Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przydomowy - Hosty 17:45, 14 lis 2014

Do góry
Korzystając z pogody zdecydowałem się aby posadzić przed tarasem cisy kopane z gruntu. Jutro więcej zdjęć.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 17:34, 14 lis 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Witam jak dziś oczko się miewa? widzę że w ogródeczku się dzieje zazdraszczam pozytywnie - niech wszystko pięknie rośnie Jeśli chodzi o Twoje kółko Ja wolałamym posadzić cisy - widziałam w realizacji u Danusi - super wyglądają - ale u Ciebie chyba padły z dwojga złego wybrałabym choinę - choć osobiście fanką choiny nie jestem - mam przy ogrodzeniu od strony sąsiada choinę - około 100sztuk - szpaler ładny się zrobił - teraz ma jakieś 3metry - wiosną będziemy ja ciąć, ale osobiście mi nie leży i kiedyś napewno wyleci. Pozdrawiam.

Oczko lepiej, za to prawe mi szwankuje, chyba przesadziłam wczoraj z laptopem i tv - ale co miałam robić???

Basiu cisy tam były, ale zgniły

Pokaż mi zdjęcie Twojej choiny
dlaczego Ci sie nie podoba?
Mnie nawet te małe sie dziś bardzo spodobały .
A myślę że jak urosną i się zagęszczą powinny być jeszcze ładniejsze

Ogród niby nowoczesny ale... 17:33, 14 lis 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Witaj Ewkakonewka
Wesolo to bylo...ostatnio zapuścilam wątek i troszkę smutno się zrobilo - ale nadrobimy to

A oto moja cuuuudowna sesleria skalna. Ma roczek.
Jeszcze muszę tu wymienić graba i będzie git.

Cudowana ta rabata z seslerią!!
Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:32, 14 lis 2014

Do góry
ROK rabaty azaliowej

Kwiecień.

Maj.

Lipiec

Listopad

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:30, 14 lis 2014

Do góry
Magnolio i każdy kto ma ochotę czytać poniższe przydługie wywody (Magnolię zobowiązałam niejako )
sprawa dotyczy mojej rabaty "bylinowej", która zmęczyła mnie po jednym sezonie od założenia. Ja nie Oudolf (niestety) i kompozycje bylinowe nie są moją mocną stroną... Chciałam posadzić tam rośliny dużymi grupami w takich gatunkach, żeby stale coś kwitło. Rośnie tam w rzędach (od tyłu):
- żywopłot cisowy
- katalpy
- miskanty "Variegatus" na przemian z hortensjami "Annabelle"
- thuje "Aurea Nana"
- orliki, kosaćce (tylko 3szt.), ostróżki, naparstnice, szałwie, tawułki, werbeny, cebule czosnków "Gladiator" i tych mniejszych, zwykłych
- żywopłocik bukszpanowy
Moje bylinowe zastrzeżenia:
- orliki są malutkie (kwiaty) i słabo z daleka widoczne,
- kosaćce w ogóle nie zakwitły,
- szałwie kupiłam "no name" i są niziutkie, w ogóle ich nie widać zza żywopłociku, krótko kwitną, liście okropne,
- tawułki załatwiły wiosenne przymrozki - liście odbiły,ale kiepsko, w ogóle nie kwitły
- naparstnice rozsiewają się WSZĘDZIE, wygląda jakbym miała morze chwastów, ale nie wszystkie kwitną, a kwiaty są dużo niższe od tych pierwotnie posadzonych
- ostróżki podobają mi się bardzo - jak kwitną. Zanim zakwitły ich liście były tak bujne i wysokie, że zasłoniły thuje "aurea".
Reasumując - bałagan, który mnie męczy.

Jedynie do werbeny nie mam zastrzeżeń, stąd mój pomysł (uwaga, uwaga, przechodzę do sedna wreszcie ) - aby zamiast tych wszystkich bylin posadzić łan werbeny. I potrzebuję jeszcze drugi gatunek, który będzie kwitł od wiosny przynajmniej do lipca, czyli do zakwitnięcia werbeny.
I co to miałoby być?
Warunki udziału w castingu : długo kwitnące, kolor kwiatów biały/róż/fiolet, niekłopotliwe...

Acha, zdjęcia tej rabaty z czerwca:

I z września (za mało werbeny, nie widać jeszcze z daleka):

Ogród pod trzema dębami 17:25, 14 lis 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

Już wiem że to będzie moja ulubiona twoja rabata
Cudnie
Piaskownia na zakręcie 17:15, 14 lis 2014

Do góry
dzisiaj przyjechały kolejne róże:
2 sztuki Pashminy
1 sztuka Eden rose 85

Oczywiście najpierw moczenie korzeni. Był czas na pracę, wszystkie róże mają już zimowe zabezpieczenie. Może to za wcześnie, ale ja potem nie będę miała czasu. W grudniu tylko drzewka kręcę i czekam na wiosnę.

W doniczkach mam siewki białego ślazownika i białej firletki od Irenki. ciekawe, czy zimę przeżyją. Chyba muszę je nakryć

Berberysy i pęcherznice trzymają liście aż miło popatrzeć, zaskoczona jestem bardzo mile zaskoczona. Pęcherznice mają ładne kolorki ( a jak wyrosły)

Proszę nie patrzeć na plewiska ( już ich nie ma ) Ta ma fajny, czekoladowy kolorek
Ogródek Anity 16:58, 14 lis 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Jesiennie

WOW!!! cudnie! i jakie idealne kostrzewy
Kwitnące skarpy 16:52, 14 lis 2014

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Po mistrzowsku pokazane trawy, ale i inne perełki wypatrzyłam pozdrawiam, aura o tej porze potrafi do wielu rzeczy zniechęcić, nie daj się
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 16:48, 14 lis 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Zaczyna się znów szaleństwo ozdób świątecznych. Obiecałam sobie, że już nic nie kupię

Ale cudne!
tak, tak, poukładani mają pod górkę
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:44, 14 lis 2014

Do góry
Witam

To dodam jeszcze coś z lata dla gości
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:27, 14 lis 2014

Do góry
Kończę sezon ale foty jakieś dodam z wspomnień lata

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:02, 14 lis 2014

Do góry
U Mirelli popatrzyłem na Czarny Staw więc jeszcze jedno spojrzenie z innej strony

Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem -dla zainteresowanych
.."Pomijając Orlą Perć, szlak na Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem uchodzi za najtrudniejszy w polskich Tatrach, aczkolwiek jest zdecydowanie krótszy i mniej męczący choćby od trasy na Rysy. Wiele wspinaczkowych fragmentów, nieliczne zabezpieczenia (tylko klamry, brak łańcuchów) i niezwykle duża ekspozycja najlepiej charakteryzują tę wymagającą tatrzańską perć, którą zdecydowanie należy odradzić turystom z jakimkolwiek lękiem wysokości...."

tu już widok typowy -z podejścia na Rysy

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:50, 14 lis 2014

Do góry
Tak mnie natchnło wlasnie ze Jesienno-zimne klimaty szybko miną to jest dopiero przygnębiający widok

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:48, 14 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186
pózniej wpadnę
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 15:46, 14 lis 2014

Do góry
Tu niestety palic nie wolno w ogrodkach.Popiol mam z kominka.

Czyli co tylko na smieci?
Co się stało kwiatom ... 15:38, 14 lis 2014

Do góry
Zbyszek, Mięguszowiecka Przełęcz pod Chłopkiem i Rysy są w marzeniach, może w przyszłym sezonie (planować nie lubię)
Agnieszka, miło że się podoba, u mnie sucho i ciepło.
I jeszcze jeden klasyczny widoczek
i znikam .......
Miłych chwil dla zaglądających

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:32, 14 lis 2014

Do góry
I między grabami

Już są wsadzone, ale nie mam jak wyjść bo sama z małym jestem....poza tym już ciemno się robi

Jutro ciąg dalszy
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:30, 14 lis 2014

Do góry
I choina

Między sliwami

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:29, 14 lis 2014

Do góry
Kółko już bez cisów

zabrakło dziś choiny na to kółko i padł pomysł żeby dać grab.....kolorystycznie byłoby nawet fajnie (jakby przeżył hahahahah), ale zimą byłoby pusto.......sama nie wiem......co byście dali???

grab czy choina kanadyjska?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies