Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Limonkowy gaj 22:09, 12 paź 2014

Do góry
Rabata z hortensjami jest tymczasowa...

Tak nierówno urosły, gdyż popełniłam błąd podczas sadzenia i część z nich posadziłam w torfie kwaśnym... i te były niskie.
Planuję je przesadzić do dobrej ziemi, jak będziemy wyrównywać teren na działce.
Dwa ogrody 22:09, 12 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
ewsyg -
dla porównania zebrałam po jednym kwiatku kwitnące z własnych nasion

Żeby taki wianek mieć na dłużej, ale byłoby fajnie. Chociaż - pod spodem widzę talerz, więc chyba Cię zainsprowałam.
Wszystko o czym ... Marzysz 22:08, 12 paź 2014

Do góry
Kasiu, dawkuję? no coś Ty! a ja myślałam, że to już końskie dawki

no to jesień w Marzyszu

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:49, 12 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ta Maryśka też mi się widzi...może to nie koniec austinek u mnie...

jak masz miejsce i lubisz róże to kupuj
Ogród przy bocznej drodze 21:47, 12 paź 2014

Do góry
Oj wieki tu nie byłam i z milą chęcią przeleciałam ten cały roczek zmieniło się już sporo przy bocznej drodze piszesz, że masz problemy z nornicą a posadź rącznik, ma korzenie trujące nornica ugryzie i zdechnie nasionka chyba tez można w pobliżu jej żerowania rozrzucićpozdrawiam
Ogrodowe przygody 21:41, 12 paź 2014

Do góry
Iwonko tym razem mam nadzieję, że lepiej mi wyjdzie ukorzenianie.
Kosmos jest kosmiczny

róża jak z wosku
Ogródek Iwony 21:40, 12 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
zaglądam
pozdrawiam

Widzę Małgosiu, że czuwasz, miło mi. Trochę pokombinowałam z moim planem - nie jestem dobra w paincie, ale wyszło mi coś, zawsze jakiś pomysł jest. Niestety w tym tygodniu nie będę miała czasu - jutro i pojutrze czas spędzam z M (25 lat pożycia małżeńskiego), potem będę przygotowywać sobotnie przyjęcie. Na O. będę zaglądać, ale bez pisania.
Jak by co, umieszczam moje kombinacje, czekam na opinie.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:34, 12 paź 2014

Do góry
eda napisał(a)
Niedziela Zostawiłam u Jazzzy a teraz do ciebie rundka ha ha Miłego na niedzielkę

Aaa do umycia do mnie hihihi miłego
Limonkowy gaj 21:33, 12 paź 2014

Do góry
Muszę podzielić się z Wami moją radością
Szmaragdowy Zakątek 21:32, 12 paź 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Ponieważ pogoda raczej więcej niż ładna… nie wytrzymałam i nie czekając wiosny wzięłam się wczoraj za rabatę hortensjową. Przekopałam 12 metrowy kawałek ogródka, pozbyłam się trawy, posadziłam żurawki i trawki, zaczęłam robić obrzeże z kostki brukowej (niestety kostki nie starczyło… mus w poniedziałek dokupić), a na wiosnę tylko podzielę miskanty, sypnę korą i rabatka gotowa.

W czasie gdy pochłonęły mnie zajęcia ogrodowo-ruchowe, ktoś przez cały czas bacznie mnie obserwował… nie znam gościa zupełnie… pierwszy raz widzę go w „szmaragdowym”… Fee, paskuda!

I jeszcze dwie fotki trawek przywiezionych w Wojsławic.
miskant YAKU JIMA nieśmiało się buja

rozplenica RED HEAD okociła się

Kawał roboty odwaliłaś Na wiosnę od razu rusza z kopyta .
Mój jesienny ogród 21:25, 12 paź 2014

Do góry
Dziś będę pisał o łososiu, gdyż ostatnio jestem pod wrażeniem tej ryby, która płynie z głębi oceanu, pokonując tysiące kilometrów i wiele przeszkód, które wydają się nie do pokonania, żeby trafić dokładnie do tego samego strumienia w którym się urodziły i wychowały, złożyć jajka i wyzionąć ducha. Droga którą pokonują i robienie gniazda w żwirze wykańcza te ryby i giną one w miejscu swoich urodzin. Ten ogromny heroizm tej ryby, która tak walczy o zachowanie swojego gatunku, poruszył mnie bardzo i postanowiłem choć trochę po śledzić tę wspaniałą rybę. To naprawdę widok niesamowity, gdy widzisz latające ryby, wielkości metra i pewnie z 8 kg wagi. Lub gdy w wodzie po kostki w małym strumieniu, prze do przodu wielka ryba jak czołg. Zdjęcia może nie są najlepszej jakości, gdyż warunki były ciężkie, a ja nawet instrukcji jeszcze nie przeczytałem z braku czasu, ale myślę że mi wybaczycie. W następnym sezonie się poprawie . Po wyjściu z pracy nie ma już za dużo czasu do zmierzchu. A gdy byłem w Hamilton było wcześnie, niby było słońce ale strumień płynie przez las i były cienie i odbicia wody i wszystko się działo w szybkim tempie. Wczoraj znów byłem w Hamilton i zacząłem od tego strumienia co przedtem, nazywa się Gindstone. licząc na to że będzie dużo ryb i nie zawiodłem się. Tu miałem ryby w zasięgu swojej ręki, mogłem je wyciągnąć z wody. Nad Humber było marnie, gdyż padał deszcz i była duża woda i brudna a ryby wolały płynąć pod prąd w wodzie niż pokonywać stopnie górą. Dalej pojechałem tam gdzie skończyłem swoją poprzednią wycieczkę, będąc zły że nie znalazłem wodospadu. Nawet nie wiedziałem że wtedy zawróciłem 200 m przed wodospadem. Wczoraj zaliczyłem 5, było wspaniale, pogoda boska, kolory jak w bajce a wodospady jak marzenie. Znów zrobiłem sobie wspaniałą wycieczkę. Już nakręciłem 3tyś.200 km. Powiedziałem że do 3,5 dobiję. Hamilton to miasto wodospadów ale o tym , następnym razem , pozdrówka dla wszystkich.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:24, 12 paź 2014

Do góry
jola54 napisał(a)
Aniu! już przeczytałam to, co napisałaś do mnie na poprzedniej stronie. Rozumiem, że czasem odsprzedajesz hosty, dlatego poproszę Cię abyś wiosną pamiętała o mnie przyjadę i wtedy się poznamy. Centrali na Rampie Brzeskiej nie znałam,a na Pokrówce wiosną już nie zdążyłam kupić. Podpowiem Ci, że jeszcze bliżej odkryłam producenta różnych drzewek i krzewów. To jest adres: w Białopolu koło szkoły, w kierunku na Dubienkę. Ceny są rewelacyjne, a roślinki w donicach.Kupowałam tam tuje, pęcherznice i świerki serbskie.Jest tam tyle różnych odmian, że dostałam zawrotów głowy i obiecałam sobie, że wiosną tam pojadę po resztę, bo teraz trochę chudy portfel pozdrawiam

Jolu, ok, przypomnij mi się bliżej wiosny z tymi hostami, i oczywiście zapraszam do siebie
Rampie Brzeskiej w Dom i ogród mają dużo roślin, bardzo dużo.Ceny znośne.
Do Białopola ( wiem gdzie to jest ) to już nie daleko.A byliny tez ma ???

Ewa777 napisał(a)
Ależ mi się podoba ta róża!

Hosty masz niesamowite, chciałabym mieć taką kolekcję

Carina

Tak Carina jest ładniutka
Nallar napisał(a)

Mnie Twoja rabatka z takimi okazami host w zupełności by wystarczyła. Ubolewam że na mojej działce nie mam wystarczająco dużo miejsca na rośliny cieniolubne.

Ewo Ja też nie mam za dużo miejsca z cieniem, dlatego sporo je słonko później przypala.ale teraz na brzegi posadziłam powojniki, może trochę dadzą cienia hostkom

Róża Alexander

Kosmos

Ogród z łezką 21:20, 12 paź 2014

Do góry
Takie cudo też mi się teraz zdarzyło, ciekawe czy zakwitnąć zdąży...

Trochę róż jeszcze

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:18, 12 paź 2014

Do góry
Chodzi mi o to zdjęcie
Enklawa w mieście 21:18, 12 paź 2014

Do góry
Zima będzie czasem projektów, przemyśleń, żeby wiosną zrealizować plany. Tak sobie myślę, że na projekcie wszystko wygląda tak soczyście..kiedyś i w rzeczywistości będzie równie ładnie. Przedstawiam rabatę w 4 porach roku.

Rabata wiosną:

rabata latem:

rabata jesienią:

rabata zimą:
Ogród z łezką 21:18, 12 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Akcja austinki...

i już zakopczykowane

Pochwal się co kupiłas bo nie mogę metek odczytać
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:17, 12 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)

wstawiam .... mam nadzieję , że teraz jest lepiej widoczne choć ona w realu zdecydowanie bardziej mi się podoba

wielkie dzięki Syluś teraz dużo lepiej widać. Mam jeszcze pytanie dotyczące okręgów z bukszpanu przy bramie wiazdowej . Co w nich rośnie liście przypominają tulipany tylko pora nie odpowiednia dla nich
Ogród z łezką 21:16, 12 paź 2014

Do góry
Ta też miała iść do wywalenia...ale się ścisnęło i się zmieściło...została...Nostalgia. Mnie specjalnie nie zachwyca.

Takie trawki przywiózł mi Grzesiu od Kasi

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:13, 12 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Z poleconego przez Ciebie źródła Mam nadzieję, że się przyjmą Jarzmianka to Moulin Rouge a rudbekia to Cherry Brandy. Dziękuję za śliczną dalię

Ta dalia to Pole Position kocury mi ją dzikie połamały to w tym roku mam tylko jej kilka zdjęć, odbiła ale już nie zakwitnie
Ogród z łezką 21:13, 12 paź 2014

Do góry
Teraz dla Kasi. To ta róża, która na 100 % miała iść do wywalenia, paskudne miała pierwsze kwitnienie...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies