał pilnować domu. A my zaskoczeni, jakim sposobem wylazł za ogrodzenie, po chwili i tak się ucieszyliśmy jego łobuzerską, szczęśliwą twarzą. Pozdrawiamy.

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:21, 02 sty 2015

Do góry
Ale śliczne

Aniu, wszystkiego najlepszego w Nowym |Roku
Coton Manor Garden - Anglia 22:20, 02 sty 2015

Do góry

A tutaj urna już bez drzewa i dosadzono formowanego (sic!) cisa. Generalnie widać,że ogród się zmienia. Nasadzenia są odnawiane, krzewy radykalnie cięte.

Co się stało kwiatom ... 22:09, 02 sty 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Mirella jak dobrze popatrzysz to znajdziesz je nawet teraz lub na wiosnę -często już wysadzone w doniczkach -u nas często tak robią - w mniejszych(prywatnych)centrach

Ok, sprawdzę co w trawie piszczy.
....trochę starej wiosny.....Tulipes Perroquet en melange, a może Irene parrot? tyle lat, czas zatarł ślad... przyjechały z wakacji w Bretanii, kiedyś u nas nieosiągalne, może już niemodne a ile wspomnień.....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies