nasadzenia są bardzo przypadkowe
trzeba je objąć w rabatę, ustalić kształt rabaty
a przed świerkami nie będziesz tworzyć rabat?
zostanie sama zielona ściana?
można ją rozjaśnić szpalerem z hortensji
przy samej altance widziałabym bardziej trawy i hortensje niż świerki
może powstać przytulny zakątek
wydaje mi się, że najlepiej będzie jak narysujesz rzut, czyli plan
sama zobaczysz gdzie umieścić rabatkę i czy linia rabat ma być prosta czy falista
trawki trawkami, ale jaki piękne masz jesienne drzewa w tle
u nas taka straszna susza, że kolorowej jesieni to chyba nie zaznam w tym sezonie
wszystko usycha i opada zanim się poradnie przebarwi
klony tylko dają radę
w weekend może mi się uda zrobić foty
...nie wspominając już o hortensjach, które przymrozek pięknie "zbrązowił"
..a gdzie moje ukochane burgundy? ....nie będzie !
Mira
nie o bajzel się rozchodzi, ale o prawdziwe "ogrodniczkowanie" bez zbędnego nadęcia i pucowania wszystkiego "jak na przyjazd sołtysa"
a pracownia ...z charakterem, jak u prawdziwej ogrodniczki !
a kiedy Ty chcesz to jeszcze wysadzać ? ... zmimno sie robi ... zdazysz ?
ja mam kilka traw z różami
a jedną rabatę chyba będę musiała ją troszkę przerobić tz. w pastelli trawa jest teraz troszkę mniejsza niż róże
tutaj nn z rozpalenicą
Wszystko co bylo posadzone piekne sie zrobilo łacznie z choinami k , zagesciły sie wyprostowały az tu nagle zaczeły żółknąc ....bardzo , szukam przyczyny i ńie wiem.. Z Fidkiem wychodzimy nie sikał na nie....
No właśnie, ogrody żyją zmiennością dla mnie są piękniejsze,bogatsze
Witam Cię Alu i w tej przestrzeni
Kilka chryzantemek,kupiłam na wiosnę,dopiero rozkwitają.Widzę chyba będzie 2 , lub 3 różowe i i 2 białe,Mam ceglastą jedną z ubiegłego roku.
Marzy mi się mocno żółta i czerwona, tak żywa,Jak takie masz, to chętnie, bo chryzantemek to ja jeszcze chcę sobie kupić,aby były na jesieni tez jakieś kolorki większe.Dziękuję , za otwarte serce, Jolu
Aguś, jak dobrze,ci się spaceruje po moim ogrodzie to zapraszam częściej
Fotki niech zostaną.!Ja takiego szpaleru nie zrobię,bo nie mam miejsca
Cudnie te szpaler wygląda z Elmshornek.Ale ludzie tam mają co podziwiać u Ciebie,bo ona ,jeszcze wyjątkowo długo kwitnie, tak ?Dlatego właśnie ja kupuję.
Pora na motyle chyba wszędzie teraz nastała, ale to wspaniały widok patrzeć jak uwijają się na kwiatach i spijają nektar.A w te piękne słoneczne dni jest ich mnóstwo głównie na marcinkach,jeden brzęk , jak tam się podchodzi Róże w szpalerze cudnie wyglądają, ale ja nie mam takiego miejsca, więc jest jak jest.
A to taki fajny gość, prawda?? Rodzimy koliberek - Fruczak gołąbek