Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Makowo na Kociewiu 09:32, 31 paź 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

cudowne kolory- zestawienia w ogrodzie masz boskie.
O....! 09:29, 31 paź 2014

Do góry
marzena napisał(a)

Herman Mussel

piękne trawy, ale te powyżej wyjątkowe
te kwiatostany są naprawdę takie ładne, czy takie ładne zdjęcie Ci tylko wyszło?
Nadzieja na piękny ogród 09:28, 31 paź 2014

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Ta zaznaczona rabatka jest zrobiona w tym roku, wsadziłam tam pęcherznice z nadzieją że szybko urosną i zasłonią mi trochę wejście do kotłowni i cały ten rozgardiasz, ale teraz tak patrzę i jakaś taka biedna ta rabatka, mogłam tam może wsadzić jakieś tuje które będą cały rok zielone?

A te 3 kulki to ni thuje ?Troszkę wąska ta rabatka .
Ogród w cieniu brzozy 09:27, 31 paź 2014

Do góry

Ogródeczek 09:24, 31 paź 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Słodziak.
Ogród w cieniu brzozy 09:20, 31 paź 2014

Do góry
Wczoraj był u mnie pierwszy przymrozek, jak robiłam fotki fajnie szeleciły liście, jeszcze zmrożone ale w promieniach słońca pod ciężarem topniejącego na nich szronu spadały w dół.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:09, 31 paź 2014

Do góry
albo takie, po prawej, przy bramie żwir, linie zielone to bukszpan do niskiego strzyzenia. W środku w górnej rabacie posadzona lawenda i np. żurawki, może tez szczepiony modrzew?
mam 3 szczepione na pniu iglaki, niziutkie, około 50cm. Może je gdzieś wkomponować, żeby zimą też się coś zieleniło?
czy z nowu bez sensu...
Basia - Mój Świat 09:09, 31 paź 2014
Do góry
basia3 napisał(a)
róże z lawendą

Przepiękne zestawienie.
Angielski ogród - chciałabym... 09:01, 31 paź 2014

Do góry
Wzięłam się za nową rabatę z magnolią w roli głównej. Magnolię, horti VF i miskanty zdążyłam wsadzić, reszta będzie wiosną.
Trawy w moim ogrodzie maja zaledwie rok już pysznią się i pozują. Bardzo je polubiłam dzięki Waszym ogrodom.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:57, 31 paź 2014

Do góry
coś takiego na przykład?

Angielski ogród - chciałabym... 08:54, 31 paź 2014

Do góry
Angielski ogród - chciałabym... 08:53, 31 paź 2014

Do góry
Angielski ogród - chciałabym... 08:51, 31 paź 2014

Do góry
Teraz nieco inny klimat. JESIEŃ w ogrodzie
Makowo na Kociewiu 08:48, 31 paź 2014

Do góry
Małgosiu, Irenko dziękuję za motywujące słowa .
U nas codziennie przymrozek, ale horti mają jeszcze liście.
Róże i cała reszta też.

Wczoraj z moją Mają wylądowałam w u Weta - ma złamaną miednicę!
W takim przypadku rokowania nie są zbyt dobre bo może być wiele powikłań.
Mam nadzieję też, że to był nieszczęśliwy wypadek a nie ludzka działalność... tego się już nie dowiem
Na razie kotka ma ograniczoną przestrzeń życiową do łazienki po to aby sie jak najmniej ruszała, malutka je i pije ale na razie niestety kuweta czysta Ma na pewno czucie w łapkach i ogonku więc kręgosłup wydaje się też nienaruszony.
Mam nadzieję, że pod troskliwą opieką wyliże się z tego, i że będzie jeszcze ostro hasać w trawkach Makowa.

Angielski ogród - chciałabym... 08:48, 31 paź 2014

Do góry
CD

Oliwka cały czas popłakiwała po kątach, nie miała z kim wychodzić na spacery, z kim się tarmosić i szaleć.A moja córcia ma temperament i energia ja roznosi. Fifi uwielbiała latać z nią po polach i ogrodzie, był to typowy "pies łazęga". Postanowiliśmy więc zaadoptować psa ze schroniska. Po dwóch wizytach i typowaniu w inne zupełnie psy wczoraj do domu wróciliśmy z Suzi.
Jest piękna chociaż zupełnie inna niż Fifi- taka spokojna. Cały czas śpi , myślę że to z powodu stresu. Poza tym w końcu ma miękkie i ciepłe legowisko. Zobaczymy jak się przyzwyczai. Przedstawiam Suzi.
Angielski ogród - chciałabym... 08:41, 31 paź 2014

Do góry
Ostatnio same smutki. Choroba w rodzinie bliskiej, śmierć ukochanego psa który był prawdziwym kompanem życia , pomimo tego iż był z nami dość krótko to ukochalismy go bardzo.
Fifi to była przybłęda którą ktoś zostawił na polu niedaleko mojej miejscowości. Błąkała się podobno ok. miesiąca. Pewnego dnia na spacerze podeszła do mnie i szła w niewielkiej odległości aż do domu. Ja weszłam a ona została poza posesją. Po godzinie widzę wciśniętą psinę w drzwi wejściowe i ani rusz. Wieczorem znowu, na następny dzień również. Od tamtej pory towarzyszyła mi na spacerach Z Juleczkiem. Szła koło wózka i wszystkie burki wiejskie skutecznie odganiała. Została więc ku ogromnej uciesze mojej córci- ona cały czas marzyła o psie więc niech będzie. Fifi była totalnym zaprzeczeniem mojego wyobrażenia o moim psie. Po prostu niezbyt urodziwy kundel. Niemniej okazała nam tyle miłości i tolerancji( wobec dzieci przede wszystkim) że określić ją mogę z powodzeniem Przyjaciel.
Niestety dwa tygodnie temu w poniedziałek nagle na spacerze zaczęła utykać, w południe już nie mogła wstać. Weterynarz stwierdził chwilowy paraliż, może od zimna, ale w nocy Fifi zdechła. Byliśmy cały czas przy niej. Fifka była już stara miała ok 14 -15 lat. Dobrze ,że na starość znalazła miłość i dom, szkoda tylko że tak krótko.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:30, 31 paź 2014

Do góry
BasiaWol napisał(a)
Anitko,tyle się opisałam próbując podpowiedziec..a potem jeden nieplanowany ruch i wszystko uciekło..zzzła jestem.Więc teraz w skrócie. Jeśli bardzo chcesz śliwę zostawić to ok.ale koniecznie jak radzi Danusia włącz ją w rabatę. Pamiętaj że śliwa zasłoni tak naprawdę tylko z jednego punktu i to raczej latem.A światło w domu dłużej się pali właśnie wtedy gdy liści już nie będzie.Hosty na zimę też znikną,będzie na rabacie smutno.Pomyśl o rabacie prostokątnej,przylegającej bokami do podjazdu i tego betonu przed wejściem.Zostaw pas trawnika pomiędzy tą rabatą a bramą,będziesz miała swobodne do niej dojście skoro taka jest potrzeba.Jeśli zrobisz rabatę jak na rysunku z bukszpanu i traw to pomiędzy tą rabatą a bramą pozostaje pas z którym nie bardzo wiadomo co począć i jak zagospodarować. zainspiruj się tymi realizacjami https://www.ogrodowisko.pl/watek/273-przedogrodek Pozdrawiam

ja bardzo przepraszam, że jestem owocem złości Problem w tym, że co rada, to inna. A ja w tym wszystkim nie mogę znaleźć złotego środka. NIe podoba mi się rozwiązanie posadzenia śliwy na środku, bo też uważam, że to źle wygląda. Z drugiej strony, nie chce sadzić wzdłuż płotu dalszych tuj brabant, bo po pierwsze nie podobają mi sie, po drugie, musi być stosunkowo dobry dostęp do bramy.
Przeczytałam cały wątek o przedogródkach. Fajne pomysły, ale nie umiem ich przełożyć na swój (((
może chciało by Ci się dorysować swój pomysł na zdjęcie? Proszę bo mi się juz mózg lasuje od wątpliwości
Moja działka na Dębowym Lesie 08:21, 31 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Tak listopad za pasem i pustka ogrodowa. której nie lubię.A kwiatów i kolorów coraz mniej i mniej.Szkoda wielka
Ja tez jestem na jasnożółtym polu- opadów .Cóż tak jest.
Słoneczko to jest i w tym roku było go bardzo dużo

Jeszcze trochę to tylko takie ogrodowe nam zostaną

Cudna ta kropelka. Pozdrawiam
Ogród w duszy mi gra... 07:56, 31 paź 2014

Do góry
Z dzisiejszego poranka: mróz ściął komarzyce w doniczkach. Wyrzucania balkonowych bardzo nie lubie
Przyjazny ogród 07:35, 31 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mariusz, mam, znalazłam, to ta świecznica. B. podobna do 'Brunette'.
Jest jeszcze Queen of Saba' - poluję na nią na rok przyszły.

Dzięki , nie widzę w ofertach, pewnie tylko aledrogo wystawia sporadycznie.
Będę poszukiwał tych i innych odmian, bo sami żeście mnie nimi zarazili.
Fajny Biały ogród, gratuluje z głębi serca, kocham takie wydarzenia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies