Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Malinowy zakątek

Malinowy zakątek

NowaKiKi 14:44, 21 cze 2023

Nie wiem co robię źle, no chyba ze malinowe pomidory tak maja ze listki się zwijają troche.
Nie nawozilam ich, przyvsadzeniu dałam skorupki jajka tylko do każdego dołka, podlewane pod korzeń a nie po liściach.

Cukini tez zaczyna coś dolegać
ElzbietaFranka 15:17, 21 cze 2023

Cukinia złapała mączniaka.
Czego ona ma tak gęsto koło siebie. Powinna mieć odstęp aby byla dobrze wentylowana.

Jak to dolne liście pomidorów to możesz poobrywaj.
Zobacz czym to opryskać eko. Najlepszy byłby wrotycz.
Dobre też jest mleko + soda + woda. Musisz poszukać w necie czym pryskać jest dużo porad.
ElzbietaFranka 15:20, 21 cze 2023

NowaKiKi napisał(a)
Kupiłam sadzonki barwinka większego, jak go podzielić? Noe chce popsuć rosliny

Ty się zastanów z tym barwinkiem. Jest bardzo ekspansywny. Posadz Go tam gdzie będzie sobie mógł swobodnie rosnąć. Nie daj Bóg na rabatach zdominuje ci wszystkie rośliny i nie pozbędziesz się go tak łatwo.

Barwinek wystarczy że ma jeden korzonek i się przyjmuje.
Marcin89 16:45, 21 cze 2023

Moje pomidory praktycznie co roku tak reagują na słońce, czy gorące powietrze. Niekiedy nawet przy deszczu lekko się zwijają. Olewam to. Bo taki ich urok. Co innego gdyby zawijały się pod spód, wtedy to braki pokarmowe podobno.
NowaKiKi 21:16, 21 cze 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Cukinia złapała mączniaka.
Czego ona ma tak gęsto koło siebie. Powinna mieć odstęp aby byla dobrze wentylowana.

Jak to dolne liście pomidorów to możesz poobrywaj.
Zobacz czym to opryskać eko. Najlepszy byłby wrotycz.
Dobre też jest mleko + soda + woda. Musisz poszukać w necie czym pryskać jest dużo porad.

Sadzialm pierwszy raz i nie sądziłam że obia nasionka wykiełkują. Moge je przesadzić jeszcze?
NowaKiKi 21:17, 21 cze 2023

Marcin89 napisał(a)
Moje pomidory praktycznie co roku tak reagują na słońce, czy gorące powietrze. Niekiedy nawet przy deszczu lekko się zwijają. Olewam to. Bo taki ich urok. Co innego gdyby zawijały się pod spód, wtedy to braki pokarmowe podobno.

No to mam nadzieję że faktycznie od gorąca.
NowaKiKi 11:50, 30 cze 2023

Aktualizacja warzywnika, vhyba poniosła mnie fantazja z ilością w przyszłym roku będzie lepiej

Kalarepa przepyszna i truskawki tez

Werbena pokazuje swoje piękno

MARCIN zdjecie przedogrodka w kamieniu, jeszcze roślin brakuje wielu

A tu rabata wzdłuż domu i ścieżki, częściowo obsadzina zylistkiem (będę próbować prowadzić na drEwko), paprociami i hostami.
Marcin89 16:21, 30 cze 2023

Dziękuję za zdjęcia, ogólnie lubię kamień w ogrodzie. Pytanie, czy cisy go polubią

Ten kamień na zdjęciu to właśnie dalmatyńczyk?

Moja werbena też kwitnie, a siewki rosną. Niektórym skróciłem wierzchołki to się rozgałęziły.
NowaKiKi 22:25, 30 cze 2023

Na rabatach kamien dalmatynczyk, a na ścieżce między płytami gres bazaltowy czy jakoś tak
Marcin89 09:25, 02 lip 2023

NowaKiKi napisał(a)
Na rabatach kamien dalmatynczyk, a na ścieżce między płytami gres bazaltowy czy jakoś tak
Dobrze wygląda ta ciemniejsza ścieżka Zapewne niedługo będę rozglądał się za kamieniem do ogrodu.

A te rośliny wzdłuż ściany domu mają być gęsto? Jak ja to mówię, taka rabata wylewająca się? Roślina przy roślinie?

Bo ja mam jakieś skrzywieniem i sadził bym tu w liniach prostych Ale nie wiem jaki chcesz efekt.