Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:51, 04 lis 2014

Do góry
mira napisał(a)
Aniu jak się cieszę, że tu jesteś i dzielisz się hojnie z nami wiedzą i fotkami
bardzo dużo się od Ciebie nauczyłam i podziwiam za znajomość nazw i wrażliwość na wszelkie nowości

dla Ciebie różyczki

pozdrawiam

Mira dziękuję
Mój jesienny ogród 19:50, 04 lis 2014

Do góry
Klamber napisał(a)
Witam. Zawsze piszę w edytorze a dziś podkusiło mnie tu napisać i oczywiście zeżarło mi moją pracę, więc sorry alę muszę iść spać dzięki bogdziu za odwiedziny. Pokazałem miodzio fotki z Rozetta Garden u Mariusza na 171, zajżyj. Baay

Zdjęcia u Mariusza i u Ciebie obejrzałam , jak zwykle śliczności.U mnie w końcu zaczął się wybarwiac jeden z klonów inne juz więdną i opadaja ale dobry i jeden. Też mam swoje kolory w ogrodzie jak Ty w Kanadzie.

Mój 4 arowy azyl... 19:48, 04 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu zazdroszczę ogniska, tutaj nic nie można palić, trzeba wszystko wynosić na śmietnik, bo inaczej obłożą karami, zdjęcie nasienników śliczne pozdrawiam

U nas na działkach wolno palić odpady organiczne w określonym terminie. Na śmieci stoi kontener, ale od października trzeba je samemu wywozić.

Żałuję, ze nie wzięłam ziemniaków. Miałabym fajną przekaskę

Nasienniki zawilców dziś znowu fotografowałam. Ta fotka dla Ciebie
Jak truskawka albinos

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:44, 04 lis 2014

Do góry
ja też wpadam z pozdrowieniami na 1000
róża z sercem
Co się stało kwiatom ... 19:43, 04 lis 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Po wczorajszej niespodziewanie cudnej rózy dziś znów wedrowalam przez kilka stron Twojego wątku i zafascynowało mnie to zdjęcie. Zbliża się zima a ja już marzę o takim widoku, jak na razie mam tylko podobnego psiunia co dwa tygodnie bo on jest moich wnusiów. Prześliczne górskie widoki. Dzieki.
W ogródku Iwony 19:43, 04 lis 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
I ostatnie kwiaty powojników

Hebe - ciekawe, czy przezimuje? Ostatnie zimy przetrwało bez okrywania.

Ostatnio mój M dostał od sąsiada taką beczułkę - wys ok. 70 cm, średnica ok. 50 cm.

Może ktoś podsunie pomysł na wykorzystanie jej w ogrodzie? Mnie chodzi po głowie kompozycja sezonowa z jednorocznych, ale inne pomysły mile widziane
Pozdrawiam odwiedzających

Miałam takie piękne hebe i sama wiosną niechcący wypieliłam można ją (beczułkę) wykorzystać na rozchodniki kładąc ją np. na boku i nimi obsadzając powojniki u mnie już zasnęły pozdrówka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:43, 04 lis 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Ja poproszę Marzenko jedno zdjęcie twoich berberysów, tych co się tak ładnie kulkują Planuję wykończenie rabaty słonecznej i może zdecydowałabym się na te kuleczki.
Nie wiem jak one szybko rosną i jak gęsto sadzić, ale jak już się zdecyduję to poproszę Cię o poradę.

A z tymi cebulowymi, to wygrana tych, co jeszcze nie sadzili, bo u mnie dwa tulipany już ponad ziemią. Na resztę nie zaglądam, boję się tylko, że w grudniu będę zdjęcia kwitnących pokazywała

Kasik nie wiem czy moje berberysy jeszcze listki mają. Moje bagatelle. Rosną bardzo wolno. Były sadzone latem 2011 roku i maja średnicę ok 25 cm. Troszkę je wyrównuję aby miały idelany pokroj, ale nie jest ro trudne bo wolno przyrastają. Latem wybarwiają sie na cudowny bordowy kolor a jesienią ciemnieją....
Jesli posadzisz je co 50 cm to będzie ok.
Kasiu dawniej sadziłam tulipany we wrezsniu, rok temu w pażdziernku, w tym roku moglam sadzic w listopadzie... Jakies marne ochłapy mi zostały...

Zdjecia berberysow latem ze swieżymi przyrostami
Mój nowy stary ogród 19:41, 04 lis 2014

Do góry
Jestem Tośka

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:41, 04 lis 2014

Do góry
Aniu jak się cieszę, że tu jesteś i dzielisz się hojnie z nami wiedzą i fotkami
bardzo dużo się od Ciebie nauczyłam i podziwiam za znajomość nazw i wrażliwość na wszelkie nowości

dla Ciebie różyczki

pozdrawiam
Siedlisko na Podlasiu 19:40, 04 lis 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Śliczne ujęcia, ale zdecydowanie nie lubię zimy. Oby minęła jak najszybciej. Pozdrawiam

Zima to tez nie moja pora roku ale jak jest tak ładnie biało i nie więcej jak -5 to spoko najbardziej nie cierpię takiej brei śnieżnej
Letnie zdjęcia ogrodów pomogą nam przejść prze mroźne szarugi
Bajkowy ogród Weroniki 19:36, 04 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Weroniko o jakich wagarach Ty tu piszesz, jeszcze masz pięknie i kolorowo w ogrodzie a ten kulnik od Basi jest śliczny, pozdrówka

Aniu, wróciłam z wagarów, z pięknej baśniowej ale rzeczywistej krainy.
Nie latałam balonem, czego z pewnością będę żałować, ale zaliczyłam "lot dywanem" nad przepiękną turecką Kapadocją.
Jeżeli oglądasz turecki serial o czasach sułtana Sulejmana Wspaniałego, to wiesz, że dywan oznaczał w tamtych czasach najwyższą Radę Sułtana.
O dywanach jedwabnych, wełnianych i bawełnianych mogłabym długo, ale w dobie internetu wszystko jest za kliknięciem hasła, więc nie zanudzam.
Byłam trzeci raz w Manufakturze Dywanów w Turcji, obejrzałam kolejny raz proces pozyskiwania jedwabiu naturalnego, popatrzyłam na kwitnące pola bawełniane, rozmarzyłam się. Dedykuję Ci dzisiaj kwiat bawełny z pozdrowieniami z 3-ich wagarów tureckich.

Tak sobie latamy nad Kapadocją z moją bratanicą, a M i brat nas uwieczniają na zdjęciach.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:35, 04 lis 2014

Do góry
Gosiu, ogrodowe też 'koronkują' tylko trzeba trochę poczekać. U siebie dojrzałam już pierwszą koronkę

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:35, 04 lis 2014

Do góry
Gratulacje - podwójne - na 4 lata i 1000 stron
Ode mnie różyczka.
Ogródek Ewy 19:33, 04 lis 2014

Do góry
Dziś przywlekłam znowu cebulki. Muszę przestać łazić po sklepach.
Ogródeczek 19:31, 04 lis 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Planuję tutaj zmiany bo mi się nie podoba Proszę o rady

Wlasnie o tej scianie mysle i do tego moze jeszcze jakies trawy
Ogródeczek 19:29, 04 lis 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Pozdrawiam Beatko wlasnie wydaje mi sie ze tego widoczku tam pod sciana brakuje
No a ten piesiu uroczy
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:26, 04 lis 2014

Do góry
Na 4 latka tysiączek? Impreza dzisiaj będzie u Ciebie? Aby mnie nie ominęło przyniosłam kwiatka
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:22, 04 lis 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Kochani, szału ni ma, ale kilka fotek bele czego

Widok na przesadzone tujki, a tego bałaganu nie widzimy

Nowe egzemplarze. Na efekty czekamy

Asiu baza już jest, a to już dużo...i ważne są chęci...a Ty je masz, a w ogrodzie potencjał drzemie, tylko trza go na wiosnę obudzić...a masz możliwość zrobienia zdjęcia całego ogrodu?...np z góry czy nie bardzo?

Buziaki zostawiam Kofana...z uściskami

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:20, 04 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
ale męski pokój!
Super- mocny, zdecydowany, ale bez przesady- w sam raz dla małego człowieka.
wyprawy w ciepłe zazdroszczę Wam bardzo

Wrzucam kilka zdjęć:

od sąsiadów- podjazd musicie sobie dowyobrazić- tylko ładny proszę!

Piękne widoki Swoją stipę za bardzo wyczesałam , bo nie jest taka zwiewna … i mam pytanie , Magnolio , czy ścinałaś ją wiosną nisko?

Gosiu , udanych wakacji pokój mistrzostwo . Fajne te czachy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:17, 04 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wreszcie coś czego nie było - krokus jesienny

Hortensje ogrodowe ładnie się wybarwiły - po raz pierwszy od nie wiem kiedy Zawsze po pierwszym przymrozku nadawały się tylko od oberwania

krokusikiem mnie zaskoczyłeś
a moje hortensje....delikatnie do sprawy podchodząc..."miodowe"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies