Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 17:28, 13 mar 2016

Gardener27 napisał(a)
Oniemiałem na widok Twojej stipy Wow
W tym roku pół ogrodu nią obsadzisz

Posiałaś już rozlpenicę ?

Przemku, stipa ma tylko 4-5 cm I nadal pojedyncze kłoski, jeszcze nie mogę jej pikować. Rozplenicy jeszcze nie posiałam, ale w tym tygodniu to zrobię mam też nasionka rozplenicy Rubrum
mirkaka 06:15, 14 mar 2016

Podziałałaś w weekend w ogrodzie? Ja sporo porobiłam Rozplenica od Przemka wykiełkowała ale bardzo nierówno, 3/4 nasionek jeszcze nie. Rubrum nie wykiełkowała, zastanawiam się czy ona w ogóle zawiązała nasiona?
Moja stipa tak jak Twoja, 4-5 cm ale pojedyncze igiełki, czekam aż się wzmocni żeby pikować.
Ewa777 06:29, 14 mar 2016

mirkaka napisał(a)
Podziałałaś w weekend w ogrodzie? Ja sporo porobiłam Rozplenica od Przemka wykiełkowała ale bardzo nierówno, 3/4 nasionek jeszcze nie. Rubrum nie wykiełkowała, zastanawiam się czy ona w ogóle zawiązała nasiona?
Moja stipa tak jak Twoja, 4-5 cm ale pojedyncze igiełki, czekam aż się wzmocni żeby pikować.

Tylko pochodziłam po ogrodzie, sprawdzałam, co wykiełkowało Planuję za tydzień podziałać - ma być cieplej Rozplenic jeszcze nie wysiałam, muszę dokupić doniczek
Anusia 07:30, 14 mar 2016

Ale będzie w tym roku u Ciebie trawiasto. Super! Moje 12 sztuk w porównaniu z Twoim buszem wygląda mizernie Stwierdzam, że nie warto było się śpieszyć z wcześniejszym wysiewem ze względu chociażby na słabe nasłonecznienie. Pozdrawiam z mrożnych Żuław.
Kuba 08:25, 14 mar 2016

Ewa777 napisał(a)

Deszczyk ma podobno u nas jutro popadać, a słońce pojawi się w poniedziałek

i jak ze słoneczkiem? u nas wychodzi
Flower1 09:27, 14 mar 2016

Ale u nas zimno ,mam nadzieje ze troszke popada bo straszna susza az mi szkoda tych cebulowych .Podlewasz juz troszke? pozdrowionka zostawiam przy poniedzialku
makkasia 10:17, 14 mar 2016

Ewa777 napisał(a)

O, to wiadomo Takie urodziny trzeba uczcić
Ale nie martw się - planuję zrobić u mnie spotkanie, jak tylko się ociepli, to się poznamy

makkasia 10:23, 14 mar 2016

Ja wczoraj trochę podziałałam w ogrodzie. Przycięłam trawy ale hortek już nie zdążyłam przyciąć a dzisiaj u nas mróz jeszcze rano był
Margo 14:22, 14 mar 2016

Ja wczoraj też troszkę podziałałam, ale ogólnie mimo słoneczka zimno u mnie było. Czekam na środę, ma być słonko i troche cieplej. Oby sie spełniło...
Ewa777 18:09, 14 mar 2016

Anusia napisał(a)
Ale będzie w tym roku u Ciebie trawiasto. Super! Moje 12 sztuk w porównaniu z Twoim buszem wygląda mizernie Stwierdzam, że nie warto było się śpieszyć z wcześniejszym wysiewem ze względu chociażby na słabe nasłonecznienie. Pozdrawiam z mrożnych Żuław.

Stipa rzeczywiście pięknie mi wzeszła A bałam się, że się nie uda, bo to nasionka, które sama zebrałam Ale ryż ozdobny wyszedł na razie e ilości 5 kłosów U mnie też mroźno - zwłaszcza rano.