Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:43, 01 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Gubie sie troche w tych trawach a Ty masz prawie wszystkie . Powiedz mi jesli chce takie srednie a nie wielgachne to których mam szukac... Roplenice... .?

Gdzie chcesz je dać? Tzn koło czego, jakie stanowisko, ile miejsca? Czy maja być też zimą czy tylko latem...

Traw jest tak dużo, że głowa boli.... samych rozplenic jest tak dużo, że idzie się pogubić. łatwiej mi napisać jak się o jakaś zapytasz. Rozplenice polecam wszystkie, to piękne trawy. Ale one zajmują sporo na szerokość. Ale mus je mieć koniecznie... nie wyobrażam sobie ogrodu bez rozplenicy, Black Beauty jest po prostu odjazdowa, zerknij do Irenki z Miłkowa, wstawiała ostatnio. Poszperaj w necie jaka wielkość ci odpowiada. I pamiętaj, każda rozplenica jest ładna.
To moja Black.. ale foto kiepskei

Druga konieczna trawa w ogrodzie to miskant chiński. Morning jest wysoki, ale z niższych polecam Kleine Silberspinne .. srebrne kłosy. Podoba mi się a nie mam Yaku Jima, też z niższych,piękna fontanna ewentualnie Adagio

Ze średnich ta jest fajna..trzęślica modra "Variegata" (łac. Molinia caerulea), foto kiepskie. Pisze, że lubi dość mokro, ale u mnie rośnie i na suchym. Szybko startuje po zimie, nie rozłazi się. W słońcu i od strony zachodniej pod drzewem też sobie radzi.
Muszę poszukać lepszego foto

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 14:41, 01 paź 2014

Do góry
Witajcie, dostałam od sąsiadki drzewko iglaste, ale nie umiała mi powiedzieć jak się to nazywa. Powiedziała że jej znajomy przycina takie drzewko u siebie w bonsai. Ma podobno rosnąć jako wąsko stożkowe lub kolumnowe...
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:34, 01 paź 2014

Do góry
Cześć Ewuniu! Póki co to są zakupy w skali mikro, ale od czegoś "tsza" zacząć

Jeszcze tylko kilkadziesiąt minut i siup ...
Ogród do odświeżenia 14:34, 01 paź 2014

Do góry
Ludu złoty!!! Setkę przegapiłam Nagana mi się należy!

Już nadrabiam Gratulki z kfffiatuchem
To Pastella

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:23, 01 paź 2014

Do góry
Anipla - nie patrze na numer stronki, bo mi to do niczego nie jest potrzebne .. ale mamy okazje razem świętować tysiączek.. bo to juz jakaś okazja

Madżen -moje trawy są często nn i wcale tak dużo ich nie mam.. zimą będziemy pokazywać i katalogować

Jola - jak tak odbierasz wątek..to cel został osiągnięty O to mi chodziło.. miłe i pożyteczne..

Irenka - rozchodnik stoi w wiadrze.. i dumam co dalej.. przestało padać.. może pójdę po południu pomyśleć co dalej..

Pszczółka - liliowców mam chyba więcej niż Gabrysia, do kupy z 40 metrów bieżących Bo ja mam mikro Wojsławice... Acha Gabriela ma możliwość powiększenia swoich Wojsławic a ja już nie Katalog traw i rozchodników kuleje i go nei mam.. tylko kilka zidentyfikowanych I w tym roku rozchodniki są beznadziejne..

Widok z okna na zapłakana różę... ostatki Grahama

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 14:22, 01 paź 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Masakra...
Skojarzenia dowolne

Marchewka "siedzi na pomidorze"... ot tak sobie...

Została zjedzona w zupie

Cha cha! Prawie jak żeń-szeń. Co Ty w tym ogródku hodujesz, aaaa????

Ogród z łezką 14:07, 01 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
A to jest wyjątkowe

Pamiętam ten moment
Ogród z łezką 14:06, 01 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu a co to z moim Emkiem za scenki?? Buziaczki

A co tu wyprawowywujesz??

Jakie scenki??? To wszystko jawne było

Kompletnie nie wiem co Kondziuli pokazuję...

Dzięki za zdjęcia Małgoś

Buziol
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 14:04, 01 paź 2014

Do góry
Czy tutaj posadziłaś pięknotkę?
Lawendowy zawrót głowy 13:48, 01 paź 2014

Do góry
Tyl domu z dwóch stron widac domek gospodarczy sasiada sliczny jest

Lawendowy zawrót głowy 13:46, 01 paź 2014

Do góry
Po lewej pod płotem bedzie pomieszczenie gospodarcze kiedys...... A pod domem kosta reszta zielono , własnie dosypalismy ziemi

Lawendowy zawrót głowy 13:43, 01 paź 2014

Do góry
I tak ... Trzeci dzien czekam na czarnoziem codziennie miły Pan mnie zapewnia... Szefowo dziasiaj bedziemy a my stoimy z nasadzeniami
Na trzech tujach sie skonczyło w piatek

Lawendowy zawrót głowy 13:32, 01 paź 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
Jolcia, jak grubą podbudowę na podjeździe będziecie mieli ? - nie licząc kostki.

40 cm miejsce na gruba podsypke
Przycinanie - cięcie tui 13:29, 01 paź 2014

Do góry
Tuje szmaragdy- taki maja przyrost. Posadzone 4 lata temu. Ciete tylko na początku. Kiedy wykonać -wiosną?-cięcie i w jaki sposób. Dziękuję za uwagę

Moje początki- i brak doświadczenia :) 13:11, 01 paź 2014

Do góry
Wreszcie wprowadziłam jakieś zmiany na tej rabacie przed domem za radą Danusi. Pewnie jeszcze dalej nie jest idealnie, ale mam nadzieję, że trochę lepiej. Wrzuciłam oczywiście matę.

Na wiosnę chciałabym przesadzić hibiskusa i zamiast niego posadzić jeszcze jedną hortensję. Chyba, że mogło by tak zostać? Sama nie wiem.

Mały ogród Kasi 13:10, 01 paź 2014

Do góry
to trup najgorszy ze wszystkich

tutaj jest jakaś sieć, ale to chyba zwykły pająk nie przędziorek, bo obok jest pajęczyna. Czy przędziorki lubią cisy?

Tego można by jeszcze pewnie odratować[img
size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/71/718094/original.jpg[/img]

Czy przesadzać je w takim stanie w inne suchsze miejsce? pomóżcie please
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:05, 01 paź 2014

Do góry
Z jesienią przychodzi czas na podsumowania, z jednej strony mało, a z drugiej aż tak wiele

Co wydarzyło się w tym roku w moim ogrodzie:

1) powstał nowy przedogródek, który będzie się co roku zmieniał

2) ruszył pierwszy sezon warzywnika - udały się zioła, cebula, pory, ogórki, cukinie, papryka i dynia

3) posadziłam w przedszkolu ogrodowym własne sadzonki-50 szt bukszpana i 10 limek z patyków,
4) powstała rabata asperkowa, będę jeszcze dosadzała na niej krokusy,

5) muśnięta, bo niewiele zyskała rabata przedkuchenna, dostała 5 cisów i 2 buki trikolory,
6) stare wrzosowisko doczekało się rekonstrukcji, w miejscu dwóch ogników, posadziłam 2 karłowe jodełki, molinię, kostrzewę i kilka nowych wrzosów,

7) są już kanciki wzdłuż tarasu, przedogródka, preriowej i młodego wrzosowiska,

8) głazik na młodym wrzosowisku otuliłam żwirkiem, oddzielając od trawnika,

9) na preriowej rosną już w grupie turzyce Frostet Curls

10) ogród zyskał 3 nowe magnolie,
11) zajawiła mi się rabata serbusiowa, jest teraz w trakcie tworzenia, inspiracją był dla mnie ogród Kapiasów, serby kupione u Koniora już posadzone

12) mordor za domem został wreszcie przekopany, a co tam będzie jeszcze nie wiem, eM chce małą plantację winorośli, trochę już rośnie,

13) w tworzeniu jest rabata azaliowa, kończymy przygotowanie podłoża, eM wczoraj przekopał gorczycę, 15 października, nareszcie azalijki pójdą do gruntu

14) usunęliśmy wiekszość szmat z rabat i ściółkujemy mulczem ze zrębków,

Jeszcze tylko cebulowe czekają na wsadzenie i można będzie przygotowywać się na Dolomity Super Ski
Ogród to życie 13:04, 01 paź 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Jolu, u mnie dla jesieni drzwi otwarte, uwielbiam jesień... Wtedy żyję wolniej, widzę wiecej...

Ależ pięknie to ujęłaś
Dla Ciebie moje Fairy, będą tak kwitły aż do mrozów. Kolor jak na zdjęciu.
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 12:58, 01 paź 2014

Do góry

Och jak ta papryczka cudnie się tu wpasowała .
Witaj Agnieszko na ogrodowisku, cudnie masz.
Ogród w Puszczykowie 12:56, 01 paź 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Wrzosowisko nabrało kształtu.

Aż powtórzę zdjęcie, czego zwykle nie robię, jestem naprawdę pod wrażeniem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies