Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:28, 13 paź 2014

Do góry
...Jestem...
ciut mnie nie było, bo życie pisze swoje scenariusze i czasami w samotności trzeba pobyć, czasami jest ciężko i trudno być w wirze towarzyskim, tak to jest w naszym życiu...
cieszę się, że pamiętacie i zaglądacie, dziś może ciut wątków odwiedzę
....regularnie jednak nie uda się być, choć będę się strać.....

Agnieszka z Jurajskiego.....powiem ci, że jakiś wielkich różnic w rozplenicach nie widzę, niemniej mogę stwierdzić, że Black na pewno jest najpiękniejsza i tak trudno zdefiniować, na czym ta różnica polega, chyba pokrój, wielkość i taki inny kwiatostan

Marzenko
....na upał i patelnię hakone Albostriata jest idealna, dla testu mam 2 sztuki, które w tak ekstremalnym słońcu dają czadu

Aniu Mala Mi....zatem masz siewki, jak się uda to jeszcze wyślę przed zimą

Pszczółko
...odpoczęliście ode mnie ciut jak pisze Marta, nie ma zaległości

wszystkim macham, pozdrawiam i widoki zostawiam
cieszy to, że prawie lato, przez to lżej...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:19, 13 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

to jest najniższa część rabaty więc kamienie nie powinny niczego przesłaniać, przecież nie dasz ogromniastej skały na cały żwirek

żwirek ze skałami u naszej forumki
Link

Super to żwirowe koło ze skałami i te kule szklane
Ja to to tak położyłam kamień aby nie było łyso póki roślinki się nie rozrosną ale rozumiem, ze to nie o taki kamień chodzi?
Co do żwirku to mi się podoba grys w takim kolorze

Bo wydaje mi się, ze fajnie by sie skomponował z korą
Warzywnik w Houghton Hall - Norfolk (Anglia) 16:18, 13 paź 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)

Jasiu, co to za róże były tam w tle? Bardzo ciekawe te krzaczki. Masz bliższe zdjęcie?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:57, 13 paź 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Dubelek sięm trafił, ach to nic to ona zostanie

Amanogawa już czerwona

Nie wiedziałam, że masz Amamogawę w ogrodzie... jak się sprawuje? Ja po zimie z trzech mam dwie, ale wiosną uzupełnię braki.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:50, 13 paź 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Dziękuję Bogdziu

U Ciebie jesień na giganta u mnie mniejsza, ale też kolorowa i ptaszki mam na uszach...siedzę przy otwartym balkonie i jak miło

Jakie piękne widoki! Jak z obrazka Agatko, Twój ogród jesienią przyprawia mnie o drżenie serca czas kupić melisę
Pozdrawiam serdecznie
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 15:45, 13 paź 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
a może jakieś fotki w szerszej perspektywie się znajdą?

Madziu krótkie spojrzenie dla Ciebie

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:37, 13 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To z innej beczki.. rok temu o tej porze zaczęłam robić tę rabatę.. szok jak wydoroślała.

Hm,jak na rok, to expresowo ci urosła i efektownie wygląda.
Konwaliniki duże,Ja w tym roku kupiłam go sobie,ale mam wrażenie,że on strasznie wolno rośnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 15:34, 13 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiejsza kartka

życzę wszystkim miłego tygodnia

Kartka z kalendarza taka sentymentalna lubię oglądać u Ciebie kartki na kolejne dni roku
Oglądam pięknie kwitnące róże w Twoim ogrodzie i zachwycam się nieustannie
Aniu,a jakie różyczki do cienia byś poleciła?
Moja codzienność - ogród Oli 15:12, 13 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Aguś Limki u mnie na patelni cały dzień, zero problemów podsadzone turzycą Amazon Mist którą bardzo lubię za pokrój i zwiewność Zobacz jakie mikruski sadziłam 13 maja

Olu, podziwiam! Pięknie i ogromny nakład pracy! Brawo!
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:01, 13 paź 2014

Do góry
Jesiennie Podcięłam drugi raz laurkę .przycięłam mocno zobaczę co będzie ????
Ogrodowa zachciewajka :) 15:01, 13 paź 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Wołam o ratunek dla mojej sosny!! Co jej jest i jak ją przywrócić do dawnej formy?
Bardzo szybko igły robią się żółte Jeszcze ponad tydzień temu była ładna, zdrowa, zielona. Czy jest opcja, że sąsiad ją czymś chemicznym podlał?

Kasik ja też w zeszłym roku tak panikowałam z moimi sosnami, a to normalne, nic im nie jest . Słonko podaj mi adres na pw to wyślę Ci te nasionka. Buźka.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 14:58, 13 paź 2014

Do góry
Pokażę wam coś tylko nie śmiejcie się --------choć ja sama się śmiałam jak przykiosłam do domu .Kupiłam za pięć złotych Pomyślę co z tego wyjdzie serce z kwiatuchem bo to o doniczka czy pupcia na podstawce ????
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 14:55, 13 paź 2014

Do góry
Karolinek tak moja piwnica to pracownia zimowa mamtam kominek stoły krzesełka i tam w zimę pracuję dochodzą Wnuki .leżanka będzie na taras ale chyba u Córki ---zobaczymy tak wyglądaja paletki pomalowane .
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:54, 13 paź 2014

Do góry
igacz3 napisał(a)
Witam!
Chciałabym wszystkich tu obecnych i chetnych do pomocy prosić o wskazówki w projektowaniu roślinnosci wokół świeżo powstałej altany, której dodaje zdjecia. z prawej strony rośnie sobie orzech samosiejka i chciałabym , żeby został tutaj, z tej samej strony czyli po prawej na słupkach są haki na hamak. Altana ma wymiar 3x 3. z tyłu widac lukę pomiędzy świerkami, które zostały ukradzione przed świętami, posadzona jest tam leszczynka.
Od razu mówie, że ziemia jest kiepska, dużo kamienia opoki, wiec na pewno trzeba bedzie trochę jej wybierac i dosypywac żyznej, ale warunki w sumie sa surowe, dlatego w gatunki bardzo wymagające nie chciałbym sie pchać. Chociarz myślę o klimacie "gorącym, hiszpańskim". Z niecierpliwością czekam na propozycje.

witaj!
dość surową masz działkę. Chyba tylko iglaki i ta altanka?
Szkoda tych świerków, był ładny szpaler...
pod orzechem Ci niewiele wyrośnie. Podobno orzech włoski wydziela coś co uniemożliwia wzrost innych roślin...

Ile tam jest słońca? Od tyłu będziesz dosadzać żywopłot? Świerki zanim nadrobią - będzie wiele lat widać że to sztukowane.. może jakieś pęcherznice np dla koloru? (te Lutea, żółtolistne?) szybko urosną, odgrodzą od spojrzeń sąsiada. Zimą bezlistne, ale zimą altanka raczej nie użytkowana?

jelsi duzo tam słońca, to puściłabym jakieś pnącze z 1 boku altanki. Kratownica + powojniki, lub może nawet róża pnąca??
Jeśli róża (i powojnik?) to pod spodem półkolista rabata z lawendową obwódką.

pozodzenia!
Moja bajka 14:42, 13 paź 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Wczesny poranek...

Śliczne te zdjęcia z poranka. Zachęcają do zadumy

Pomóżcie stworzyć tu ogród :) 14:34, 13 paź 2014

Do góry
Milka haha no wlasnie napewno upilnuje zeby sobie zaslug nie przypisal, co wiecej juz mu zapowiedzialam ze na wiosne bedzie musial wykupic sobie karnet na opalanie i przebywanie na moim trawniku

Malo mnie ostatnio na moim watku bo wole sie nie spieszyc i najpierw probuje sie doksztalcic troche na ogrodowisku zanim zaczne cos zmieniac. Dzisiaj pogoda nie najgorsza wiec w tym tygodniu postaram sie pozbierac liscie, skosic trawe, kupilam hortensje limelight i dwa malutkie miskanty zebrinus moze je tez posadze a na koniec troche cebulowych (pierwszy raz w zyciu) i zobacze co na wiosne z nich wyrosnie. Wybralam dwa kolory ciekawe czy faktycznie beda te co wybralam.

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 14:29, 13 paź 2014

Do góry
to jeszcze taka sytuacja...

te trzy co idą równo zostają jako kulki, pozostałe jako kulki zostaną przedadzone, a w ich miejsce wskoczą stożki (kiedyś)

na bałagan nie patrzymy, dziecko się obudziło, sprzątałam później

Mój kawałek planety 14:24, 13 paź 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
od jakiegoś czasu przechodzę okres fascynacji sukulentami, nie wiem co mnie tak na nie wzięło, przecież widywałam je na skalniakach i były mi zawsze obojętne a od kiedy zobaczyłam je u Oli - nie są. Na stole zamiast tradycyjnego wazonu zagościły na kilka tygodni sukulenty , dwa kupiłam trzeci jest od siostry - to ten najmniejszy z przodu ; nie wiem jak się nazywa, po prostu wetknęłam je w ziemie, ukorzeni się ? kilka gałązek włożyłam do wody ale one chyba za wodą średnio więc nie wiem czy to dobry pomysł.
jak je rozmnożyć prawidłowo - to takie małe różyczkowate coś.

Wiesz ja tez w kazdym kacie zaczełam je sobie komponowac sliczne Twoje

Bardzo mi sie podobaja w inspirkach przerwy w chodniczkam i tam tskie kompozycje ale moj ogrod to nie ta bajka

Cudnie u Ciebie a widzis u Ciebie na tarasie juz tez kawke mozemy wypic sie dzieje sie dzieje
Ogród na końcu świata 14:17, 13 paź 2014

Do góry
Dzięki Aguś, efekt bardzo cieszy
Najbardziej szkoda mi teściowej, złota kobieta.
Na wiosne posadziła mi "coś" w ogrodzie, popatrzyłam i pomyślałam "brzydal", mój eM chciał wyrywać bo to chwast... a tu proszę wyrosło takie coś ogromne michałki.

a tego cudaka uratowała spod siekiery sąsiada

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:08, 13 paź 2014

Do góry
Dzięki

Skalniak? Tylko czy na tych 15 cm ziemi coś urośnie?

Może jak urośnie to np. Jakiesś bylinki? Ostatnio wpadł mi w oko Barwinek pospolity ILLUMINATION

Cudne kolory chociaż podobno na cmentarzach jes się głównie sadzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies