Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przy bocznej drodze 20:05, 12 paź 2014

Do góry
wadol napisał(a)
Jesień na mojej parceli.

WAW!!
Cudne żurawki, ja tez je bardzo lubię
Dalie przepiękne kolorki, takich czerweoniastych mi brakuje jeszcze
No i cudne hortensje, mój ostatni bzik ogrodowy
Ogród z widokiem na jezioro 20:04, 12 paź 2014

Do góry
Jesień po sąsiedzku
Ranczo Edy 20:00, 12 paź 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Kurczę, ten kościół z Twoich pięknych fotek to kojarzę! Możliwe, że przejeżdżałam tam nieraz, ale jaka miejscowość, to nie wiem. Pozdrawiam jesiennie!

Super to mamy blisko daj znać jak blisko na priv jak chcesz Liście super barwy
Ogród zapachów u Jasi 19:58, 12 paź 2014

Do góry
alinak napisał(a)
piękne dalie pokazujesz .a u mnie to ciągle niedoceniony kwiat .mam raptem 2 sztuki i jeszcze się schowały w bodziszkach

Alinko ale Ty masz trawy, więc rabaty wyglądają pięknie również późnym latem i jesienią. Ja traw z przyczyn wyższych nie powinnam uprawiać (ach ten pyłek ) a dalie dodają kolorytu ogrodowowi i mam materiał na bukiety czyli przyjemne z pożytecznym. Kleome nie siałam , samo się wysiało i jestem z tego bardzo zadowolona. Jedynym minusem jest to że nasiona nie dojrzeją i sytuacja w przyszłym roku się nie powtórzy.
Pozdrawiamy cieplutko

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:55, 12 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)
U ciebie tak wszystko rosnie mimo woli,ze nawet jesienno kwitnące piwonie nikogo nie zdziwią

To z innej beczki.. rok temu o tej porze zaczęłam robić tę rabatę.. szok jak wydoroślała.

W realu fajniesza niż na foto
Pomysł na ogród 19:52, 12 paź 2014

Do góry
na dziś wygląda tak i ma 2 metry wysokości

i ja jeszcze poczekam z kopaniem jej - może mi zakwitnie ?

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:51, 12 paź 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

U Ciebie zebrinus też kwitnie ? u mnie niestety przez tyle lat nie chce

Pozdrawiam
To właśnie tu 19:51, 12 paź 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)

Wzięłam przykład z Gabrieli i też zrobiłam zdjęcie kwitnących obecnie marcinków, po jednym kwiatku z każdej odmiany, która u mnie rośnie.

No i super, że wzięłaś przykład.
Tak mało masz astrów, mnie się wydawało, że jest masa, ale chyba to dotyczy ilości roślin, a nie odmian. Płożący obsypał się kwiatami, pododa sprzyja.
Moja działka na Dębowym Lesie 19:50, 12 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
wow jakie fotki! Ale nie wszystkie są chyba świeże? u mnie hosty już brzydkie, zżółknięte, niektóre zupełnie padają... pozdrawiam!!

Tak, tak hostowe zdjatka są z lata.
jazzy napisał(a)

Aniu, czy możesz mi podać jak nazywa się odmiana tej dużej funkii po lewej, tej całej zielonej?
Piękne są wszystkie, ale ta mi się najbardziej podoba

Ależ poruszę to Hosta sieboldiana Elegans .Jest duża, zielono- niebieskawa, i ładnie pachną jej kwiaty

Moja ulubienica róża Róża Chippendale

hibiskus bylinowy

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:48, 12 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Dzieki za info o astrze - w takim razie na razie mu nie szukam miejsca
Ale po ten winobluszcz to bym sie kopsnęła do cię
Moje marikeny jeszcze zielone

Bluszcz do niczego sie ukorzenia...

A mariken od dziś dopiero żółknie

Same sie wysiały

Pomysł na ogród 19:48, 12 paź 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Krzysztof.
A ja poproszę o dokładny instruktaż jak przezimować pampasową bo wiem że Tobie się to udało.
Dzisiaj wykopałam i wsadziłam do donicy. Narazie zostawiłam ją w ogrodzie.
pozdrawiam

już wykopana ? kurcze a może to już czas?

ja w zeszłym roku miałem dwie trawy pampasowe
i na dwa sposoby starałem się je przezimować
pierwsza czynność to przyciąłem je tak na 20 - 30 cm
jedna z nich była przeznaczona do zimowania w gruncie - a jak wiadomo jej największym wrogiem jest wilgoć i gnicie - więc została bardzo dokładnie obsypana dębowymi liśćmi zawinięta we włókninę i przykryta wypełnioną liśćmi donicą
i jak wiesz ten sposób się zupełnie nie sprawdził - trawa nie przetrwała , chociaż też źle po zdjęciu donicy nie wyglądała , ale wyraźnie była "mokra"

drugi sposób to było przesadzenie rośliny do donicy ( tez przycięta ) i schowałem ją do ciemnej piwniczki - tam gdzie mam pompę i wywierconą studnię ( jakieś 2 m pod ziemią ) - ale dość wilgotno - tam roślina stała prawie zapomniana , bez podlewania , do wiosny - o dziwo po wyjęciu jej miała zielone liście
na zdjęciu widać jak stoi na włazie do studzienki :

Moja działka na Dębowym Lesie 19:48, 12 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu, czy możesz mi podać jak nazywa się odmiana tej dużej funkii po lewej, tej całej zielonej?
Piękne są wszystkie, ale ta mi się najbardziej podoba
Leśne Wzgórze 19:47, 12 paź 2014

Do góry
EwaG napisał(a)
A może brzoza brodawkowata 'Golden Cloud'?

Przyjrzę się jej dokładniej - w sezonie popatrzę w szkółkach - a ona cały czas ma żółte liście czy tylko wiosną i jesienią?

Na zdjęciach się nie zmieściła, ale jet już tam brzoza (na trawniku troszkę bardziej na prawo)

jeszcze jedno ujęcie tu widać pień brzozy

Moja "przyziemna" :) pasja 19:45, 12 paź 2014

Do góry
Gracillimusy zdecydowały się na więcej kłosów . Ciekawe, czy zdążą zakwitnąć.

Moja działka na Dębowym Lesie 19:44, 12 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Witaj Aniu

Wpadłem z rewizytą Z prawdziwą przyjemnością pospacerowałem po ogrodzie Widać że tworzysz go z prawdziwą przyjemnością Piękne posiadasz hortensje ale najbardziej moją uwagę przykuła rabata z hostami Chyba zostaniesz królową tych roślin

Gardener27-PrzemkuWitam cię w moich progach!!
Host to moja pierwsza miłość. Już ich nie dokupuję, bo mi się nie mieszczą.Ala znam takich co maja ponad 100 i jeszcze więcej host.A do królowej to mi brakuje .

monteverde napisał(a)

piękne fotki kolorowych kwiatków i motyli mój Louise Odier też znowu ma pączki ale czy zdąży rozkwitnąć? to już będzie 3 raz w tym rokupozdrawiam

Dziękuję Louise Odier, mam pierwszy raz w tym roku,ale i u mnie kwitnie często z małymi przerwami i po kilka kwiatów.Mam nadzieję,że na drugi rok, będzie jeszcze bardziej, obficiej kwitł

Gazanie z mojego siewu

I trójsklepka

Ogród zapachów u Jasi 19:42, 12 paź 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jasiu, czy Twoja mama z balkonikiem chodzi? Mnie w przyszłości też to czeka, ale póki co staram się trzymać pion .
Pozdrowienia dla Was miłe Panie. Zawsze tu wpadam naładować inspiracji.

Haniu w przyszłości też będziesz chodzić prosto. Mimo że mama jest po kilku udarach to nie z tego powodu chodzi z balkonikiem. Przez wiele lat używała kul, ale po ostatnim potknięciu, którego skutki są widoczne na wspólnym zdjęciu zrozumiała że balkonik jest bezpieczniejszy.
Mama w czasie wojny była w wojsku , spanie na posadce betonowej, a w ramach ćwieczeń forsowanie zimą rzeki to przyczyna kłopotów za stawami.
Pozdrawiamy Cię cieplutko

Mój kawałek planety 19:42, 12 paź 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
zgodnie z obietnica wklejam zdjęcia tarasu w trakcie oraz inne z ogrodu

Pięknie jest Kasiu, ale u Ciebie to żadna niespodzianka.
Pozdrawiam jeszcze niedzielnie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:41, 12 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
W tej jesieni z Twoich zdjęć, można się zakochać i jakbym nie wiedziała, co jest grane, to bym myślała, że to najpiękniejsza pora roku.
Czytam przepisy japońskie u Ciebie, ale u mnie króluje Hiszpania i Włochy, zrobiłam sobie swoje sosy: kolendrowe moho verde i bazyliowe pesto.

Na przywitanie mojej jesieni c.d.

tak mnie poniosło

ciekawa jestem twoich przepisów........a co brzózkami mogę ci je przywieść...w każdej chwili i wiankowania mogałbyś mnie nauczyć
Moja "przyziemna" :) pasja 19:40, 12 paź 2014

Do góry
Zrobiłam fotkę posadzonych kulek. Między nimi są ML, ale podeschnięte i rabata wygląda na razie strasznie ponuro . Nie podoba mi się .

Pomyślałam, że za kulki wsadzę białe zawilce, a przed... jeszcze nie wiem. Co Wy na to?

Może jakieś sugestie? Chętnie "przyjmę" .

Edit: drugie ujęcie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:40, 12 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ciężko kapujaca mózgownica... Skąd ja to znam? Ano tak, z życia... Macham Aniu

Twoja mózgownica młoda to jeszcze kapuje.. a moje ma już regres Bo przecież nie to coś na A.

Na razie znów rozkopałam bylinówki.. i myślę (z ciężko kapującą mózgownicą) co teraz???

Oj CKM i A.. i wszytko do kupy. To nie rozkopałam, ale korekty muszą być..

To też bez wykopków..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies