Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co się stało kwiatom ...

Co się stało kwiatom ...

Kasya 13:42, 11 sty 2015

Mirelko, a ja mam do ciebie pytanko, jak reanimowac storczyka i czy jest szansa ze cos z niego bedzie
tzn mam takie ze 2 kupione z wyprzedazy, troche zmarnowane
korzenie zolte i miekie przy roslinie lub suche wycielam i zostaly ze 2-3 dobre
nasypalam nowego podloza
cos jeszcze powinnam zrobic, jak myslisz ?
czy jezeli byl przelany to teraz dluzej nie podlewac ? bo jezeli takie zolte i miekie korzenie to chyba gnijące ?
Ewa777 13:53, 11 sty 2015

Pozachwycałam się Twoimi różami i nie jestem ani trochę znudzona
Planuję w tym roku postawić pergolę dla róży pnącej. Stanowisko północno-zachodnie. Słońce do 13.00. Co byś mi polecała?

Mi podoba się Twój eden. Myślisz, że dałby radę?
Napia 19:57, 11 sty 2015

Mirella napisał(a)
Ala Agnieszki z romantycznego, róża Acropolis.
lato.

Zima.

Mirello, dziękuję ślicznie przepiękna i taka niejednoznaczna To coś w sam raz dla mnie Jak znam siebie, to na jednej się nie skończy, ale co tam

Powtarzam, bo taka piękna ...
Mirella 20:01, 11 sty 2015

Iwonka, będziesz z niej zadowolona, przecież to Eden
Ewa, róża wbrew pozorom jest łatwa w uprawie, poradzisz sobie, odwdzięczy się pięknymi kwiatamito jest pewne.
Madżenka, dostosuję się do poleceń
Kasia, bardzo dobrze zrobiłaś, teraz nie podlewaj, jak podłoże przeschnie możesz moczyć, lepiej przesuszyć niż zalać korzenie, będzie dobrze trzymam kciuki za roślinki.
Ewa, miło słyszeć , od północnej strony mam New Dawn świetnie sobie radzi, obficie kwitnie, mam też dwie róże NN(w duecie rosną, biała i czerwona)i też dobrze sobie radzą w tym mało słonecznym miejscu, nie wiem co Ci poradzić, Eden dałby radę, ja mam go od strony południowej, inne rosną od wschodniej strony i tam słońca też jest mało i kwitną naprawdę obficie, zresztą pokazywałam na fotkach.
Róża NN która rośnie przy wędzarni (zachód, północ)

Napia 20:08, 11 sty 2015

Tygrysek ma minę jak prawdziwy tygrys
New Down na Twoich zdjęciach przypomina różyczkę rosnącą przy furtce ogrodu mojej mamy, ale to było dawno... a Abraham Darby, hmmm, chyba jeszcze znajdę dla niego miejsce To niepojęte , mam młody ogród i całkiem spory, a tyle planów, że na wszystkie piękne kwiaty nie znajdę miejsca.
Mirella 20:29, 11 sty 2015

Napia napisał(a)
Tygrysek ma minę jak prawdziwy tygrys
New Down na Twoich zdjęciach przypomina różyczkę rosnącą przy furtce ogrodu mojej mamy, ale to było dawno... a Abraham Darby, hmmm, chyba jeszcze znajdę dla niego miejsce To niepojęte , mam młody ogród i całkiem spory, a tyle planów, że na wszystkie piękne kwiaty nie znajdę miejsca.

Agnieszko, namiocik to jego ulubione miejsce, punkt obserwacyjny, i domek wakacyjny, jego koledzy mają budy a on ma namiocik
Jeśli chodzi o A.D to zaproś ją do romantycznego, możesz ją prowadzić przy pergoli jako pnącą różę, możesz ograniczyć jej wzrost przez wiosenne cięcie.

Ewa777 20:38, 11 sty 2015

Dopisałam do mojej wypowiedzi jeszcze pytanie o eden. Jak myślisz, czy dałaby radę w tym miejscu co pisałam. Bardzo mi się ona u Ciebie podoba. Szukałam w internecie informacji na temat stanowiska i nie znalazłam.
Mirella 21:22, 11 sty 2015

Ewa, ja bym próbowała, zawsze możesz przesadzić, róże które u mnie rosną (zachód, północ), mają się dobrze i obficie kwitną, Eden też powinien dać radę.
Ewa777 21:31, 11 sty 2015

A ile krzaczków eden rośnie u Ciebie w tym miejscu?
Mirella 21:49, 11 sty 2015

Ewa777 napisał(a)
A ile krzaczków eden rośnie u Ciebie w tym miejscu?

Jeden krzak, była to mała sadzonka, teraz to jest potffffór ośmioletni dorasta do 3,6 m, zawsze można ograniczyć wzrost przez cięcie.