Przemku, stipa ma tylko 4-5 cm I nadal pojedyncze kłoski, jeszcze nie mogę jej pikować. Rozplenicy jeszcze nie posiałam, ale w tym tygodniu to zrobię mam też nasionka rozplenicy Rubrum
Podziałałaś w weekend w ogrodzie? Ja sporo porobiłam Rozplenica od Przemka wykiełkowała ale bardzo nierówno, 3/4 nasionek jeszcze nie. Rubrum nie wykiełkowała, zastanawiam się czy ona w ogóle zawiązała nasiona?
Moja stipa tak jak Twoja, 4-5 cm ale pojedyncze igiełki, czekam aż się wzmocni żeby pikować.
Tylko pochodziłam po ogrodzie, sprawdzałam, co wykiełkowało Planuję za tydzień podziałać - ma być cieplej Rozplenic jeszcze nie wysiałam, muszę dokupić doniczek
Ale będzie w tym roku u Ciebie trawiasto. Super! Moje 12 sztuk w porównaniu z Twoim buszem wygląda mizernie Stwierdzam, że nie warto było się śpieszyć z wcześniejszym wysiewem ze względu chociażby na słabe nasłonecznienie. Pozdrawiam z mrożnych Żuław.
Ale u nas zimno ,mam nadzieje ze troszke popada bo straszna susza az mi szkoda tych cebulowych .Podlewasz juz troszke? pozdrowionka zostawiam przy poniedzialku
Stipa rzeczywiście pięknie mi wzeszła A bałam się, że się nie uda, bo to nasionka, które sama zebrałam Ale ryż ozdobny wyszedł na razie e ilości 5 kłosów U mnie też mroźno - zwłaszcza rano.