Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:59, 15 gru 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)
Anuś, napisałam u siebie, ale napiszę też tu, będzie prościej.
Niestety piękna naparstnica Illumination u mnie porażka totalna. Ona jest zwykła dwuletnia, ale u mnie się nie rozsiała ani troszeczkę, nasion wstyd powiedzieć zapomniałam zebrać, więc nie wiem czyby coś wykiełkowało. I tyle. Może jeszcze kiedyś spróbuję jak ją spotkam, ale bez emocji, bo jakby chciała to mogła się sama wysiać, no nie?
Zimowe buziaki zostawiam

Kukliczku..... czyli się nie myliłam twierdząc, że nie ma wieloletnich naparstnic, to tylko chwyt reklamowy. Trzeba starać się o przetrwanie gatunku z nasion. Dalej nie wiem czy te gatunkowe sie wysiewają .. miałam kiedyś gatunkową (nazwa gdzieś do odszukania, ale po co.... jak już jej nie mam). Szukałam czy u kogoś taka siewka sie nie trafiła z tych co rozdawałam.. Rosła w grupie z innymi.. niestety tak dużo sie tego ponasiewało, że musiałam pielić.. I nie wiem czy się rozsiewa, i czy powtarza cechy.. Ogółnie też na dobrą sprawę piękna byłą jeden sezon, drugi już mniejsza.. a trzeciego była byle jaka i wyciepałam.

W 2013 posadziłam odmianową naparstnica purpurowa Castro Primose... widziałam , że sie wysiała (tak posadziłam by sie nie mieszała z innymi).. ale musiałam przesadzić i zrobić rewolucję na rabacie.. nie wiem czy przeżyją siewki bo przesadzałam maluśkie i przyszedł zaraz przymrozek. Na Ilumination liczę, że jednak nie zawiedzie.. a jak zawiedzie, to przez rok będzie piękna.. a potem będzie co innego
Moja Castro limonkowo- biała. Była ogromna.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:39, 15 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A za oknem komitywa.... krogulec czy jaki jastrząb i głupie sikorki co pałaszują z karmnika i w nosie mają drapieżnika.. Fota niezbyt ostra ale cykana przez szybę.

A może wiedzą, że jegomość najedzony i nie będzie polował??

Zdjęcia super a u mnie tylko jak na razie gołębie i sikorki,bogatki, modraszki i ostatnio czarnogłówki
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:32, 15 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miałam nadzieje ze wstawisz jakies zdjecie Felusia dla internetowych ciotek i jest. Ślicznie się bawi mały cukiereczek.

A za oknem komitywa.... krogulec czy jaki jastrząb i głupie sikorki co pałaszują z karmnika i w nosie mają drapieżnika.. Fota niezbyt ostra ale cykana przez szybę.

A może wiedzą, że jegomość najedzony i nie będzie polował??

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 10:29, 15 gru 2014

Do góry
Wianek z czapeczek żołędzi i sznurka.

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:29, 15 gru 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

kartka pod Kuklika a ja mam + 4 st.C, bez słońca, pozdrawiam odwiedzających
W cieniu - zacieniona 09:34, 15 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Śliczną pogodę miałas , u mnie cały dzień deszczyk siąpił i o wyjściu do ogrodu mowy nie było ale rh mi podlał wiec sie cieszę bardzo.Koczki urocze. Pozdrówka.
dzisiaj nie jest już tak pięknie...od rana szaro.
Twoje kwiatuszki pięknie kwitły...
Ogród w skali mikro cz.II 09:31, 15 gru 2014

Do góry
A u mnie .. Dalszy ciąg manufaktury .. Tym razem do rączek dostały się kartki świąteczne .. Zabawę z synkiem mieliśmy przednią .. Buziole dla Was..wnet już Święta , hurrra

Ogród w skali mikro cz.II 08:39, 15 gru 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Elu, jaki duży ma być klon crimson docelowo ? Faktycznie ładny
Wszystko u ciebie cudne, i wianki i piernik.

Ewciu .. Nie mam tak do końca pojęcia , jaki on będzie duży..Mała Mi ma crimsona i to jest wielki potfffór, ale moj jest szczepiony , a to podobno osłabia znacznie siłę wzrostu. Póki co ani razu go nie cięłam , ale jest u mnie dopiero pierwszy sezon . Zobacz na zdjęciu jaki ma pokrój..teraz w stanie łysym bardzo dobrze widać układ gałęzi a za komplimenta dziękuję bardzo

Lawendowy zawrót głowy 07:58, 15 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jola tosz to zdjęcia z jakiegos magazynu !!!!!!!!!!!!! Przeslicznie !!!!!!!
Ogrodowe przygody 07:45, 15 gru 2014

Do góry

Ogrodowe przygody 07:36, 15 gru 2014

Do góry
Ogrodowe przygody 06:55, 15 gru 2014

Do góry
dziewczyny dziękuję za odwiedziny
weekend miałam pracowity, bo oprócz rodzinek córki (2 dni), bo rodzinka a potem dzieci, zachciało mi się piec 3 turę pierników.
Lukrowanie zostawię sobie na ten tydzień.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:14, 15 gru 2014

Do góry
I trzecie miejsce z poszerzona rabatą i miejscem na nowe rośliny Ponadto założenie przyszłoroczne - zasłonić garaż!

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:03, 15 gru 2014

Do góry
A z prawej nowe zakole z miejscem na bodziszki, tawułki, żurawki i zawice
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 06:03, 15 gru 2014

Do góry
Na nowy Rok nowe pomysły na rabaty - Przy altanie po lewej:

Z bliska - jest tylllle miejscaaccuba stąd wylatuje, zostają 3 złotliny variegata i kalina roseum na środku.

Wilcza Góra 00:44, 15 gru 2014

Do góry

Dawno nie zaglądałam do Ciebie i wybrałam się na wieczorny spacer po Twoim czerwcowym ogrodzie
Pozwolisz że przypomnę to zdjęcie? zachwycające i ujęcie i rabaty...
zielona słodycz w tym szarym grudniu...
powoli obejrzę resztę sezonu, bo sporo mnie ominęło...
pozdrawiam
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:27, 15 gru 2014

Do góry
Kalosze i perły...? czemu nie , nie wiem nawet kiedy moja córcia uwieczniła moją elegancję przy robieniu zdjęć w ogrodzie...telefonem

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:22, 15 gru 2014

Do góry
tu jeszcze moje nasturcje potwory
moja córka poprosiła mnie żeby w przyszłym roku nie siać nasturcji a przynajmniej nie tyle...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:33, 14 gru 2014

Do góry
Małymi kroczkami dalej...
Warzywa w warzywniku całkiem się udały, może nawet za bardzo wylewały się z ram, szczególnie przesadziłam z nasturcjami, prawie zarosły wszystko

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:28, 14 gru 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Nie dopracowane do końca jeszcze,bo w moim zaścianku nie zdobyłam ani cynamonu,ani waniliowej laseczki
Pistolet na klej tez w planie.Bakcyla wiankowego złapałam
Najwięcej uroku mają te gwiazdeczki anyzowe ,zaledwie 4,ale jak pachną.....

No piękne wyszły ci te wianki i takie "moje" kolory. Czerwien musi byc na swiaeta i w tym drugim biel i stare złoto, sliczne
Wygladają super a jesli jeszcze pachną....to juz naprawde fajnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies