Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomysł na ogród

Pomysł na ogród

Skula 15:34, 28 sty 2015

Olili napisał(a)
Przyszłam zerknąć co u Ciebie,no w identyfikacji drzewek nie pomogę oczywiście
Zdrówka życzę ,bo rozumiem jak to jest gdy go brakuje,hmm tak właściwie to nie wiem jak to jest gdy jest się zdrowym..ale też walczę.

A nasunął mi się Twój współlokator co od rana nie miał sił na nic....wiesz...u mnie to jeden z wieeeeelu objawów choroby....długo niezdiagnozowanej zresztą ..od paru lat przez to jeszcze dodatkowo muszę w głowie myślenie przestawić,że ja nie leń tylko ciężko chora.

zdrówka i ja życzę dla Ciebie !
wielkiej pogody ducha i hartu w walce o dobre samopoczucie !
Skula 15:39, 28 sty 2015

kachat napisał(a)
Np. choroby związane z tarczycą dają takie objawy jakie miał współlokator Skuli, więc może rzeczywiście coś mu było a nie że leń. Ale to lekarze powinni zbadać.

ja jednak u niego nie dopatrywałbym się choroby organizmu a raczej podejścia chorego do życia
od 1,5 roku na L4 na chory nadgarstek....
wyjeżdżając z sanatorium stwierdził że musi tu przyjechać sobie na bark albo na kręgosłup - ale jeszcze nie wie na co lepiej ....
i ponieważ od jakiegoś czasu był bez pracy , to rodzina pod jego nieobecność jakąś robotę mu załatwiła... każdy normalny by się ucieszył ...on jęczał że będzie musiał ją przyjąć.... rozumiecie coś z tego ?
dla mnie truteń i tyle
Skula 15:41, 28 sty 2015

domek po powrocie wspaniały
ogród pod mokrym śniegiem , i absolutnie nie zachęcająca pogoda do spaceru...
ale jedyne pocieszenie ,że wiosna już coraz bliżej !
kachat 23:16, 28 sty 2015

Skula, na problemy z kręgosłupem to trzeba ćwiczyć te mięśnie, które są potrzebne do utrzymania równowagi. Np. kulturyści mają bardzo duże problemy z kręgosłupem i jego bólem mimo, że mają mega mięśnie na plecach. Ale właśnie ćwiczą nie te mięśnie, co potrzeba, aby wspierać kręgosłup. I zaleca im się np. aby w czasie podnoszenia ciężarów stali na nierównej powierzchni, jedna noga wyżej a druga niżej itp. Wtedy, aby utrzymać równowagę, muszą zacząć działać te głęboko ukryte mięśnie, które gdy są za słabe "powodują" bóle kręgosłupa i inne z nim problemy.

A co do kolegi z sanatorium, to właśnie wszystko pasuje do niedoczynności tarczycy. Albo do anemii. Może stan depresyjny..? Jakby już nie chciało mu się żyć, a tylko by czekał, by jakoś tam dotrwać do końca. W wymienionych schorzeniach tak własnie jest, że się nic nie chce, dosłownie. Brak sił fizycznych i psychicznych.
Skula 16:34, 29 sty 2015

"zima" w Zaborowie:

Skula 16:37, 29 sty 2015

kachat napisał(a)
Skula, na problemy z kręgosłupem to trzeba ćwiczyć te mięśnie, które są potrzebne do utrzymania równowagi. Np. kulturyści mają bardzo duże problemy z kręgosłupem i jego bólem mimo, że mają mega mięśnie na plecach. Ale właśnie ćwiczą nie te mięśnie, co potrzeba, aby wspierać kręgosłup. I zaleca im się np. aby w czasie podnoszenia ciężarów stali na nierównej powierzchni, jedna noga wyżej a druga niżej itp. Wtedy, aby utrzymać równowagę, muszą zacząć działać te głęboko ukryte mięśnie, które gdy są za słabe "powodują" bóle kręgosłupa i inne z nim problemy.

mnie lekarz po operacji powiedział że mam bardzo mocne mięśnie i kazał mi od razu chodzić
miał też wykonać stabilizację kręgów skręcając je ze sobą , ale stwierdził że ten silny gorset mięśniowy sam sobie doskonale poradzi
ale tego że blizna zadziała tak nieprzewidywalnie .... nie przewidział
Skula 08:35, 02 lut 2015

no i spadło kilka mm śniegu
trochę mało

Kasya 08:42, 02 lut 2015

No mało ale lepsze tyle niż nic
A jak temp u ciebie ? U mnie dziś rano -6
Tess 19:58, 03 lut 2015

Hej, Krzysztof
Jak samopoczucie?
Skula 20:56, 03 lut 2015

Tess napisał(a)
Hej, Krzysztof
Jak samopoczucie?

Witaj
dzięki , samopoczucie super !
odpocząłem solidnie i naprawdę nabrałem pozytywnych fluidów,
powoli po powrocie nareszcie wracam do swoich ulubionych aktywności
oczywiście pod pełną kontrolą i świadomością
a więc basen i ćwiczenia siłowe
co prawda już nie takie obciążenie jak kiedyś , ale i tak dające wielką radochę
i co najważniejsze , na co mam nadzieję , poprawę nie tylko samopoczucia ale i zdrowia
już jak nie będzie bolało - to będzie super!

o! zacząłem i skończyłem na super !