Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dżdżownice kalifornijskie 07:40, 04 gru 2014

Do góry
ewa_k napisał(a)
O matko! ale to skomplikowane, i niektóre ceny również! Fajny pomysł z odbieraniem przerobionego materiału. Kiedyś miałam kocioł węglowy z ruchomym rusztem, działał na podobnej zasadzie. Fajne ale na moje ilości jak na razie widły wystarczą .
Chyba Sonka ma typ klinowy. Ciekawe czy wiedziała

Ewa czytam o nich wszystkie dostępne informację, proszę oświeć mnie bo chyba coś przeoczyłam, mianowicie o " typie klinowym".

Generalnie to się z nimi nie cackam, pilnuję by miały stale nowy pokarm i sterta była na tyle spora, by miały się gdzie schować.Hodowla jest umiejscowiona pomiędzy dwoma budynkami a to też jest dodatkową osłoną dla nich. Jakieś 10 lat temu syn, słomą, wyrzuconą ze stodoły, założył całą przestrzeń tego gnojownika, była ogromna sterta, wysoka na 1,5 metra, nawet nie wiem kiedy się z tym uporały.Miałam żal do niego z obawy, ze zginą. W miejscu wolnym obok nich sieję i sadzę warzywa, rosną jak na drożdżach tyle,ze ta ziemia jest bardzo przepuszczalna.

znalazłam jedno zdjęcie z lipca 2012 r.

Ogród prawie romantyczny 07:19, 04 gru 2014

Do góry
Ogród prawie romantyczny 07:18, 04 gru 2014

Do góry
Bukiecik na dzień dobry

Przyjazny ogród 07:12, 04 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mariusz, to ja dziękuję. Zasyłam liliowca z bratnich Wojsławic.

Dziękuję, liliowiec cudny, jak i same Wojsławice, jest coś w nich magicznego, ale sam fakt wiekowych różaneczników przyciąga jak magnez. Zapraszam raz jeszcze do Bolestraszyc, tym razem na dłuższy pobyt, musisz zobaczyć sady, warto, w stylu regionalnym, z nawiązaniem do wieku XIX. Spasane przez owce, prowadzone identycznie jak w tamtych czasach. Niestety jarząby stały się ofiarą zarazy ogniowej, która dziesiątkowała okoliczne sady w latach 90. Sad przecięty jest unikalnym szpalerem derenia jadalnego. Od wschodu i zachodu ustawiono dwie pasieki. Jest też sad miłorzębowy, liczne nasadzenia dereniowe ...
Tak więc musisz przyjechać, a ja muszę próbować zburzyć twoje myślenie co do oprawy sadu. Nie rozumiem do teraz po co przyodziewać ten sad w angielskie akcenty, bo chyba o takich myślisz, tak piękny i tak unikalny, tradycyjny i nawiązujący do kultury regionalnej. Czasem to co kochamy nie musi być wszędzie, powiem nawet zdrowiej jak nie jest wszędzie, ponadto to styl bardzo wąskiej grupy osób. Ocenisz jak będziesz, każda tak opinia jak Twoja na wagę złota.
Zostawiam link i zapraszam http://www.gazetaprzemyska.pl/artykul-majowka_pod_dereniem_i_jablonia-1174
Edytuje. To tak jeszcze do naszej dyskusji u Ciebie, nie chce przecinać ciekawej relacji w Twoim wątku, bo straci smak, to piszę u siebie i jeszcze link http://www.bolestraszyce.com/festiwal-derenia

A tak owocował dereń w moim ogrodzie, jeszcze przed przesadzeniem, teraz odchorowuje przenosiny.

Pszczelarnia 01:25, 04 gru 2014

Do góry
Ta rabata obchodziła w sierpniu 2014 r. równo rok. Powstała od zera. Ciągle następują drobne przesunięcia roślinne (wynikające głównie z wysokości roślin, żeby jedna drugiej nie zasłaniała a uzupełniała oraz żeby zachować "łanowość" nasadzeń).

Dobranoc.

Pszczelarnia 01:19, 04 gru 2014

Do góry
Zlikwidowałam połacie irgi przed domem:

Nabyłam ławkę - nerkowca małego:

Wpadła mi w ręce taka donica, którą obsadziłam w jesiennych kolorach:

Posadziłam sadzonki hortensjowe od Hortensjowej Królowej i inne jeszcze zdobyczne:

Pszczelarnia 01:11, 04 gru 2014

Do góry
Sierpień 2014.

5 szalonych kobitek wybrało się "na ogrody angielskie". Zwiedziłyśmy kilkanaście ogrodów, wśród nich wiejski ogród ks. Karola - Highgrove koło Tetbury.

Mój sierpniowy ogród - fragmenty.

Pierwszy raz w życiu zrobiłam bukiet z udziałem warzyw (podpatrzone w ogrodzie Starej Plebani nad morzem - East Ruston Old Vicarage)

Pszczelarnia 00:52, 04 gru 2014

Do góry
W lipcu tegoż roku przyjechała w nasze strony Maja. Poruszenie we wsi było wielkie. Stanęła przy 200-letnim żywotniku i rozpoczęła program, który kiedyś doczeka emisji.

Po sąsiedzku zajrzeliśmy do ogródka naszych działkowiczów:

Kwitły róże:

Kolorowy ogród na piasku 00:46, 04 gru 2014

Do góry
ochhhhhhhhh i nie zdążyłam na równe 400
wszystkiego kwiecistego "-)

Przyjazny ogród 00:31, 04 gru 2014

Do góry
Mariusz, to ja dziękuję. Zasyłam liliowca z bratnich Wojsławic.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:29, 04 gru 2014

Do góry
Cudowne widoczki a ten to już ...idę spać spokojnej nocki Aniu i goście

Pszczelarnia 00:28, 04 gru 2014

Do góry
W lipcu była hemeromania w Wojsławicach.
Zwrócił moją uwagę taki liliowiec:

Powstała nowa rabata: artyście - ogrodnikowi - szkółkarzowi przydzielono jedno pasmo kolorystyczne i mógł je obsadzić. Wyszła z tego pokazowa mieszanka.

Ranczo Edy 00:22, 04 gru 2014

Do góry
jutro reszta reeeezygnacja aaaa hrrr hrrrr
Buziaki dziewczynki

Ranczo Edy 00:09, 04 gru 2014

Do góry

Ranczo Edy 00:02, 04 gru 2014

Do góry
Jes

Ranczo Edy 00:01, 04 gru 2014

Do góry

Pszczelarnia 00:00, 04 gru 2014

Do góry
Wydaje się, że jest sielsko.
Lawenda, anthemisy, maki, drżączka nad strumieniem.

Lawenda, rumianki, lny, ruta w zielniku:

Mszyca siedzi na słodkiej bylicy (widać czerń na niej). Od róż trzyma się z daleka. Dlatego właśnie warto mieszać rośliny i stosować mylący przeciwnika ogrodowy patchwork.

Warzywnik słabiutko - noce czerwcowe były zimne.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:57, 03 gru 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...masz już to coś w domu...B. dowiozła?
Bogusiu byłam w Toruniu i odebrałam album ale byłam tak zmęczona tą wyprawą, że wczwśniej nie wstawiałam fotek, nie mam też fotki z wicewojewodą bo nie mogłam być na uroczystym wręczeniu albumów w Bydgoszczy przez brak wolnego dnia w pracy

W konkursie fotograficznym Przyroda Województwa Kujawsko -pomorskiego brałam udział po raz czwarty.
W tym roku wybrano i wykorzystano w wydanym albumie cztery moje fotografie
to fotki z tej serii

Ranczo Edy 23:56, 03 gru 2014

Do góry
gwiazdka z papieru ksero
papier na pół składamy i bierzemy róg z góry nadół środka kartki

i zginamy czubek i znów zginamy

Jurajski Ogród 23:47, 03 gru 2014

Do góry
Ewo z Ogródeczka, każdy zapewne już tęskni, jeszcze tylko zima i już...szybko zleci

Agnieszko
, dziękuję W sprawie skalniaka, aż musiałam do Ciebie zajrzeć w celu przypomnienia sobie i wiesz co? Nie grzesz kobieto, masz piękny skalniak w połączeniu z drewnianymi podkładami - mi się podoba

Renatko, byłam wczoraj u Ciebie i oglądałam, ale po cichutku...

Ewo z Piaskowni, Bonica piękna, tylko złości mnie po kwitnieniu, bo śmieci płatkami, no ale cóż: coś za coś...

Ewo z Pszczelarni, wydawało mi się, że ogród pokazuję z różnych stron, również mostek i pergolę... Nie zawsze mogę i chcę pokazać to, co za płotem, jak również mało pokazuję dom, ale krajobraz przed domem i za domem jest mój, z dwóch boków (za żywopłotem ligustrowym) już nie mój, ale z ładniejszej części korzystam, brzydszą omijam obiektywem...

Kasiu, oby do wiosny

Pozdrowienia dla wszystkich zaglądających

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies