Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:51, 20 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ruffles Sparkling....cud natury normalnie... Jak dobrze, że jestem konsekwentny w doborze barw do ogrodu i mnie wcale czerwony nie kusi

Sebek ale ona jest 3 kolorowa też nie mam dużo róż czerwonych w ogrodzie, no chyba, że pięknie pachnie
Moja działka na Dębowym Lesie 23:48, 20 paź 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Aniu, przepis na pierogi dyniowe:
...............

Wielkie Dzięki za przepis.Wypróbuję, na pewno
Ogródek Ewy 23:48, 20 paź 2014

Do góry
Ewo, Twój wątek czytam na raty. Początek i koniec zaliczyłam, a na środek znajdę czas później.
Cieszę się, że pasjonatkę ogrodów mam wreszcie w zasiegu ręki. Tak mi się wydaje, że kiedyś zajrzałaś do mojego wątku, ale nie mogę znaleźć tego postu.

A to pierwiosnek omszony. Co roku we wrześniu i październiku zakwita powtórnie. Słabo, ale jednak. Aktualnie niepozorne kwiatki ma również pierwiosnek wyniosły.

Pszczelarnia 23:47, 20 paź 2014

Do góry
Pięknie obrodził sad (jabłonie i grusze). I nawet maliny po chorobie i zdziesiątkowaniu zebrały się w sobie.

Moja działka na Dębowym Lesie 23:45, 20 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Piękne zdjęcia, pozachwycałam się.
Pozdrowienia zostawiam

Dziękuję za miłe słowa

Malgosik napisał(a)
ło matko!
masz naprawdę owadzią stołówkę
a to zdjęcie z owadami wydrukuj i wielki obraz rób na ścianę

I to jaka stołówka. suuper jak w ulu,!
A tym zdjatkiem to fajny pomysł. pomyślę,co można i gdzie z nim zrobić

malgocha1960 napisał(a)
Ciekawe czego ta jedna pszczoła sie opiła,ze aż na grzbiecie leży.Może od razu procenty spija. Aniu,miechunka pięknie ci kwitnie,moja w tym roku zastrajkowała,ale dostałam od koleżanki do bukietu.

Ja tez tak myślałam,że w słońcu,to może ten nektar jakiś wysokoprocentowy się zrobił i padła,albo drugie wyjście za dużo się objadała i nie da rady lecieć, więc poleżeć trzeba.
Miechunka,młoda ale już taką dekoracje miała.

Augusta Luisa

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:43, 20 paź 2014

Do góry
dzisiejsze fotki
Pszczelarnia 23:42, 20 paź 2014

Do góry
U mnie zawsze wszystko z opóźnieniem.....
Stan z soboty.
Pszczelarnia 23:35, 20 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ten widok jest cudowny z każdej strony, z przodu, z boku, z tyłu, daleka i bliska. Kwitnie Bonica, białe zwilce, astry niskie i rozplenice z różami białymi, wszędzie webena. Żeby róże jesienią dobrze kwitły potrzebują również dobrego nasłonecznienia.
Lecą liście z drzew, kompostowy prym wiedzie magnolia - produkuje chwilowo najwięcej liści.

Chyba jesienny widok jest ładniejszy niż letni, taki wyrazistszy, kolory piękne i w innym świetle pokazują się te wszystkie rośliny pięknie no i ładnie się robi nad strumieniem
Pszczelarnia 23:31, 20 paź 2014

Do góry
Jeszcze aktualny bukiet zostawiam i lecę do roboty, która jak zwykle mnie przerasta. Czyli róże czekają na posadzenie (i poczekają, bo źle policzyłam i będzie za dużo), sadzimy drzewa, bo nieoczekiwanie okazało się, że ciągle nam mało, sadzimy cebule u siebie i "w czynie społecznym". O skopaniu warzynika na razie marzę. A wirusy i inne takie ułomności nie odpuszczają.

PS Na wszystkie posty odpowiem.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:31, 20 paź 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Tarasowe- jesienne

Cudna ta chryzantemka,normalnie oczu od niej nie mogę oderwać
ciekawe czy zimuje ??ale dekoracja suuper!!
Nic dziwnego,że zakochałaś się w zawilcach, bo one takie piękne
Ja mam 2 odmiany.Nie licząc tych małych cebulkowych
I różyczki pięknie jeszcze kwitną, oby ja najdłużej
Dwa ogrody 23:29, 20 paź 2014

Do góry
Karola, bukiet na pewno był piękny
Róże... Wczoraj posadziłam Bonicę, 12 sztuk, przesadziłam dwa Chopiny do tyłu rabaty, na ich miejsce wsadziłam dwie z doniczek niskie żółte, Lagunę posadziłam przy tarasie, kilka żurawek. Najbardziej zmęczyłam się kopaniem dołków w glinie
nie zdążyłam porządnie zasypać róż kompostem, mam nadzieję zrobić to jutro, może jeszcze zdążę przed deszczem.
Pozostały do wykopania dalie, lilie, przeprowadzka donic do pomieszczenia na zimę, a dopiero potem mogę myśleć o posadzeniu czosnków główkowatych i całej reszcie przygotowań do zimy.
Na szybko fotki z wczorajszego ranka, potem już nie było czasu

Pszczelarnia 23:23, 20 paź 2014

Do góry
A to gotowa część rabaty nad strumieniem. Ukłony w stronę Magnolii za podpowiedzi trawiasto-liliowcowo-berberysowe.

Ogródek Iwony 23:22, 20 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
ja jeszcze myślę o tym pniu świerkowym,
może dać przy nim dużą plamę biało zielonych host?
jak w ogrodzie bez trawnika

Małgosiu, teraz nie widać, ale z tylu za pniem w sierpniu porozsadzałam tam biało-zielone hosty. Teraz już zżółkły i są malutkie, więc na fotkacjh nie widać. Zobaczę, jak wiosną odbiją.
Przed pniem jest problem. Dziś posadziłam tam hortensje, początkowo chciałam hosty z przodu, ale jodła ma sporo i gęsto korzenie. Wydrapywałam dziś ziemię nożykiem między korzeniami, aby podsadzić hortensje. Nie wiem, czy się przyjmą w tym miejscu, trochę musiałam się namęczyć.
sierpień i wrzesień 2014:

dziś ( niektóre żurawki po rozsadzeniu nie chcą odbić
Pszczelarnia 23:10, 20 paź 2014

Do góry
Są i krzewy.

Ogródek Iwony 23:06, 20 paź 2014

Do góry
Już się pogubiłam, więc jeszcze raz:
1 wersja:
plusy: lekkość w formie
minusy: auto ma słaby skręt, ma za krótką linię skrętu do garażu

2 wersja
plusy: łatwiejszy manewr do garażu
minusy: więcej kostki, mniej lekkości

wersja 3
plusy: mniej kostki, wydłużona linia wjazdu, wizualnie OK
minusy: koszty przesunięcia wjazdu, parking bezpośrednio przy wyjściu z kotłowni, utrudniona komunikacja, gdy stoi samochód (ale dobre miejsce na wysypanie węgla lub drzewa, nie na trawie)
Pszczelarnia 23:03, 20 paź 2014

Do góry
Koryguję rabatkę (całe 50 mb!) nad strumieniem, zwaną "wstęgą", przesuwam, mierzę, przestawiam, równam - kiepski ze mnie geodeta. Ciąg dalszy poprawek wiosną:

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/73/732566/original.jpg[/img]
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:56, 20 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Moje kloniki trzy Nie będę wrzucać dużych zdjęć żeby nie zaświecać, ale kloniki cudniaste!

Czytałam gdzieś ostatnio, że Japończycy obtaczają liscie klonów w mące, smażą na oleju...i jedzą... więc jak by popatrzeć z ich perspektywy na Twoje kloniki, to wyglądają one bardzo apetycznie
Ptasi Ogród 22:43, 20 paź 2014

Do góry
Ptasi Ogród 22:42, 20 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia 22:35, 20 paź 2014

Do góry
Jesień jest fioletowo-bordowo-liliowa:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies