Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 10:02, 06 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Obudził mnie deszcz ręce do ziemi opadają.
Włosy, no rejczel, z długich na krótkie do ucha. Właśnie te specyfiki po umyciu mnie intrygują co to.

U nas właśnie się rozpadało dobrze że wczoraj trawnik skosiłam i z chwastami podziałałam na rabatach... dziś w planach miałam nawóz sypnąć i w końcu szałwię posadzić... mam nadzieję, że się wypogodzi i za sadzenie się wezmę

ps. Nie wiem, co to konkretnie bo dość zawiłym językiem mówią więc już za szczegółowo się nie dopytuję z tego co pamiętam po zmyciu farby, zaaplikowano mi kurację jakąś tam, potem druga część farbowania - toner aby uzyskać chłodny odcień blondu i na koniec maska...

Edit
Odważna jesteś mam swoje do połowy pleców i niewiem czy poszła bym do ucha choć włosy nie zęby więc odrosna...
Na zielonej... trawce :) 09:56, 06 maj 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Ja już po Komunii
Teraz będę stała z boku i obserwowała zmagania Wasze
Jaki garnitur w końcu wybrany? W jakim kolorze?

Ale Ci zaaaaazdraszczam

I jak wszystko zgodnie z planem, pogoda była choć znośna? Stresik był?
No i oczywiście syn czy z prezentów zadowolony?

Garnitur jasny niebieski z łamaną szarością - tak jak pisałam Tobie, ale nie z M&S... stwierdziłam, że 400zł to jednak za dużo i kupiłam o połowę tańszy
Na zielonej... trawce :) 09:53, 06 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Można dostać duże ilości kupić. Ja kupowałam w B Elegant Lady 120 sztuk inne po 70-80 sztuk i sporo jeszcze tych odmian i innych w dużych ilościach zostało w kartonach zarówno w B jak i L. Jak trafisz na nową dostawę to bez problemu dostaniesz

Elegant Lady bym chciała... a kiedy kupujesz? w sensie w jakim czasie zaczynają z cebulowymi, żeby można sensowne ilości zakupić.... może zrobiłabym nalot
Na zielonej... trawce :) 09:51, 06 maj 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Bałem się tego pytania! I Ofkors, ze NOŁ! Wszystkie ogrodniczki na forum są tak piękne i młode, bo w podstawówce już urodziły i stad te wyrostniete dzieci

NO!
Na zielonej... trawce :) 09:50, 06 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

No właśnie za dużo mam tych kolorów i zaczynają mnie denerwować. Dlatego jesienią stawiam na białe, takie jak Twoje te co miały być Green, a nimi nie są i jeszcze fioletowe - wszystko. Więcej kolorów już nie chcę

Rozszyfrowane to Virichic... najpierw biało-zielone, z czasem wpadają w łososiowe, a teraz na końcówce kwitnienia są różowe

Ja na biel też będę stawiać
Na zielonej... trawce :) 09:49, 06 maj 2017

Do góry
no nie dogodzisz kobietom
Na zielonej... trawce :) 09:07, 06 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Mirella, u Ciebie cała paleta kolorów z tulipanów więc nawet przy pomyłce jest super, a u mnie jakby nie wpasowały się to pewnie wazon by zdobiły

No właśnie za dużo mam tych kolorów i zaczynają mnie denerwować. Dlatego jesienią stawiam na białe, takie jak Twoje te co miały być Green, a nimi nie są i jeszcze fioletowe - wszystko. Więcej kolorów już nie chcę
Na zielonej... trawce :) 09:07, 06 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Sebek sugerujesz, że stara jestem?

Bałem się tego pytania! I Ofkors, ze NOŁ! Wszystkie ogrodniczki na forum są tak piękne i młode, bo w podstawówce już urodziły i stad te wyrostniete dzieci
Na zielonej... trawce :) 09:03, 06 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ile osób tyle opinii

Ja jednak wolę w necie zakupy, bo gdzie w B. będę szukać 100-150szt tulipanów jednej odmiany

Można dostać duże ilości kupić. Ja kupowałam w B Elegant Lady 120 sztuk inne po 70-80 sztuk i sporo jeszcze tych odmian i innych w dużych ilościach zostało w kartonach zarówno w B jak i L. Jak trafisz na nową dostawę to bez problemu dostaniesz
Mój ogród pod górkę... 08:14, 06 maj 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Jak na południową wystawę wyglądają super a napiszesz jeszcze te ze zdjęcia to ilu letnie okazy? Piękne są zresztą jak wszystko u Ciebie

To był ich drugi sezon. Sadzone były w czerwcu 2015

Dzięki
Mój ogród pod górkę... 08:00, 06 maj 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Trochę je przypala, ale ogólne wrażenie dobre. To fotka z końca lipca. Jak się przyjrzysz, to widać suche źdźbła

Jak na południową wystawę wyglądają super a napiszesz jeszcze te ze zdjęcia to ilu letnie okazy? Piękne są zresztą jak wszystko u Ciebie

Na huśtawce miło płynie czas... 07:53, 06 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

A dziękuję! taka kawa w ogrodzie lepiej smakuje.
Słyszałam, że za tydzień ma być 20 st.

Też już śledzę długoterminową, choć wiadomo jak z nią jakz wróżeniem z fusów
Ogród Mirelli 07:52, 06 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Ale, że nigdy nie robią się placki nawet po zimie? Zazdroszczę.

Póki co, nie musiałam tfu tfu...

A kostka obrzeża, to może podmurówki masz za dużo - w sensie poziomo za bardzo idzie i mało ziemi, a beton od kostki jak się nagrzeje to całą wilgoć zabiera i stąd placki żółte przy nich.

U siebie bardzo zwracałam uwagę aby podmurówka trzymająca kostkę była możliwie jak się da po ukosie, aby ziemi pod trawnik można było dać wystarczająco

Ogród Mirelli 07:47, 06 maj 2017

Do góry
Tulipanami Twoimi niezmiennie się zachwycam, liliokształtne przecudne i magnolia... miodzio
Na zielonej... trawce :) 07:44, 06 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Jutro sprawdzę rozmiar donic.
A ja wczoraj obcięłam włosy i nie będę siedziała 3 godz No i w końcu jesteśmy już wszyscy ubrani. Angelika, jak będzie te 20 st. to ci syn tego garniaka nie założy

Ok, to daj cynka

No to możecie spać spokojnie, jak ubraniowo komplet
U nas garniak pasuje - buty zamówiłam jednak inne - wyglądał w trampach jakby mama na butach przyoszczędziła Zestaw niby fajny, ale doszłam do wniosku, że jednak na mniej uroczystą okazję
I napiszę jeszcze - pierwszy raz cieszę się, z niestandardowego jak na swój wiek rozmiaru stopy u syna - upatrzone w zarze iście komunijne rozmiary 33-37 wymiecione, a 38 czekał byle pasowały

ps. U nas przy samym jeziorze, więc biorę poprawkę, że ciut chodem powieje od "wody"

ps.2 Dużą zmianę w długości włosów sobie zafundowaś?
Na zielonej... trawce :) 07:38, 06 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja też mam podmiankę. Pojedyncze żółte. Takich nie kupowałam
Czekam na jeszcze jedną rabatę, ale Quinów jakoś tam wypatrzyć też nie mogę

Człowiek czeka jak na szpilkach... a tu bach np. żółte a miały byc białe
Na zielonej... trawce :) 07:37, 06 maj 2017
Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ile osób tyle opinii

Ja jednak wolę w necie zakupy, bo gdzie w B. będę szukać 100-150szt tulipanów jednej odmiany

własnie ...szkoda czasu na robienie objazdu ...a jak policzysz koszt paliwa i czas ...to klikanie i tak taniej wyjdzie

w markecie to sobie mozna kupic tzw atrakcje turystyczna i nie mowie ze takowych nie przygarne jak je spotkam
Na zielonej... trawce :) 07:37, 06 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Też mam pomylone cebulki z Biedronki, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Ogólnie z cebulowych kupowanych w B czy L jestem zadowolona

Mirella, u Ciebie cała paleta kolorów z tulipanów więc nawet przy pomyłce jest super, a u mnie jakby nie wpasowały się to pewnie wazon by zdobiły
Na zielonej... trawce :) 07:35, 06 maj 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
musze po niedzieli do fryzjera .... koniecznie! 3godz koloryzacji mnie wykańcza ..ale może warto o tym pomysleć? ech znowu mam myslenice

A to tak z biegu Ci się uda?
Sama koloryzacja to tyle nie trwa kawa, wybór koloru i pół godziny ucieka nakładanie kolejne pół, potem trzeba wysiedzieć z nią znów pół... i to jest znośne przy plotach szybko czas mija... koszmar zaczyna się na myjsce, gdzie dodatkowo nakłada się kilka "specyfików" czeka spłukuje i tak w kółko...
Na zielonej... trawce :) 07:30, 06 maj 2017

Do góry
Ile osób tyle opinii

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies