Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wichrowe wzgórze 21:14, 01 sty 2015

Do góry
U mnie zima na całego. Początkowo śnieg delikatnie pokrył ogród białym puchem, ale już wczoraj było po prostu niezwykle bajecznie i biały puch zalegał wszędzie Mróz spory -17'C, co spowodowało moje obawy o niektóre rośliny, m.in. szczepioną glicynię.

Lawendowy zawrót głowy 21:13, 01 sty 2015

Do góry
To jeszcze po kiełbasce tak miło hihi
Wichrowe wzgórze 21:06, 01 sty 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)

Moniko, ostatnio natknęłam się na Twój piękny ogródprzeczytałam też początki więc wiem skąd ten kształt. Muszę przyznać że cudnie go komponujesz
a przy okazji proszę napisz jakie to miskanty kwitnące i po ilu sezonach są takie dorodne masz ich więcej widziałam i wszystkie kwitną

Miskant na zdjęciu, które wkleiłaś to Zebrinus. Mam też inne m.in. Variegatus i Gracillimus - te dwa ostatnie są najładniejsze wg mnie. Wszystkie kwitną i są dekoracyjne nie tylko latem i jesienią, ale też zimą, gdy pozostaną suche pióropusze. Bardzo wdzięczne rośliny. Miskanty rosną stosunkowo szybko - już w pierwszym sezonie robią się ładne, a w drugim robią wrażenie jakby były w ogrodzie od dawna. Polecam!
Kosolkowa Pasja 21:03, 01 sty 2015

Do góry
Olu, dziękuję pięknie za spotkanie i za śliczny upominek
Nawet mi kolorem do jadalni pasuje Wszystkiego dobrego dla całej rodzinki.

Ogródek Iwony 20:59, 01 sty 2015

Do góry
Dziś miałam fajne spotkanie
Wczoraj zadzwonił mąż Oli (Kosolkowa Pasja) i umówiliśmy się na spotkanie
W planach był spacer po śniegu, ale śniegu dziś nie bardzo. Wpadli na chwilę do mnie na kawkę: Ola, jej mąż i dwójka ślicznych dzieciaczków.
Mam fotkę z Olą, jej, jaka z niej śliczna dziewczyna i taka skromna. Prosiła, by jej nie wstawiać, zresztą dobrze, bo ja bym musiała najpierw boczki ociosać, hi, hi.
Ale od Oli dostałam śliczny wianek i tego nie zabroniła wstawiać, więc się nim pochwalę Wianuszek można powiesić, ale zostawiłam go w honorowym miejscu na stole. Jest zrobiony z suszków i bardzo pasuje na tą poświąteczną porę:

Przez to całe zamieszanie z urodzinami młodego, byłam zakręcona, jak wieczko na słoiku normalnie. Dopiero, jak pojechali, uzmysłowiłam sobie, ze ze mnie gapa. Nic nie dałam ani Oli, ani jej dzieciaczkom. Nawet nie miałam czasu spokojnie pogadać, musimy więc powtórzyć spotkanie.

Olu, pięknie dziękuję. Poprawię się
Pieniński zakątek 20:56, 01 sty 2015

Do góry
Olu... mam cichą nadzieję, że jodła zadomowi się tam na dobre

Witam Karolu... wydaje się, że 5 m to bardzo mało... to jednak złudne... to całkiem sporo ;P

Jolu... dzieki ... były to wspaniałe święta... niespieszne, leniwe, śnieżne. Ale u nas w kwadratowym śniegu było duuużo więcej niż w górach

Poniżej fotki z narciaszkowania.... w Białce.... armatki na niektórych trasach chodziły non-stop przez kilka dni.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:51, 01 sty 2015

Do góry
Dziś miałam takiego gościa w ogródku. usadowił się przed oknem kuchennym, a że właśnie smażyłam kotlety to miałam zsuniętą firankę i uchylone okno. Nie bał się wcale, gdy chciałam, żeby się odwrócił głośno "cmoknęłam", i on jak na zawołanie odwracał głowę w moją stronę.
Tak naprawdę to czatował na inne ptaszki, które przylatują do karmnika, ale u mnie mają gdzie się schować.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:50, 01 sty 2015

Do góry
Danusiu Tobie i Bliskim

Mocno ściskam
Martek
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:47, 01 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zyczę udanego szusowania w Bialce. Pewnie będzie jutro dziki tlum

Marzenko, to jedyna radość z zimy dla nas, sezon czas zacząć...najważniejsze jest to, że dzieci będą jutro z nami.......i może zdarzy się cud, że sobie razem zrobimy fotkę

Tak sobie marzę, że wszyscy kiedyś tam będziemy we włoskich Dolomitach

bo córa i syn już w parach, a córci wesele już w tym roku...ale w tej gromadzie nas jescze nie było,, może się uda'
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:40, 01 sty 2015

Do góry
Dla wszystkich zaglądających.

Niech Nowy Rok przyniesie Wam radość,
miłość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń,
a gdy się one już spełnią
niech dorzuci garść nowych, bo to one nadają życiu sens.
Ogródek Iwony 20:39, 01 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Iwonko wszystkiego najlepszego w Nowym Roku , a jesli tak lubisz ptaki to dołozę zdjęcie kwiczoła.

Bogdziu, dziękuję pięknie za życzenia i za kwiczoła. Nigdy jeszcze takiego cudaka nie widziałam. Pokazałam e-Mowi. Zastanawialiśmy się, czy naprawdę one wszystkie u ciebie hasają? U mnie tylko sikoreczki i mazurki. Zresztą, jak powiedziałam e-Mowi, że te, co do nas przychodzą, to mazurki, a nie wróbelki, to się zdziwił, bo nie wiedział, jak rozróżniać, hi, hi
Sikorki fajnie polują na jedzenie. Siedzą sobie na wierzbie w kolejce, pojedynczo przylatują do karmnika, zabierają ziarenko i uciekają na dąb. Jak już przejdzie kolejka, to w drugą stronę latają: dąb - karmnik - wierzba

Aha, dziś już śniegu prawie nie ma. Tak jak niespodziewanie przyszedł w pierwsze święto, tak dziś była odwilż i wszystko zniknęło.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:34, 01 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
ha ha super Ewcia wzajemnie i dziękuję kochana nic dodać nic ująć

Szczęścia w 2015 roku

Hehehehe nic nie ujmujmy, niech będzie wszystko jak najlepiej, odespałaś już tańce hulanki?
Piękna fota
Co się stało kwiatom ... 20:26, 01 sty 2015

Do góry
Iwonka, Też pozdrawiam noworocznie, pierwszy poranny spacer z Tygryskiem, upadłam na oblodzonym chodniku i jestem potłuczona głową uderzyłam o kant schodów, nadgarstek obdarłam, boli ten nowy rok.
Danusiu, To ja dziękuję za Twoją wizytę w moim wątku w tym szczególnym dniu, było mi bardzo miło gościć Ciebie przez chwilę.
Małgosiu, Trochę ten Nowy mnie zaskoczył, już drugi raz, pierwszym razem zakończyło się z nogą w gipsie.
Karol, dziękuję za miłe słowa.
Madżenka, pomyślę o tym, tylko czy nie zanudzę tymi różami?
tego bym nie chciała.
Ewunia, to było spektakularne wejście w nowy rok.
Pozdrawiam wszystkich cieplutkoi dziękuję za odwiedziny.
Trochę ptasich gości miałam

Wichrowe wzgórze 20:23, 01 sty 2015

Do góry

Moniko, ostatnio natknęłam się na Twój piękny ogródprzeczytałam też początki więc wiem skąd ten kształt. Muszę przyznać że cudnie go komponujesz
a przy okazji proszę napisz jakie to miskanty kwitnące i po ilu sezonach są takie dorodne masz ich więcej widziałam i wszystkie kwitną

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:22, 01 sty 2015

Do góry
Do tego zdjęcia i do tego miejsca często wracam i wiem że w tym roku też tam będę (na czubeczku )

Lawendowy zawrót głowy 20:11, 01 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dzieki kochana ; to nic innego mi nie pozostało jak wszystkich na grzanca zaprosic

Jolka, wizualnie bomba....smakuje zapewne tak samo jak wygląda.....samych dobroci w 2015 Roku
Pozdrawiam
Ogród z widokiem na jezioro 19:59, 01 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Szczęścia zdrowia pomyślności w 2015 roku

Edytko dla Ciebie i Twoich bliskich także pomyslnego Nowego Roku
W kamiennym kręgu od początku 19:56, 01 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Szczęścia zdrowia pomyślności w nowym 2015 roku

Edytko, szczęścia nigdy nie za wiele....dziękuję bardzo
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:49, 01 sty 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Na progu Nowego Roku 2015
dziękuję wszystkim za życzenia świąteczne i noworoczne
za przyjazne machania
za miłe i wspierające posty
do zobaczenia za miesiąc
macham do was

Aniu, bajkowy widoczek....dla Ciebie samych pogodnych dni i dużo zdrówka
Pozdrawiam
Między pasjami 19:45, 01 sty 2015

Do góry
Jolu, myślałam, że ona większa jest, ta piwniczka. Jednak ty musisz mieć przestrzeń do twórczej pracy, i światło!
A kłopoty domowe- współczuję, na jedną osobę zbyt dużo na raz.

Mimo wszystko, mam nadzieję, że z wiosną się otrząśniesz z tych kłopotów.

Samych pogodnych chwil w Nowym Roku.
Dla Ciebie trochę przestrzeni.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies