Louis Odier, szałwia, stipa- Tak.
Powojnik-będe szukała innego koloru bo taki kolor mam na kratce tarasowej.
Naparstnice mam takie jasne
Bonica jest większa od The fairy?
Bożenko ciesze się,że pieknie rośnie on nie powinien gubic liści na zime tak sprzedawca powiedział, to kiścień wawrzynowy Makijaz jest bardzo ładny też go sobie kupię wiosną pozdrawiam
weszlam tu przypadkiem ale przyznam ze wyjsc sie nie chce bardzo przyjemnie czytac Wasz uwagi i rady .moje marzenie to ta Cordyline ,ktora dodalam na zdjeciu <3 tylko pytanie gdzie taka kupic....
Czytalam, że trzeba ja wsadzać w kwaśna ziemię i zaleca się przy młodych, silnie rosnących roślinach podpieranie dla podtrzymania ciężkich kwiatostanów.
Rośliny potrzebują takiego wsparcia przez pierwsze lata, dopóki nie zbudują grubszej podstawy.Wiosną należy przycinać bardzo nisko pędy w celu ich wzmocnienia i obfitego kwitnienia !
Można też w sezonie przerzedzić wyrastające licznie nowe pędy w celu uzyskania większych kwiatostanów i mocnych łodyg.
Rośnie jak na drożdżach
Tylko stożki są całe zdrowe. ale część buksikowych zdychloków odżywa
I sama nie wiem co im pomogło...pryskałam trzema środkami, albo czterema...
Konradzie w tej chwili to tylko jest ładnie na zdjęciach, rzeczywistość jest przygnębiająca a ogród wygląda na zaniedbany .
A jeżeli mowa o zapachach to przekwitła już ostatnia pachnąca słodko bylina - o źle kojarzącej się nazwie pluskwica, ale żeby nie kończyć tak smutno to kalina angielska na kilka kwiatów więc nadal coś pachnie w ogrodzie.
Aniu, dziękuję Już wcześniej widziałam Twoją instrukcję u mnie, ale nie logowałam się. Skorzystałam, całe się moczą. Zresztą dostałam je w środę, od razu wsadziłam do wody, tyle, że moczyły się same korzenie. Teraz całe zażywają kąpieli.