Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:17, 18 paź 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Bukszpan sadzonki zakupione na Allegro

To moje sadzonki ukorzenione własnoręcznie zielone i zdrowe
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:17, 18 paź 2014

Do góry
malobert napisał(a)
Witam, może mi ktoś podpowie czy z tym bukszpanem jest wszystko w porządku ? Sprzedawca na stronie Allegro ma ładne zdjecia swoich sadzonek, wszystkie ideaqlnie zielone to co natomiast przyjechało wygląda zupełnie inaczej i ma jakieś białe plamy, twierdzi, że to normalne i nie wyglądają tak samo jak na stronie Allegro bo specjalnie nie dał nawozu przed zimą.

Siedlisko na Podlasiu 23:09, 18 paź 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Tak mi się zmieniały hortki

Ale tu u Ciebie ładnie u mojej sąsiadki za płotem jest od kilku lat chwastowisko i nasiała się nawłoć, i ja już walczę z nią bo jak się doproszę żeby w końcu skosili te chwasty to ona wywali nasiona i do mnie to leci a jeszcze rozłogami się rozrasta wywal i wsadź inne kwiaty choćby hortki pozdrówka
Hoja, woskownica - Hoya 23:04, 18 paź 2014

Do góry
Ja mojej hoi sprawiłam taką oto donicę i stożek po którym wspina się do góry. Donica jest z tych samopodlewających, jeździ na kółkach, więc ważącą sporo roślinę mogę wywieźć na taras i umyć. Hoja ma już z 8 lat, rosła jak szalona,korzenie wyrastały z donicy, więc musiałam ją dwukrotnie przesadzać. Aktualnie nie kwitnie (gniewa się na mnie po ostatnim przesadzeniu i obdarowała mnie pojedynczym baldachimem- ale dobre i to). Ma duże przyrosty,więc dojdzie do siebie. Kiedyś dwa razy do roku hojnie obdarwywała mnie swoimi kwiatami. Jak zakwitnie ponownie, to się pochwalę

Moja działka na Dębowym Lesie 23:04, 18 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Obejrzałam dzisiaj Twoją wizytówkę - jest śliczna, do tego taka optymistyczna Z wielką przyjemnością ogląda się takie fotki

Cieszę się,że podobała ci się moja wizytówka.Trudno wybrać zadjątka za całego prawie sezonu, a tego trochę sporo było

GorAna napisał(a)
Aniu, przychodzę z rewizytą....Twoja wizytówka mówi, że energiczna z Ciebie ogrodniczka.....lubię kolorowe ogrody
Pozdrawiam

Dziękuję.Lubię bardzo kolorki w ogrodzie, zmieniający się ogród,żyjący

Hortensja MAGICAL FIRE

Trójsklepka - żabia lilia, bardzo ja lubię

borówki teraz ładnie się przebarwiają
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:02, 18 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Widziałam ten filmik na fb. Jak masz dmuchawę, to buszowanie kretów Ci nie straszne

No mam dzisiaj nią zbierałam liście klonu ale nie mam kretów
Louise Odier

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:59, 18 paź 2014

Do góry
Pogoda cudowna, oprócz paru zdjęć w ogrodzie nie zrobiłam nic Ale za to pojechaliśmy sobie na wycieczkę, aby znów zobaczyć co tam u Sax'a. W widoki są tam takie:

A ogród świeci

Moje kloniki trzy Nie będę wrzucać dużych zdjęć żeby nie zaświecać, ale kloniki cudniaste!

Dla Gosi - tutaj hortki [1szo roczne] wraz z carex red rooster. bo coś u siebie Gosiu gdybałaś.

Jeżówka, większość juz zakończyła kwitnienie i zastanawiam się czy z ziarenek, które rozrzucę po ogródku wyrosną mi roślinki? Wiem, że raczej nie będą identyczne jak matka, ale co tam...

Horteczki - takie małe, białe były, ale wybarwiły się przepięknie, aż miło popatrzeć.
Krzewy liściaste zimozielone 22:57, 18 paź 2014

Do góry
A to moje zimozielone.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:49, 18 paź 2014

Do góry
W poszukiwaniu lata w czasie jesieni znalazłam w archiwum fotkę, którą zrobiłam w Hamburgu... i dorzucam jako kolejny trop w poszukiwaniu imienia dla Twojej nn.

Usunę, jak obejrzysz.

Miejsko & sielsko 22:41, 18 paź 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
dla Ewelinki

Superancko!czyli buczki, róże, buksiki, lawenda, trzmielinka... pyszna rabatka! Już się nie mogę doczekać przyszłego lata - jak wszystko jak się rozbuja, rozwieci, rozliści
te praire fire jeszcze u Ciebie dość zielona. jak zapłonie to będzie bosko
choć zaraz... już jest bosko!
Iglaki - gatunki niepolecane 22:40, 18 paź 2014

Do góry
Ja tez zaryzykowalam i mam kilka świerków białych conica. Przeczytalam, ze należy je podlewać wodą z czosnkiem. Zastanawiam sie czy posadzenie przy nim ozdobnego czosnku pomogło by na nieproszonych gości?
Wilcza Góra 22:38, 18 paź 2014

Do góry
Wiesz dlaczego tak cię kocham, za to, że mogę Cię podziwiać, za twój ogród

i za twój kunszt fotograficzny

i za to , że mogę pokochać jesień dzięki Tobie

buziak
Co się stało kwiatom ... 22:31, 18 paź 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

po co czekać
maszyna czasu ruszyła jodła balsamiczna Nana po latach

Mirella kocham Tatry ale w tych dolinkach chyba jest też coś co mógłbym pokochać są niezwykłe

Zbyszek, śliczne pędzelki ma Nana, a jakie ona ma gabaryty po tylu latach ?będzie miała za ciasno przed Laurowiśnią, obok Sosny?
Jutro wstawię fotkę.

Na pewno paprocie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:28, 18 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

cudowne zdjęcia
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:18, 18 paź 2014

Do góry
Proszę poradźcie czy taka kompozycja się sprawdzi.
Z lewej rośnie forsycja, pod płotem posadzone w tym roku cisy, klon palmowy podsadzony trzmieliną i trzy brzózki. Na razie małe ale na zdjęciu wkleiłam już większe cisy i brzozy, aby wyobrazić sobie rabatkę za kilka lat. Chciałabym dosadzić róże okrywowe. W artykule o różach przeczytałam, że będą pasowały astry i kocimiętka stąd takie połączenie. Choć chyba kocimietka kwitnie wiosną a astry jesienią więc nigdy dokładnie tak wyglądać nie będzie. Rabata jest mocno nasłoneczniona
Co się stało kwiatom ... 22:15, 18 paź 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
... Na efekt jeszcze trzeba poczekać, są młodziutkie..

po co czekać
maszyna czasu ruszyła jodła balsamiczna Nana po latachmoże 7-8

Mirella kocham Tatry ale w tych dolinkach chyba jest też coś co mógłbym pokochać są niezwykłe
Co się stało kwiatom ... 22:12, 18 paź 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Myślę że Dolinka jest piękna o każdej porze roku,
Piękne widoki.
Tak po cichutku Ci zazdroszczę że możesz bywać w takich miejscach.

Ewunia, Sama sobie zazdroszczę
Dolinki Krakowskie .........temat rzeka.. jest ich trochę, tej jeszcze nie pokazywałam.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:12, 18 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Możesz podesłać trochę tego deszczu do mnie, bo u mnie strasznie sucho.Gdzieś we wrześniu deko popadało,ale nawet nie pamiętam juz kiedy
Hortensje masz piękne
A na tarasie jeszcze piękne kolorki, jak dla mnie to tak mogłoby być do grudnia

Deszczyku popadaj u Anii

Mogę cytować, aż do grudnia, ale widok kwiatów teraz jest wyjątkowy, mam jeszcze szałwie w donicach

Co się stało kwiatom ... 22:05, 18 paź 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Trójsklepka jeszcze raz, bardzo mi się podoba.

Ja tez lubię trójsklepke,z bliska jest cudna
Twoja jest bardziej różowata, moja bardziej fioletowe ma kropcie
a zakupki fajniutkie
Co się stało kwiatom ... 22:02, 18 paź 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Zakupy super a jesień przepiękna

Dziękuję,
Jesień, to piękna pora roku.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies