Gabrysiu gdzie mam posadzić tego sadźca on ma 80 cm czy tu może być?
W tamten kąt nie mogę, postument z tamta zniknie jak kobea przekwitnie a tam jest dzisiaj przesadzony lilak węgierski a przed nim Lady Charlotte a przed nią żurawki jest dróżka i potem miscant itd, to tylko tak wygląda Ten zawilec Rosea ma 120 cm
tak ale potem to są takie żółtawe z tyłu widać jeden
zobacz jak się zmieniaja masz tam młodziutki kwiatek potem starszy i przekwitający i przekwitnięty zobacz na torebki jak się zmieniają
Mariusz u mnie jest z You & Mee to samo tylko moja rośnie w donicy, dowiedziałeś się czegoś konkretnego o chlorozie? na wiosnę wymienię jej kompletnie ziemię i posypię korzonki mikoryzą zobaczymy co będzie pozdrawiam jak się czujesz?
Danusiu, najszczersze gratulacje z najlepszymi życzeniami dalszych, nie przemijajacych pasji i ogrodowych sukcesów. U wielu co godzina, to nowina, a u Ciebie 40 lat wytrwałości. Te przecudowne zawilce jesienne(które uwielbiam) zakwitły Ci jakby na zamówienie, w prezencie. Chyba dużo ich posadziłaś, że dały taaaaki efekt.
No, kurczę, wiem że to ona. Piękne, duże i płaskie kwiaty bez tych wystających główek, w cudnej żółci. Akurat podłączyłam pamięć ze zdjęciami, to Ci pokażę co mnie latem zachwyciło. Rosły na wielkiej rabacie z równie okazałymi żółtymi i pomarańczowymi cyniami. Miód po prostu i strasznie się cieszę na te nasionka.
Czy ktoś może potwierdzić czy to Actinidia arguta 'Issai'? Obecnie ma drobne białe kwiatuszki. Mam podejrzenia, że to jakiś rdest, bo rośnie jak szalone.