Wpadam z rewizytą, do tej pory oglądałam twój ogród po cichutku i gratuluję zmian które zdołaliście wprowadzić w ogrodzie od 2011. Dzięki takim realizacją rośnie we mnie nadzieja, że ja też za 2-3 lata będę mieć ogród a nie tylko trawnik ... .
Piękny wianek !
Selly kupiłam słomiany wianek, mech, jajka przepiórcze, piórka i domek. Wianek obłożyłam mchem (na klej na gorąco i nitkę) - mozna tez kupic od razu pokryty mchem wianek.
Witki brzozowe przyniosłam z podwórka
Umocowałam je za pomocą nitki do wianka. Potem dodałam kawałek kory z brzozy z boku wianka i zamocowałam go na klej a na to jajka i piórka
Później dodawałam kolejne jajeczka i piórka, no i domek - ot cala filozofia Wszystko na klej na gorąco i nitkę
Wiosennego poruszenia nie widać , bo i nie ma na czym nie sadziłam cebulek na jesień bo mi sił brakło i zapału . Nacieszę oczy na forum i aż się boję tych pięknych kolorów tulipanów i krokusów Tej jesieni nie odpuszczę !
Sama jestem ciekawa co mi w tym warzywniku urośnie co najwyżej zadowolę się sałatą i szczypiorkiem
U mnie jeszcze dekoracje świąteczne ale postaram się to zmienić w tym tygodniu , bo i czas najwyższy
Na razie wchodzę na obroty z błogiego lenistwa wygrzałam kości , nacieszyłam oczy pięknymi widokami a teraz szara rzeczywistość
...liczę na ciepłą sobotę, popracuję nareszcie w ogrodzie... tęsknię i rączki mnie świerzbią..
...u nas dzisiaj ciepło i słonecznie chociaż po wczorajszych opadach bardzo mokro
...jutro Walentynki...nie przepadam...w zeszłym roku popełniam wianek Walentynkowy, w tym tego nie zrobię a tamten zeszłoroczny rozebrany...
...mimo wszystko życzę dużo miłości przez cały rok wszystkim zaglądającym...
Cześć Sylwia!
Ciekawa jestem czy u Ciebie w ogrodzie też widać wiosenne poruszenie?
O planach na warzywnik czytałam i kibicuję realizacji!
Pewnie szykujesz pierwsze dekoracje na przyjęcie wiosny? U mnie już wisi wianek z jaskrami
Pozdrawiam serdecznie!
Kuleeee.. Planowałam zrobić wianek walentynkowy , ale mi się czas rypnął ..... Chyba się raczej nie wyrobię ... Myslałam już potem ,ze od razu zrobię wiosenny , ale u mnie powrót zimy..brrrrrrrr
Twój ogród był jednym z pierwszych, które znalazłam na forum i jednym z najładniejszych. Zawsze marzyłam o ogrodzie właśnie w takim stylu. Podziwiam Was za ogrom ciężkiej wieloletniej pracy. Efekt jest super.
I dziękuję za instrukcję jak zrobić wianek. Aż 3 takie przed świętami zrobiłam .
Ja już dziś się zastanawiałam czy nie jechać ... Ale jestem taka niepozbierana po tym wyjeżdzie ,że nie byłam w stanie się dobrowolnie pozbierać o takiej dzikiej porze
Tak więc wyjazd chyba będzie konieczny ... Tylko niech temperatury bedą bardziej dla ludzi
A ja uwielbiam różowy .. Różowy - majtkowy .. Ten jest najlepszy