Jesiennie już .........ale za to kolorowo.........
To ten klonik którego wypatrzyły mi i wytargowały nasze łodzkie ogrodowiskowe dziewczyny w tym roku na wystawie w Piotrkowie w maju...był śliczny zieloniutki a teraz uwodzi liścmi w ostrym karminowym kolorze, normalnie świeci na tle trawnika
Kasiu jak dobrze posadziłaś to ruszą nie za głęboko nie więcej jak 5 cm pod ziemią maja być kiełkia drzewiastą się sadzi trochę na skos.Piwonie krzewiaste dobrze zimują w naszym klimacie i nie muszą być zabezpieczane przed mrozem. Jedynie młode rośliny w zimniejszych rejonach kraju warto obsypać kopczykami ziemi, które ochronią nasady krzewów. Nawet jeśli wierzchołki pędów przemarzną, wiosną po przycięciu wyrosną nowe.
No i najnowszy nabytek - Tajga (w tle biała okrywowa Milky way) kolor jest przekłamany na tej fotce bo w rzeczywistości to ona jest taka purpurowa, bardzo ciemna, ciemniejsza niż Ascot :
Pozostałe róże albo jak Artemis juz odpoczywają albo jak Pastella maja pąki które raczej juz nie zdążą sie rozwinąć
Jestem z rewizytą piękny masz ogród i piękne w nim kwiaty i krzewy, gustowne nasadzenia Phantom jest przepiękny mój nie ma takich dużych kwiatostanów, co mu zadałaś?widzę, ze też masz Double Delight u niej każdy kwiatek jest innywrzuciłam u siebie trochę peonii naszukałam się tych zdjęć bo mam b. dużo nie wiem czy widziałaś? a kosmosy są piękne i nie tylko pełne
może coś byś jeszcze chciała wiedzieć o piwoniach to pytaj
słonka trochę było Takie sobie do cięcia sprawiłam thuja i cyprysik nie napiszę jakie bo nie wyraźnie muszę do poprawki się przejść bo sama ciekawa co to za odmiana