Ogrodnik Mimo Woli cd
14:43, 01 paź 2014
Gdzie chcesz je dać? Tzn koło czego, jakie stanowisko, ile miejsca? Czy maja być też zimą czy tylko latem...
Traw jest tak dużo, że głowa boli.... samych rozplenic jest tak dużo, że idzie się pogubić. łatwiej mi napisać jak się o jakaś zapytasz. Rozplenice polecam wszystkie, to piękne trawy. Ale one zajmują sporo na szerokość. Ale mus je mieć koniecznie... nie wyobrażam sobie ogrodu bez rozplenicy, Black Beauty jest po prostu odjazdowa, zerknij do Irenki z Miłkowa, wstawiała ostatnio. Poszperaj w necie jaka wielkość ci odpowiada. I pamiętaj, każda rozplenica jest ładna.
To moja Black.. ale foto kiepskei
Druga konieczna trawa w ogrodzie to miskant chiński. Morning jest wysoki, ale z niższych polecam Kleine Silberspinne .. srebrne kłosy. Podoba mi się a nie mam Yaku Jima, też z niższych,piękna fontanna

Ze średnich ta jest fajna..trzęślica modra "Variegata" (łac. Molinia caerulea), foto kiepskie. Pisze, że lubi dość mokro, ale u mnie rośnie i na suchym. Szybko startuje po zimie, nie rozłazi się. W słońcu i od strony zachodniej pod drzewem też sobie radzi.
Muszę poszukać lepszego foto