Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie - 31 maja 2014 16:08, 30 lis 2014

Do góry
Leida napisał(a)
U Izy powitało nas pole maków - wyglądały obłędnie.

Jest i nasz Kuklik

BOSKO!!!
Ogród z widokiem na jezioro 16:07, 30 lis 2014

Do góry
Ogród z widokiem na jezioro 16:06, 30 lis 2014

Do góry
Dzisiaj zaliczyłam spacerek, zapraszam do obejrzenia mojej kałuży

W Dolinie Muminków 16:05, 30 lis 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)

[img size=640x427
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/75/751480/original.JPG[/img]

Chciałabym mieć taki wido z okna...wstążka tego pola mnie zachwyca
Pozdrawiam....choć nie lubię zimna, to takie widoczki uwielbiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:01, 30 lis 2014

Do góry
Zapraszam, kończą się... znowu Chociaż główny pożeracz drożdżówkowy został odebrany... Gabi niepocieszona... przydałby się starszy brat

Tworzę mój skromny ogród 15:59, 30 lis 2014

Do góry
Myślałam o czymś takim, tylko wplątałabym tam jeszcze ze 3 wysokie trawki jednakowego gatunku w odstępach co 50 cm. Jeśli przeglądałaś mój wątek to wiesz, że ja kule robię ze styropianu, tzn maluję je lub wykańczam inną techniką wskazówki Asicy bardzo trafne weź je pod uwagę. Jeżeli chcesz wyłożyć rabatę szyszkami, musisz nazbierać naprawdę dużo i wysypać sporą część rabaty, nie tylko pod krzaczkami . Mała ilość szyszek nie da ładnego efektu, ale jak przyniesiesz 20 wiader szyszek to już będzie je ładnie widać. Miałam kiedyś tak wysypaną rabatę, do lasu mam blisko i zawsze ze spaceru wracałam z pełną reklamówką i ciągle uzupełniałam świeżymi szyszkami.
Staraj się ściągać zdjęcia z inspiracjami, które Tobie się podobają i wykorzystuj później ten pomysł u siebie. To Tobie ma się podobać i to Ty masz wiedzieć czego chcesz.
Na Ogrodowisku znajdziesz dużo pięknych ogrodów, zima przed nami więc można poszperać do woli, powodzenia.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:48, 30 lis 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Dziś o zgrozo odkryłam, że nie zadołowałam jednej zielonej żurawki, którą posadziłam do skrzyneczki, nie wiem jak się nazywa i czy mi nie padnie, dostałam ją od Babopielki w upały i posadziłam do skrzyneczki bo mocno odchorowała chyba jeszcze mrozik sfolguje to ją zakopię
teraz jest ładna

...nic jej nie będzie...w ubiegłym roku późno dzieliłam i wkładałam do doniczek,potem tylko trochę obkopałam i przeżyły.Ładna.
W Dolinie Muminków 15:47, 30 lis 2014

Do góry
Witajcie, dziś w Naszej Dolinie Muminków pięknych widoków nie brakowało - troszkę z domku nie chciało mi się wyjść - cieplutko, milutko - więc postanowiłam chwycić aparat w dłoń i popatrzeć przez okno. Zobaczcie jak jest urokliwie .........

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:35, 30 lis 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...jutro grudzień i koniec roku już blisko,styczeń szybko minie...a w lutym zaczniemy szperać w torebkach z nasionkami...to będzie namiastka wiosny...
zgadzam się z tobą całkowicie najpierw przygotowania świąteczne,

a po nowym roku to już z górki
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:35, 30 lis 2014

Do góry
Pięknie u Was widziałam wszystkie pory roku zieleń i kwitnienia domek fale rabatkowe i pomysły ogrodowe fajnie bardzo mi się u Was podoba

Kwiatuch na powitanie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:33, 30 lis 2014

Do góry
Dziś o zgrozo odkryłam, że nie zadołowałam jednej zielonej żurawki, którą posadziłam do skrzyneczki, nie wiem jak się nazywa i czy mi nie padnie, dostałam ją od Babopielki w upały i posadziłam do skrzyneczki bo mocno odchorowała chyba jeszcze mrozik sfolguje to ją zakopię
teraz jest ładna

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:28, 30 lis 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
na powitanie kwiatek dla wszystkich

Cudny dziękuję
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:27, 30 lis 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Troszkę mnie na wspomnienia wzięło.
Przeglądam zdjęcia i trafiłam na te z mojej działeczki z ROD. To już hostoria, na 2 ogrody ciężko było czasowo wyrobić.
Żal mi było roślin zostawiać ale niewiele mogłabym zabrać. Może rodki i bukszpany dałoby się zabrać ale był środek lata i upały i bałam się że padną.
Ale cieszę się że odnalazłam te zdjęcia.

Witaj kochana Joanno też mam Andrzeja życzenia imieninowe serdecznie składam Wpadłam pooglądać twe zostawione roślinki piękne i dorodne okazy szkoda ...ale pewnie cieszą teraz jakieś dobre oko zaraz pobiegam u Ciebie i zapraszam do siebie Buziaki zostawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:18, 30 lis 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Miło, że zaglądasz Bogusiu
dzięki miłym wizytom i kolorowym wspominkom jakoś te zimne i nieprzyjazne ogrodowo dni przetrwamy

ślę pozdrówka

Aniu...jutro grudzień i koniec roku już blisko,styczeń szybko minie...a w lutym zaczniemy szperać w torebkach z nasionkami...to będzie namiastka wiosny...
W cieniu - zacieniona 15:11, 30 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bogusiu,naTwoją zacienioną, ja zawsze życzliwym okiem patrzę. I zachwycam się dbałością o nią. Zdrowia Tobie życzę i wyników zadowalających z tego codziennego tuptania.
Haniu...dziękuję za życzliwe oczko...nigdy ich nie za wiele...już tupię w domciu i czekam do wiosny.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:08, 30 lis 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pięknie wygląda panorama Twoich rabatek,bardzo mi się podoba...i takie energetyczne kolory...na dzisiaj pożądane.Pozdrawiam.
Miło, że zaglądasz Bogusiu
dzięki miłym wizytom i kolorowym wspominkom jakoś te zimne i nieprzyjazne ogrodowo dni przetrwamy

ślę pozdrówka

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:04, 30 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam ,jak sobie radzisz? Widzę,że rabatki pod płotem kwitnące onegdaj były. I to z takimi roślinami jak lubię.

Rozgardiasz przedświąteczny szybko minie, i od stycznia łaskawszym okiem na śnieg patrzeć będziemy.POzdrawiam
Witam Haniu w mroźną niedzielę, rozgość się o ogrzej bo szmat drogi przebyłaś, może naleweczki malinowej skosztujesz?

Irysy jeszcze w ubiegłym roku gościły na tej rabacie, ale szybko przekwitały bo było zbyt słonecznie - wystawa południowa, słabo ocieniona i postanowiłam przenieść je je zachodnią część ogrodu, już wcześniej zaczęłam tam je sadzić.

a jeszcze w ubiegłym roku dzieliły

miejsce z pierwszymi żurawkami

na zachodniej wystawie Zbyszek powiększył a właściwie przedłużył tę rabatę i w tym roku wszystkie tam powędrowały, a jak zakwitną? wiosna pokarze

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 15:04, 30 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Baaaardzo mi się podoba ta kompozycja, ale tę bordową żurawkę to bym wywaliła, taka od czapy jest
Ogród prawie romantyczny 14:55, 30 lis 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:54, 30 lis 2014

Do góry
Dubelek ha ha a chciałam co innego pokazać O właśnie szyszkową kulę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies