I tą optymistyczną myślą Ewa teraz żyję, że wiosna już tuż, tuż, ale teraz czas zimy i ona jeszcze wróci, już w poniedziałek zapowiadają opady śniegu na południu Polski....sprawdzałam, czy krokusy już wschodzą, ale jeszcze nie, śniegu nie mam w ogrodzie.
Takie zimy to tylko płaskie stoki jak w Białce maja racje bytu... tylko co tam robić????? Ja tam umieram z nudów..... w Dolomity, Alpy nie mogę sie wybrać... a to co u nas znośne to śniegu nie ma... Na forum nuda, nart nie ma.. zimno.... kurcze... takich zim to nie trawię.
Anek, ja też takich zim nie trawię, to znaczy bez śniegu, u nas szału nie ma, tylko Kasprowy Wierch, przypomina klimat, Alp i Dolomitów, ale co tam nie narzekam, mam blisko Śnieżnicę, znasz?..... To góra dla wymagających i można się nieźle rozpędzić....w Dolomitach jest ekstra dla dzieci, bo są szkółki nawet po polsku i dla wszystkich od narciarza, po deskarza i są snowparki, małe skocznie i raile, halfpipe......poduchy do skoków też są, ja tylko w Białce taką widziałam....my się bawimy na deskach, tu nie chodzi tylko o szybkość, ale o obroty i zjazd na tylnej nodze, a zjazd na krawędzi to już prawdziwa prędkość
Ty jak zwykle szaleć bedziesz w Dolomitach ja co roku inne stoki zwiedzam w tym roku Francja, już się doczekać nie mogę .
U nas wiosna, wieje, zatem z wyciagami tez problem będzie ale jutro jedziemy, może uda sie pojeżdzic.
Mi tam zima w mieście nie jest potrzebna, wystarczy mi w górach
W ogrodzie wszystkie cebulowe mi wyłaża, myślą źe to końcówka lutego...