Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

wiunia 22:25, 13 mar 2016

ana_art napisał(a)
nie mam pojęcia, teraz słyszę ze zapowiadają nocne przymrozki. Trzeba chyba poczekać lub wsadzić do doniczki , a potem przesadzić do ogrodu

Dzięki Aniu

No to ja zepsułam stipę, bo obcięłam
Donia72 22:41, 13 mar 2016

To ja swoją stipę też zostawię i nie ciachnę
ana_art 07:57, 14 mar 2016

wiunia napisał(a)

Dzięki Aniu

No to ja zepsułam stipę, bo obcięłam
nieeeeeeeeeee, dziewczyny tną i im odbija, ja po prostu tylko tak robię
Kuba 08:09, 14 mar 2016

chyba są dwie szkoły postępowania ze stipą- jedna każe ciąć i patrzeć czy rośnie a druga- zostawić; chyba wybiorę tę drugą, teraz nawet sucha ładnie powiewa na wietrze
MirellaB 08:11, 14 mar 2016

ana_art napisał(a)
sporo, z 15sztuk pewnie, tylko trzeba pamiętać ze one lubią być karmione i trzeba wycinać te przekwitłe by pobudzić nowe

To tak myślałam, żeby kupić z 10-15 kłączy

Ja nie będę ich wykopywała i przechowywała, każdego roku tak jak Ty będę kupowała nowe. Czy można je sadzić w te same miejsca? Te niewykopane zgniją czy zostają karpy?

Być karmione tzn.nawożone?
wiunia 09:14, 14 mar 2016

ana_art napisał(a)
nieeeeeeeeeee, dziewczyny tną i im odbija, ja po prostu tylko tak robię

Aniu moja stipa przezimowała u mnie drugą zimę tzn. w zeszłym roku na wiosnę nie obcinałam tak jak Ty i potem faktycznie była piękna i duuuża, w tym roku jednak mam wrażenie, że te suche końcówki były o wiele większe i nie wyglądało to dobrze, więc postanowiłam obciąć,no to zobaczymy jak się trawka zachowa Pozdrawiam i życzę miłego i słooonecznego tygodnia!
U mnie rano mrrrróz , a teraz słoneczko piękne wychodzi!
Zaneta_B 13:06, 14 mar 2016

Witaj, na Ogrodowisku ujawniłam się niedawno, ale zaglądam tu już od zeszłego roku za sprawą Twojego ogrodu, który zobaczyłam w konkursie MPO. Jestem z tych osób, które przebrnęły przez cały Twój wątek. Jestem pod wrażeniem piękna jakie stworzyłaś u siebie. Pozwól, że pewne kompozycje roślinne zapożyczę od Ciebie. Nie mogę się doczekać, aż cebulowe rozpoczną u Ciebie spektakl. U mnie ledwo co dopiero parę krokusików wyszło. Pozdrawiam cieplutko
ana_art 18:13, 14 mar 2016

Jutro mają przyjść clametisy, a tymczasem znowu zima....

Dominika11 18:15, 14 mar 2016

nie no co ty - szok

nie wkręcasz, to są wcześniejsze fotki ???? powiedz, że tak
Enya73 18:25, 14 mar 2016

O matko. Współczuję powrotu zimy. U nas dzisiaj przymrozek był . Ale już w ciągu dnia słoneczko i błękitne niebo.
Wybieram się w tym roku na wiosnę do Szmidtów. Czy to daleko od Ciebie?
Pozdrawiam