Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 21:34, 30 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Wiem, wiem, niech zdrowo rośnie, a białej nie masz?
Nie mam...czuprynki stipy związałam w koczek,bardzo się plątała...
Ogrodowe przygody 21:34, 30 wrz 2014

Do góry
goście na lawendzie
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:34, 30 wrz 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Pięknie kwitną u ciebie fiołki, takie zdrowe i zadbane. Jestem zauroczona dostanym od ciebie ostrogowcem, kwitnie niestrudzenie od kilku miesięcy.

Jolu cieszy mnie że tak ładnie kwitnie oglądałam u Ciebie na wątku tutaj jeszcze nie mam ale nic straconego fiołki kwtną prawie na okrągło maja krótkie przerwy a potem znowu jak ten
i ten
Ogród do odświeżenia 21:32, 30 wrz 2014

Do góry
A tak a propos.. Ty to masz szczęście .. Teraz znów te cisy niedaleko Ciebie sprzedają .. Tyś chyba normalnie w czepku urodzona ...

Buziaki i gratulacje na 4 setkę z giardinką

W cieniu - zacieniona 21:27, 30 wrz 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

fajnie
rozchodnik piękny, moje już przekwitają, niestety
...u mnie w cieniu...dlatego później...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:26, 30 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dzisiaj rabata nadal jest kolorowa, wręcz pstrokata, ale jestem z niej zadowolony (chociaż skalniak nadal lekko mnie drażni ) i pod koniec września nie straszy, a w pzyszłym roku mam nadzięję, że będzie jeszcze lepiej gdy rośliny zaczną rosnąć. Różaneczniki mogą mieć tam troszke ciasno za jakiś czas, ale jeżeli Cunningham White nie zakwitnie dostanie eksmisje i miejsce na rozrastanie dwóch pozostałych będzie.
Pomijam wypalone przez pieska placki w trawniku, ale nic na to już nie poradze tak mam go nauczyła i nie chce się oduczyć.

Przyszłam z rewizytą...i mnie było miło Cię poznać...Twój ogród ciut widziałam, ale ta rabata mi jakoś umknęła...a jest świetna, ma kolorki, a to lubię...u mnie skalniak się nie sprawdził....pożegnałam się z nim, wkurzał mnie bardzo, ale u Ciebie widzę, że wygląda obiecująco...trawa no cóż...piesy tak mają....ja żeby uniknąć żółtych plam na trawie z konewką latam za swoją sunią
Pozdrówka zostawiam
W cieniu - zacieniona 21:25, 30 wrz 2014

Do góry
Trójsklepka w tym roku wysoka ...do 1,5 m!
W cieniu - zacieniona 21:25, 30 wrz 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...my za Tobą też tęsknimy...

Milo popatrzeć na trójsklepkę
Tu ma być ogród :) 21:22, 30 wrz 2014

Do góry
Witam,
po kolei postaram się odnieść do powyższych wpisów
popcarol - też podobają mi się wejścia obsadzone szpalerem drzewek na pniu, ale u mnie ta ścieżka jest króciutka, będzie ze 3m więc uznałam, że na takiej długości nie będzie to dobrze wyglądało.
Co do tej symetrii, to na pewno będę chciała podobnie obsadzić te dwie rabaty pod oknami, natomiast rabata równoległa do tej między bramą a bramką nie ma takiego samego kształtu, ona będzie się łączyć z opaską (rabatą jaką chcę pociągnąć wokół 3 boków działki). Na razie myślę, że w jednej i drugiej będzie takie samo drzewko główne, a co dalej sama jeszcze nie wiem, może coś mi się wyklaruje przez zimę - musi!
Dla pełnego obrazu fotka zagospodarowania działki.

Selly, dzięki za radę, postaram sie porozsuwać trochę te żurawki
Anias - może i Ty masz rację, ale zostawię to tak do wiosny, najwyżej wtedy będę zmieniać
Dziękuję wszystkim za uwagi i pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 21:22, 30 wrz 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Faktycznie, rzadko pokazujesz Bogusiu szersze ujęcia. Wszystko pięknie się rozrosło.
Super spotkanie miałyście.
Będę pokazywać więcej jak wszystko się rozrośnie...na razie jeszcze tylko tyle...pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 21:20, 30 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Relacje obejrzałam dokladnie, piękne zdjęcia zacienionej, rzadko w takiej szerokości, a najbardziej zazdroszczę spotkania, tęsknię już za Wami pozdrawiam a teraz idę do Ani obejrzeć
...my za Tobą też tęsknimy...

Do góry
...białe kupiłam niedawno,są duże...

W moim regionie białych szukam już dwa lata i nic
Świecznicę muszę przyznać że pierwszy raz widzę
Ogród u stóp klasztoru 21:20, 30 wrz 2014

Do góry
melduję że fotek NIET .postanowiłam sobie zrobić u siebie dzisiaj przerwę i zreorganizowałam ogród mamy .zawiozłam do niej pół ogrodu -sadzonki , bylinki i trawy .praca była warta jej radości i uśmiechu . mami ma już 81 lat ale dzielnie pomagała mi mimo sprzeciwu ....ze zdjęć widać że grupowanie drzew nie było łatwe .oczywiście te wielkie zostały ale mniejsze krzewy poszły na boki ...wszystkie .

jutro to już obiecuję fotki , bo jak przyjechałam do domu to jeszcze mi jeden pomysł wpadł do głowy ....i jestem teraz mega zadowolona ....podzieliłam przedogródek na pół....

Do góry
...zadzwonię...

fajnie
rozchodnik piękny, moje już przekwitają, niestety
Ogród w duszy mi gra... 21:16, 30 wrz 2014

Do góry
te roślinki od Danusi w przyszłym tygodniu pewnie jak przyjdą roślinki - na razie zaplanowałam powsadzać graby i buki, powsadzam też ciski tak żeby zrobić taki dwustopniowy ekran cisowy od strony siatki tak będzie to wyglądać
to szare to wyższe piętro ekranu to niebieskie to niższe, tam gdzie będą hortki (1) nie będzie tego niższego piętra ale potem pod bukami i grabami (2 i 3) będzie ono znowu i będzie przeplatać pnie drzew. MArzy mi się coś takiego - chodzi mi o kształt drzew mniej więcej
i żeby były ubrane w kołnierzyki z cisa
we wnęce czyli po murku pnie się bluszcz więc będzie to mniej więcej podobnie a imurek będzie zasłonięty. Taką mam wizję no i chyba jednak muszę iść w ogród bardziej geometryczny. Tak sobie chodziłam i chodziłam po ogrodzie i doszłam do tego wniosku że to będzie bardziej pasować do domu, zaufam doświadczeniu szefowej
4 to ambrowiec ale kolumnowy i tu mam problem gdzie ja takie cuś dostanę...
Ogród Eli 21:16, 30 wrz 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Elu śliczna jesień Buziaki

Gosiu jeśli tylko ciepełko i słońce to jesień może być

spóźniona anabelka

i nóżki anabelki

niezawodna róża

W cieniu - zacieniona 21:15, 30 wrz 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Co to za piękność?
Widziałam kolory w Twoim ogrodzie, zazdroszczę, zwłaszcza białych zawilcy, u mnie tylko różowe.
...białe kupiłam niedawno,są duże......
...świecznica,pachnąca...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:14, 30 wrz 2014

Do góry
Dziękuję za miłe i krótkie spotkanie w Wojsławicach
W cieniu - zacieniona 21:13, 30 wrz 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
ale kiedyś wrócisz? to zapytam później
...zadzwonię...
Ogródeczek jagody99 21:13, 30 wrz 2014

Do góry
Moja Isabella 6 lat
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies