Witam się w nowym sezonie.
Nad jeziorem oczywiście jeszcze nie byłam.
Ale ogród uporządkowała mi moja Mama i mój Tata. Mama przesłała zdjęcia jakieś dwa tygodnie temu:
Kolory tulipanów zmieniają się wraz z fazą kwitnienia i przekwitania. Niestety na fotkach reklamowych tego nie widać, a szkoda. Mniej by było rozczarowań. A do tego aparat jak sama piszesz przekłamuje kolory, to też trzeba brać pod uwagę oglądając fotki w necie...
Dziewczyny proszę o radę
Mam amanogawe która zawsze kadnie kwitła w tym roku jest bardzo niemrawa i prawie nue kwitnie. Czy odrost który jest na zdjęciu mize być dzikusem który i osłabia drzewo? Wyciąć?
Po prawej stronie patrząc ba zdjęcie
Mnie też wciągnęła obserwacja wodnego życia. Taki mikrokosmos do podglądania Tak samo jak Ty bardzo delikatnie (albo wcale) wyciągam glony i dokładnie je oglądam. Ostatnio znalazłam prawdziwą niespodziankę - 2 chruściki w domkach z kawałków liści
Może ta Twoja jaszczurka wodna to traszka?
Justynka z tymi rozchodnikami to była pierwsza myśl. One rosną też na rabacie obok i planowałam je stamtąd wysadzić,podzielic i dac tu. Tylko nie wiem czy to się zgra z tą lawenda,którą kupiłam w 6-pakach w chwili zacmienia. Tu ta rabata obok.Są tam bukszpany, turzyce i właśnie rozchodniki Matrona.
Jestem za rozchodnikiem - już masz zestaw rozchodnik sesleria i rozplenica i wyglada super( zgapilam od Ciebie i posadziłam na wszystkich rabatach seslerie przed rozchodnikiem ) i przynajmniej będzie spójnie. Odnośnie rozplenic- ja bym je dała dalej od brzegu- korzenie będą się zaparzać przy tym betonie a źdźbła będą się przypalać
W warzywniku coś już posiałam ale chłodno trzeba okrywać. W środku warzywnika jest osiem skrzyń a wokół rabata z borowkami jest też malinotruskawka malina jezyna i będą kolorowe kwiaty takie wiejskie orliki,nemezja,nagietek,floksy