Też myślę, że trawki lekkości nadadzą tym kulkom....Pomysł nie nowy, ale sprawdzony
W tym roku sporo trawek posadziłam...zobaczymy co z nich przetrwa zimę i można będzie wiosną podosadzać ich więcej......dam znać, bo jak u mnie przetrwają, to u Ciebie na pewno
Boźenko nie przesadzam, moja magnolia drugi rok z rzędu pod koniec maja miała czarne plamy na liściach , potem zaczeła wypuszczać zdrowe po pierwszym oprysku amistarem a w lipcu po deszczach ponownie cała była w wielkich plamach.
Nie mniej jednak takich lisci nie nalezy zostawiać na rabatach aby skupisko patogenów nie zostało na nastepny sezon. Dlatego wybralam te liście i wyrzucę stopniowo do kubla.
Tak wyglądały liście na początku czerwca... potm już nie robiłam bo plam było coraz więcej i większych i wszytskie.
Gdy róże zalapały plamistośc w pazdzierniku to nawet mnie nie obeszło...
Czytałam u Ciebie, że przez słynną, ważną i niezbędną "ewaluację"- na O nie masz czasu Kto to widział takimi głupotami się zajmować..... zamiast uczyć??
Ot czasy nastały...
W związku z tym, że jesteśmy "wywoływani" tak miłymi opiniami o naszej stronie, specjalnie dla tego Forum, pokazujemy jeden z naszych widoków w czterech odsłonach