Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:05, 26 paź 2014

Do góry
A najbardziej za

lutym

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:04, 26 paź 2014

Do góry
Dzisiaj mam najgorszy dzień w roku.. a to z powodu zmiany czasu, zawsze mnie to dołuje na maksa i będę tęsknić za tym czasem

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:57, 26 paź 2014

Do góry
Irenko .. Mnie Twój ogród nieprzerwanie fascynuje ... Wydaje mi się taki ..urokliwy

A już to miejsce to dla mnie mistrzostwo świata

Buziole
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:54, 26 paź 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
A co to tak szalało, że takie straty?
Piękne róże i ten busz... Kiedy u mnie będzie tak pełno...

Wiatr - przewrócił lustro i złamał ciemiernika Lustro pal licho, ale ciemiernika mi szkoda, był pełny i ze wzorkiem w środku, wiosenny nabytek buu taki:

Za rok-dwa i u Ciebie będzie busz. Ja nad nim już nie panuję Nadal mam ochotę wszystko wyryć i posadzić od nowa.. ech
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:44, 26 paź 2014

Do góry
Ale za to tutaj są dodatkowo

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:40, 26 paź 2014

Do góry
Wrzesień nie ma, ale mogę wstawiać w doniczce

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:40, 26 paź 2014

Do góry
Sierpień

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:39, 26 paź 2014

Do góry
Tatarak dla Małej Mi. trudno go doróżnić od hakone. Tuż przy tarasie tatarak cynamonowy a w kulkach hakone
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:39, 26 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękna jesień w bukszpanowym. Danusiu, mi się twoja hortensja przy lustrze bardzo podobała. Teraz tam tak pusto. Pozdrawiam Milej niedzieli.

Uwierz, że nie jest pusto, a hortensja maczała się w wodzie i leżała na kulach, przez co kiepsko miały, teraz wstawiam sobie hortensję w donicy tam i potem wystawiam. Nie mam gołego widoku.

Patrz mam hortensję

Lipiec

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:38, 26 paź 2014

Do góry
Golden Celebration nie zamierza przestać kwitnąc. Wręcz po wiosnennej przeprowadzce dopiero tera zpokazuje na ca ją stać. Obsypana jest kwiatami i pąkami

Niezmordowana NN

A gołębie się dziwą, takie piękne niebo

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:36, 26 paź 2014

Do góry
Siadam zawsze na tarasie i gapię się na moje kuleczki między gabionami. Wiosną po przekwitnieciu podkrzesam magnolię aby red baron był lepiej widoczny

Ciekawe czy trawnik uda się jeszcze z raz skosić?

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:34, 26 paź 2014

Do góry

Bukszpany wiosną zostaną wyrównane cięciem...ale na razie musze wytrzymać ten widok
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:31, 26 paź 2014

Do góry
To w poszukiwaniu jesieni.....
Nadal nie widac. Minimalny przymrozek zważył heliotrpy... miałam zebrac rośliny na bio.. ale nie ma co zbierać... Aura jak we wrzesniu. Z nudy pozwiązywałam miskanty bo mi się wywracają.... Nie ma co robić w ogrodzie. Dobrze, że przyszły weeknd zajęty to na 10-11 listopada trochę uzbiera mi się pracy

Zatem jesień?.. Gdyby nie jedna chora brzoza porażona przez grzyba, która zgubiła liscie nie byłoby jej widać.

Bukszpany mają przytosty jak w maju..

Werbena nie planuje przekwitnąć..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:25, 26 paź 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

lavender ice w kostrzewie ... Madżen dlaczego ja nie wpadłam na tę oczywistą oczywistość ??? ! ... hmmm ... aktualnie mam w kostrzewie The Fairy i coś mi mówi, że albo powstanie vis a vis obecnej lustrzana różanka w lawendowym odcieniu albo The Fairy czeka eksmisja ... chyba jednak lustrzany zabieg zastosuję na wiosnę pomiędzy musi się jeszcze ukokosić Queen of Sweden w wynoranej przez Admete aranżacji http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/e5/5b/d7/e55bd775c10d791904eba89c6f93ed3f.jpg ... no Heidi i Burgundy zgapię ... róże są niewiarygodnie uzależniające

kubik pod magnolią przeistacza się bardzo pięknie ... lubiłam gdy bonica przejmowała teren ... bo jak wspomniałam powyżej róże ogłupiają ... ale bez z kulami i trawami ten obszar staje się poukładany formalnie ... prawie poukładany formalnie albowiem trawy wprowadzają to coś co sprawia, że kochamy "wichrowe wzgórza " ...

czekam niecierpliwie na katalog i zimowe wieczory ... buźka

Iza cudowna inspiracja. Ja mam kostrzewę Finkową chyba Elijah Blue - jest niemal srebrna ( to ten subtelny niuans kolorystyczny, którego nie rozumiał M...). Już oczami wyobraźni widzę ten blady róż i kostrzewę

Dla Ciebie dzisjasze zdjecie formalnej rabty z magnolią. Zakulkowałam ja na amen. Wiosną dotrawuję i wyżwirkuję i bedzie gi.t Oczywiście bedą tu tulipany Mam białe i filoetowe do posadzenia. Chyba za dwa tygodnie (długi weekend) wyciepię bergenię

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:23, 26 paź 2014

Do góry
Żurawki się zadomowiły, własnej produkcji ciemiernik chyba zamierza kwitnąć? To cuchnący

Bukszpanowo-trawkowa rabatka z obu stron:

Trawki przed domem

Kret nie próżnował:/

Lawenda kwitnie, zebrinus też
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:20, 26 paź 2014

Do góry
Busz

Straty - 3 dni mnie nie było, lustro stłuczone, ciemiernik złamany
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:20, 26 paź 2014

Do góry
11stokrotka napisał(a)
Danusiu, podpowiedz mi, proszę, co to za roślinka na zdjeciu z konwalnikiem. Czy to trzmielina białobrzeżona? Skubnęłam gdzieś kiedyś, wyrosła śliczna, a ja nie wiem jak się z nią obchodzić.

Probuję właśnie zrealizować rabatę z konwalnikami. Czy one mogą rosnąć w miejscu gdzie latem jest słonecznie a zimą cieniście (cień rzuca dom, rabata jest przy wejściu)?
Z góry dziekuję

Mogą, najwyżej będą bardziej zielone, ale utrzymują generalnie kolor.

To trzmielina taka wzniesiona, sztywna. ma żółte obrzeżenie. Euonymus japonicus 'Microphyllus'
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:19, 26 paź 2014

Do góry
Ostatnie kwiatuchy... jesień...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:17, 26 paź 2014

Do góry
Fotki dzisiejsze

Ostatnie różyczki... zmarznięte..

Borówcowy raj 15:58, 26 paź 2014

Do góry
Mathildis, Ja takiego sumaka miałem, co się nie przebarwiał i dla tego skończył w piecu. Gdyby wyglądał jak ten którego mam w pracy to by rósł sobie dalej i tak trzymałem go 15 lat, dużo za długo. Z lewej to Dissecta, pomarańczowy a czerwony to octowiecp, po prawej moja górka którą latem przez tydzień tworzyłem. Trawki zaniedbane ale tyle przeszły 5 dni były przysypane ziemią i jeszcze nawet zakwitły odziwo. Nie puszczają mnie na dwór już 3 tydzień, zawsze znajdzie sie coś pilniejszego ale po niedzieli już kierownikowi nie odpuszczę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies