Aniu moja stipa przezimowała u mnie drugą zimę tzn. w zeszłym roku na wiosnę nie obcinałam tak jak Ty i potem faktycznie była piękna i duuuża, w tym roku jednak mam wrażenie, że te suche końcówki były o wiele większe i nie wyglądało to dobrze, więc postanowiłam obciąć,no to zobaczymy jak się trawka zachowa Pozdrawiam i życzę miłego i słooonecznego tygodnia!
U mnie rano mrrrróz , a teraz słoneczko piękne wychodzi!
Ja róż jeszcze nie zdążyłam pociąć, jak się okazuje, na szczęście. W zeszłym roku przymarzły mi do kopczyka, ale potem ładnie odbiły, więc Twoje też powinny sobie poradzić. Ale traw mi szkoda. Stipa pewnie nie przetrwa tych przymrozków.szkoda
Nie poddawaj się, siej jeszcze raz, teraz na pewno się uda. Chyba lepiej zraszać, może przelałaś? Moja pierwsza stipa w zeszłym roku też nie podołała moim umiejętnościom
Tylko pochodziłam po ogrodzie, sprawdzałam, co wykiełkowało Planuję za tydzień podziałać - ma być cieplej Rozplenic jeszcze nie wysiałam, muszę dokupić doniczek
Podziałałaś w weekend w ogrodzie? Ja sporo porobiłam Rozplenica od Przemka wykiełkowała ale bardzo nierówno, 3/4 nasionek jeszcze nie. Rubrum nie wykiełkowała, zastanawiam się czy ona w ogóle zawiązała nasiona?
Moja stipa tak jak Twoja, 4-5 cm ale pojedyncze igiełki, czekam aż się wzmocni żeby pikować.
Ze stipà też będzie pieknie ale ona u mnie wymarza i co roku sieje .....a na moje hektary nie da rady co roku tyle sadZic więc poszłam w hammeln rozplenicę.
Spróbuj ze stipâ ja jà uwielbiam
Super skrzynie Ci wyszły Stipa ma już po dwa włoski? Jak tak, to można pikować Moja ma pojedyncze i muszę poczekać. Krokusy i tulipany wystawiły tylko listki, a u Ciebie tak fajnie
Przemku, stipa ma tylko 4-5 cm I nadal pojedyncze kłoski, jeszcze nie mogę jej pikować. Rozplenicy jeszcze nie posiałam, ale w tym tygodniu to zrobię mam też nasionka rozplenicy Rubrum