Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Trawy ozdobne i turzyce » Ostnica - Stipa

Ostnica - Stipa

Gardenarium 18:39, 08 mar 2016

Na razie nic nie rób, niech siedzą tam, gdzie siedzą.

Instagram Ogrodowiska
Piotr_ 11:57, 13 mar 2016

Moja jedna porcja wyszła na dzień dzisiejszy wygląda tak

Hortensja 19:54, 13 mar 2016

to znowu ja - przyszłam przyznać się do kolejnej porażki;(
Zachęcona wątkiem zakupiłam na all nasiona stipy. Posadziłam w multipalecie w ziemi uniwersalnej i dbałam żeby miały wilgotno. Po dwóch tygodniach wyglądały mniej więcej tak jak u Piotra na zdjęciu powyżej. Po trzech tygodniach padły.... po prostu zdziebełka wyglądają jakby uschły, choć cały czas pilnowałam żeby miały wilgotno.

i Znów nie wiem gdzie był mój błąd. Multipalety stały na stole pod okem na wschód. temperaturę miały około 18 stopni. Może było im za ciepło. Nie wiem

Kolejna moja porażka po zeszłorocznej próbie rozmnożenia hortensji z patyków - kiepski ze mnie ogrodnik.... tylko tuje mają u mnie szanse na przetrwanie
Mirka 19:56, 13 mar 2016

Moja 2 tygodniowa stipa.
aniasmyk 08:14, 14 mar 2016

Moja stipa wysiana 21 lutego. Pikowana 11 marca. Ostatnie 2 zdjęcia z dzisiaj

aniasmyk 08:17, 14 mar 2016

Nie wiem czy to dobrze że są posadzone po 3/5szt w doniczkę, ale nie miałam aż tylu, żeby każda dostała swoją.
aniasmyk 08:19, 14 mar 2016

Hortensja napisał(a)
to znowu ja - przyszłam przyznać się do kolejnej porażki;(
Zachęcona wątkiem zakupiłam na all nasiona stipy. Posadziłam w multipalecie w ziemi uniwersalnej i dbałam żeby miały wilgotno. Po dwóch tygodniach wyglądały mniej więcej tak jak u Piotra na zdjęciu powyżej. Po trzech tygodniach padły.... po prostu zdziebełka wyglądają jakby uschły, choć cały czas pilnowałam żeby miały wilgotno.

i Znów nie wiem gdzie był mój błąd. Multipalety stały na stole pod okem na wschód. temperaturę miały około 18 stopni. Może było im za ciepło. Nie wiem

Kolejna moja porażka po zeszłorocznej próbie rozmnożenia hortensji z patyków - kiepski ze mnie ogrodnik.... tylko tuje mają u mnie szanse na przetrwanie

Nie poddawaj się, siej jeszcze raz, teraz na pewno się uda. Chyba lepiej zraszać, może przelałaś? Moja pierwsza stipa w zeszłym roku też nie podołała moim umiejętnościom
evik0 17:55, 17 mar 2016

Hej,
Czy pikujecie już po pierwszym podziale czy przed?
ANNA1976 10:17, 19 mar 2016

Witam
Posiałam po kilka nasion stipy na doniczkę, czy konieczne jest jej pikowanie?
Czy pozostawione w ten sposób stworzą poprostu gęściejsze kępki czy też będą miały za ciasno i będą gorzej rosły?

martaibartek 10:27, 19 mar 2016

evik0 napisał(a)
Hej,
Czy pikujecie już po pierwszym podziale czy przed?

Ja pikuję jak się podzielą.