Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co się stało kwiatom ... 13:31, 20 paź 2014

Do góry
Nowości

Ogródek Iwony 13:28, 20 paź 2014

Do góry
Przyjęcie rocznicowe się odbyło, wszystko się udało. Jeden prezent wyjątkowo nas zaskoczył: Czekał przed domem, przywieziony na taczce, nie omieszkałam poprosić o fotkę z prezentem w roli głównej Mam nadzieję, że M się nie obrazi, że go pokazuję:

Donicę muszę czymś obsadzić, bo Rh byłoby szkoda, gdyby zmarzł w niej, wyląduje na rabatce, muszę tylko wyautować Budleję Dawida i wsadzić Rh odmiana Catawbiense Grandiflorum, tylko kurczę cały czas pada deszcz. Musze sadzić między kroplami
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:25, 20 paź 2014

Do góry
Grubej dyni zmagania z naturą 13:22, 20 paź 2014

Do góry
Witajcie.
W czwartek na Podlasiu ma padać śnieg... czyli koniec sezonu. Zostały mi jeszcze do posadzenia żonkile i tulipany.
Ten rok w ogrodzie kończymy usatysfakcjonowani. Zrobiliśmy bardzo dużo.

Wiosną zaczynamy z warzywnikiem. Ma to być zgodnie z ogrodowiskowym trendem - warzywnik w skrzyniach. Myślę że zmieszczą mi się dwie skrzynie otoczone jakimś żywopłotem.
Wklejam poniżej zdjęcia miejsca gdzie ma się zmieścić. Na górze pierwszego zdjęcia wschód, z prawej południe.
Jak będziecie się nudzić w zimowe wieczory zapraszam do pomocy w zaprojektowaniu

Drzew owocowych, które rosną wolałabym już nie przesadzać. Pigwowce do przeniesienia.

Wiejski ogródeczek po mojemu :) 13:21, 20 paź 2014

Do góry
eda napisał(a)
Domek dla owadów obłędny sama robiłaś bo ja nie mogę sie zabrać a tak mi sie podobają Busz widzę dalej pięknie szaleje kolorami Małgoś wiesz że tam masz trujące rośliny proszę uważaj na dzieci i sama też bez rękawiczek nie podchodź wiesz chodzi mi o rącznika naparstnica też nawet do niedawna nie wiedziałam ogórecznik pierwszy raz widzę śliczny jest i doczytałam że sałatki można z niego pyszne robić z koperkiem i coś tam jeszcze w majonezie robiłaś może ? buziole Małgoś

Edytko domek prościzna... Uciąć w miarę możliwości równe odcinki o długości mniej więcej 30 cm
Na domek potrzebujemy trzcinę z tego budulca jest mój zrobiony, oplątany drucikiem by się trzciny trzymały razem.. dach zrobiony z kory tak żeby owadom nie zaciekało wcześniej był jeszcze obłożony mchem bo ptaszki się interesowały teraz tylko słoneczniki mają na celowniku

O rącznikiem wiem od początku i stwierdziłam że właśnie teraz będę go mieć to mi się opatrzy póki nie ma Szkrabów
Ogórecznik do serka kwiaty są ogórkowe polecam śliczny i pożyteczny !!! W ogródeczku od czerwca cieszy..

Tak prezentował się za świetności

Pszczelarnia 13:07, 20 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Na dobranoc angielska rabata:

Siem za dużo na angielskich ogrodach nie znam, ale jak właśnie takie mam wyobrażenie o angielskich rabatach
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:04, 20 paź 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Bajecznie kolorowo
A to jeden z moich ulubionych zakątków u Ciebie

Martusiu ja też to miejsce lubię Potem pokażę jak się zmieniło
Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:58, 20 paź 2014

Do góry
yolka napisał(a)
spoźniona jestem z życzeniami!!! wszystkiego dobrego Gosiu,samych radosnych dni, duzo szczęścia oraz dobrego zdrowia

Jolu dzięki, życzeń nigdy dosyć chociaż imieniny mam w lipcu
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 12:56, 20 paź 2014

Do góry
Jola,ciesz się tymi dwoma tygodniami,bo pewnie na długo musi ci to starczyć.Cieszę się z tobą,bo wiem jak tęsknisz za wnukami.Może uraczysz nas jakimiś fotkami z tego doniosłego wydarzenia.
Aniu,ano jeszcze jest trochę kolorów,chociażby z chryzantem,które pięknie kwitną.
Aniu,tak wnusio najpiękniejszy chociaż go jeszcze nie widzę.
Haniu,to Jolka ma do ogarnięcia dodatkową piątkę.Ja niestety cierpię na samotność,mam do rozmowy moje dziewczynki Tosię i Melcię,chociaż mi nie odpyskują.

Fotki z wczorajszego wypadu do Bożenki na działkę.

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 12:48, 20 paź 2014

Do góry

Hortensje zbrązowiały i robinie żółkną

A róże pysznią się jeszcze swoimi kolorami
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 12:39, 20 paź 2014

Do góry

Dalie i begonie kwitną, ale podobno od czwartku można spodziewać się przymrozków, więc ich koniec jest już coraz bliższy

...Niedaleko Krishana... 12:38, 20 paź 2014

Do góry
przy drugiej furtce powstały takie schody:
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 12:35, 20 paź 2014

Do góry
W tym miejscu miałam gruszę. Ale tylko dlatego ,że sprzedawca wcisnął mi gruszę zamiast Jabłoni Malinówki. Nie był to celowy zakup .

Grusza dostała eksmisję za płot, a miejscówkę zajęło nowe drzewko. Tym razem mam nadzieję, że okaże się wiosną jabłonką Jonagold
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 12:32, 20 paź 2014

Do góry
A to jesień prawdziwa już- u mojego sąsiada, przy samym ogrodzeniu

Co się stało kwiatom ... 12:32, 20 paź 2014

Do góry
Agnieszka, wielki jest, żeby go podziwiać musiałam wejść na balkon, z dołu nic nie widziałam.

Lucynka, Te krzaczki jak powiadasz są małych gabarytów, do mojego małego ogrodu są ok, a wiosną lubię te soczyste pędzelkipodziwiać.
pomyśl o nich bo warto.

Renatka, duży wybór róż, traw, i wszystkiego i ceny przystępne, bo w Cichym Kąciku przy Błoniach drogo jak ....
Pozdrawiam
Fotki balkonowe

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 12:32, 20 paź 2014

Do góry
A tu drugie miejsce

Jeszcze mniej widoczne nowe drzewka
...Niedaleko Krishana... 12:31, 20 paź 2014

Do góry
mój słup teraz wyglada tak:

a żółty niezidentyfikowany krzaczek, mizerny był i poszedł do ścięcia z przeznaczeniem do likwidacji- wygląda teraz tak:

teraz to sama widzę że to pęcherznica
oczywiście jest śliczna i zostaje
A na wiosnę zamierzam likwidować żywopłot, który jest łysy od dołu i bardzo mizerny.
Jak mi tak ładnie odbije jak pęcherznica to oczywiście zostanie
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 12:27, 20 paź 2014

Do góry
Po posadzeniu śliwek :

no cóż, właściwie pewnie ich nawet nie widzicie. Ja widzę tylko dlatego , że wiem , gdzie patrzeć. Na razie sterczą łyse patyki, ale wiosną....
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 12:25, 20 paź 2014

Do góry
Przyjechał kurier i przywiózł zakupy

Śliwy Pissardii i jabłonka Jonagold

Trzmieliny Emerald Gaiety

...Niedaleko Krishana... 12:21, 20 paź 2014

Do góry
u mnie troszkę zmian:
ze starych cegieł postanowiłam zrobić takie coś:

z przeznaczeniem na warzywnik

zamykając go z jednej strony miętą(na zdjęciu powyżej) a z drugiej goździkami.

Warzywnik bedzie dopiero w przyszłym roku jak wyprodukuję kompost

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies