Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 10:52, 04 sty 2015

W lipcu zainstalowałam filtr do oczka, po roku bez filtrowania woda była okropna!!!!
To dobrze wydane pieniądze.. wiosną wkopiemy go i zamaskujemy lepiej, trzeba też poprawić ściek wodny... będzie co robić w tym roku.

Do tej pory chociaż filtr wyjęty woda czysta i widać aż do dna.
Mala_Mi 11:02, 04 sty 2015

Koniec września zaowocował fajną wycieczką do Wojsławic. Moje dziewczyny na hasło która jedzie stawiły się w sprawdzonym komplecie czyli wesołą Renia i spokojna Madzia.. dołączyła zamiast Agaty Beata - Motylek... to była podróż pełna śmiechu do łez. Samo spotkanie też było fantastyczne, tylko jak zwykle za krótkie... a arboretum w Wojsławicach to raj na ziemi. Jeszcze tam wrócimy... musimy zobaczyć te rzeki liliowcowe i odwiedzić naszą Miłkę, która nas tak serdecznie zapraszała do siebie. Ile wspaniałych przyjaciół mam dzięki Forum.... oj odszczekuję, odszczekuję ... ale tylko krowa zdania nie zmienia .
I migawki ze spotkania

Mala_Mi 11:15, 04 sty 2015

Październik to trzecia wizyta telewizyjna

W październiku rozwaliłam kolejną rabatkę która mnie wnerwia.. czyli moje cyce tujowe. Poszerzyłam, dosadziłam róże (za radą Mai) i jeżówki. Przesadziłam hibiskusa. Tawuły przytnę dopiero wiosną i już nie będę ich formować w żywopłot a w poduchy. Pierwsze wybrane róże nie zostały trafione z kolorem.. dokupiłam kolejne..
Wygląda to tragicznie.. teraz wygląda tragicznie, ale po wiosennych korektach liczę, że będzie fajnie i dopasuje się kolorystycznie do rabaty pomarańczowej która jest na przeciwko.

Mala_Mi 11:21, 04 sty 2015

Listopad...
To emisja mojego ogrodu w telewizji... jak dobrze, ze to już za mną..... nagrywania się nie stresowałam, ale emisji już bardzo.

Listopad to zbieranie liści, wycięcie roślin z kałuży

Ogród nie znosi bezczynności i ile można zbierać liście??? Rozkopałam ponad 50% rabaty telewizyjnej..... i czekam na efekty.. to tylko fragment przekopany. Na szczęście zima się spóźniła i jest szansa, że moje przesadzanie listopadowe i to z końca miesiąca nie wyjdzie bokiem. Część rabaty z pierwszego foto pozostało nietknięte
Mala_Mi 11:30, 04 sty 2015

Grudzień to już nuda ogrodowa, przygotowania do świąt.... zbieranie fotek do aktualizacji wizytówki. Czekam na śnieg by poprawić zimę... ale pozostałe pory roku czyli co kwitło na rabatach można obejrzeć w wizytówce, więc już tego nie wstawiam bo po co dublować fotki.

Czytam pomiędzy relacją wszystkie wpisy, ale by zachować ciąg sprawozdania nie odpowiadałam. Miło mi że ktoś te wypociny czyta
Ranek rozpoczęłam od Mai w Ogrodzie... piękny ogród Kasi i Tomka.. do planów Wojsławickich muszę koniecznie dopisać wizytę w Radkowie.. o ile gospodarze wyrażą zgodę na taka wizytę. I cieszę się, że mi Pszczółka kupiła trochę roślin z Radkowa Mam trochę Radkowa i ja

Aaaa październik to wielki krok małego człowieka Też ważne wydarzenie ogrodowe

Więc z taką samą radością kroczmy przez ten Nowy Rok 2015, tego życzę sobie jak i Wam
Betka 11:34, 04 sty 2015

Ależ się miło ogląda
Kasya 11:37, 04 sty 2015

Świetne podsumowanie
Mimo tego ze często tu zaglądam to i tak z wielką przyjemościa obejrzalam znowu twoj piekny ogród
anka_ 12:31, 04 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
... wielki krok małego człowieka ...

Więc z taką samą radością kroczmy przez ten Nowy Rok 2015, tego życzę sobie jak i Wam

Cudowne podsumowanie.

A co do Mai to zgadzam się w 100%, miałam ją okazję poznać (stare studenckie czasy).
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
lojalna_ 12:34, 04 sty 2015

Aniu Anka Ty szalona kobieto ten Twój rok to moje pięc. Oby Ci nigdy wariacie energii i siły nie zabrakło...ja juz nie pisze o tych tłumach ludzi w Twoim domu i ogrodzie ale jak zobaczyłam jak Ty te rabate jedna z druga cała przekopałas to w małym ciele terminator.

Obejrzałam teraz juz bardziej swiadomie zdjecia ze spotkania u Ciebie Pierwszy dzien lata....ludziska oczywiscie super , weseli, rozmowni az sie chce wszystkich wysciskac. Ale dopiero na tych fotach widac jaki Twój ogród jest wielki cudny. Twoja cudna wizytówka i telewizja to psinco w porównaniu z ta iloscia zdjec z Twojego ogrodu. I chce Ci przypomniec, ze piszesz tam, ze Twój ogród Ci sie podoba
A i wielki krok małego człowieka tkliwa pamiatka

Edit widze ze nie tylko mnie to złapało za serducho
Piotr_ 12:48, 04 sty 2015

Ciekawe zdałaś relację z uprzedniego roku ciekawe co przyniesie 2015 ja tam muszę do ciebie zawitać gdzieś w lecie i w realu to obejrzeć wszystko