Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

eda 21:47, 06 sty 2015

monteverde 22:27, 06 sty 2015

Oki Basiu nie ważne posty dobrze, że odpoczywasz a pochwalisz się tytułem tej absorbującej książki?u siebie wstawiłam zimówkipozdrówka w nowym roku
barbara_kraj... 18:43, 07 sty 2015

Aniu, ja za zimówkami się jeszcze nie rozglądałam, mało z domu wychodziłam. Mam cichą nadzieję, że mi się coś trafi.

Dziś wpadliśmy na chwilę na działkę, odpadków na kompost zebrało się sporo i czas było to wywieźć.
Całość cienką warstwą śniegu przykryta, słońca było brak i widok jakiś ponury. Nawet nie miałam ochoty zdjęć robić. Coś tam jednak cyknęłam. Ale żadnych cebulowych wychodzących z ziemi nie widzialam. Wszystko śpi.

Rododendrony zwinięte liście mają. Widać ziemia zamarznięta i cierpią. Zresztą nie pierwszy raz, gorzej bywało. Za kilka dni ocieplenie ma przyjść, to ziemia może odtaje nieco.

barbara_kraj... 18:50, 07 sty 2015

Ciemiernik z kwiatkami zasypany, pozostałe chyba nie zakwitną, tylko cuchnący ma pąk nabrzmiały, ale jego pełnia kwitnienia na kwiecień chyba przypadnie.

barbara_kraj... 18:53, 07 sty 2015

I takie tam...

GorAna 19:42, 07 sty 2015

Basiu, pozdrawiam noworocznie....u mnie po południu zaczął wolniutko pruszyś śnieg....ciekawe co zastanę jutro?...piekne sniegowe czapy u Ciebie
Kindzia 20:08, 08 sty 2015

U nas już dzisiaj było nieco cieplej, ocieplenie jednak idzie. I dobrze, mrozik był, robale może wymarzły trochę, teraz już tylko na wiosenkę czekamy

U mnie krokusy wylazły, trochę narcyzów...zobaczymy...

Pozdrowionka
bogumila 15:12, 09 sty 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Ciemiernik z kwiatkami zasypany, pozostałe chyba nie zakwitną, tylko cuchnący ma pąk nabrzmiały, ale jego pełnia kwitnienia na kwiecień chyba przypadnie.

Ciemierniki prezentują się znakomicie.Moje też mają pączki...a cuchnącego mam obiecanego.Pozdrawiam..
boguslawa_ma... 11:06, 10 sty 2015

Basiu dziś rogaliki upiekłam,nie miałam takiego grubego cukru i nie ma tego efektu, ale i tak są dobre
barbara_kraj... 23:12, 10 sty 2015

Aniu, dzisiaj to pewnie już śladu po śniegu nie ma. Ociepliło się. U mnie strasznie wieje a od wczoraj pada deszcz.

Kasiu - to ocieplenie chyba chwilowe, ochłodzenie znów zapowiadają.

Bogusiu z Zacienionej - od dawna obserwuję ciemierniki cuchnące. Zauważyłam, że po kwitnieniu zamierają, ale pojawiają się nowe siewki. Trzeba jednak trochę poczekać na ponowne kwitnienie.

Bogusiu - odważyłaś się! Jednak cukier gruby jest konieczny.