Oj Aniu masz rację, że energiczna. Jak się biorę za pielenie w tym misz-maszu to muszę takie akrobacje wyczyniać, że szok. Dzisiaj sadziłam różę na rabacie podniesionej i kopałam dziurę w ziemi zamiast ukucnąć to w skłonie, sąsiedzi mieli niezłe widoki. Kopałam małą łopatką to tak dla wyjaśnienia. Ja chyba lubię takie dziwne akrobacje, a ile razy noga mi się omsknęła na kamieniu fiu... fiu... A mam tam naprawdę duże kamienie.
Mam dość rzadko posadzone tuje i chciałaby te luki zlikwidować, póki co rosną tam róże. Rozchodnik do podziału i do przesadzenia musi iść. A moze jakies propozycje
teraz kilka koncepcji. Wiem, że bardzo podobne one są wszystkie ale najlepiej jak są to kręte rabaty, bo przecież chcę powiększyć ogród
1 Trawnik zawarty w trzech kołach, taras w miarę normalnych rozmiarów na ten zakątek, no i drugi taras, taki malutki na pokrywie od studni, jedynie krzesło się zmieści ale zawsze coś
Dzisiaj nastawiłam dwa takie słoje pigwy na nalewkę na razie pigwa i cukier na 3 tygodnie potem zleję sok i połączę z alkoholem a potem będzie się macerowało
a ziemia przepuszczalna czy nie? jak chcesz to ja mam nowych 9 sadzonek w doniczkach, bo listki wsadzam i rozradzają się jak tutaj widzisz ile ma dzieci? a potem rozsadzam do doniczek
Aniu witam serdecznie jak miło widzieć starych znajomych
Porządek i ład lubię, jednak nie powiem, że Ogrodowisko naprowadziło mnie ponownie na zagubioną drogę.
ta mgła coś ostatnio mnie prześladuje ...Pijmy wino za kolegów do dna
Bo oni to my, a my to już mgła...
na prawo od mgły wyłania się taki widok teraz to już wiesz
ten tekst przypomina mi się przy okazji każdego spotkania klasowego ..Pijmy wino za kolegów
Którym szczęścia w życiu brak
Za tych, którym zawsze idzie nie tak
Kobiety nie te i zimy zbyt złe
My, co mamy ciepłą strawę i kąt
Opinię jak łza, przepustkę na ląd
Pijmy wino za kolegów
Co się niby iskry tlą
Których jakiś Bóg przeznaczył na złom
Pociągi nie te, pogody zbyt złe..